Fantasztikus ​Négyes: A kör bezárult 11 csillagozás

Alex Ross: Fantasztikus Négyes: A kör bezárult

Egy ​manhattani esős éjszakán mindenki az igazak álmát alussza… kivéve Ben Grimmet. Amikor valaki betör a Baxter-Házba, a Fantasztikus Négyes – Reed Richards, Susan Storm Richards, Johnny Storm és Ben Grimm – egész rajnyi idegen parazitával találják szembe magukat, amelyek negatív energiából állnak, és amik egy emberi gazdatest segítségével jutottak el a Földre. De mi célból? És ki áll mögöttük?

A Fantasztikus Négyes nem tehet mást, mint hogy belépnek a Negatív Zónába, egy idegen világba, amely antianyagból áll, és amellyel nem csak a saját életüket kockáztatják, hanem az egész világét is!

A Fantasztikus Négyes: A kör bezárult az első olyan teljes képregény, amelynek Alex Ross nem csak az illusztrátora, hanem az írója is. Alex visszavisz minket a Stan Lee-Jack Kirby-érába, és bemutat egy réges-régi történetet egy egészen új generációnyi olvasónak. Merész, élénk színekkel, és a tőle megszokott vizuális történetmeséléssel Ross olyan helyre viszi el a Marvel… (tovább)

>!
Kingpin, 2022
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155090288 · Fordította: Markó István · Illusztrálta: Alex Ross

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dr. Reed Richards · Lény (Ben Grimm)


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Alex Ross: Fantasztikus Négyes: A kör bezárult

Alex Ross festett képei általában megosztják a közönséget, van aki nincs érte oda, de elég sokan szeretni szokták, engem is beleértve. Jelen képregény különlegessége, hogy Ross írta és rajzolta, nem pedig festette. Ahogy a fülszöveg is írja, a történet meglehetősen a klasszikus Lee-Kirby-féle kalandokat idézi. A keret ugyan valamikor a Fantasztikusok jelenében lehet (Franklin és Valeria egy panel erejéig tiszteletüket teszik), ugyanakkor a történet korábbi eseményekre utal vissza vagy pedig egyenesen épít rájuk (az F4 51. száma erősen ajánlott ebből vagy ebből a kötetből e sztori elolvasása előtt) és hangulatában, na meg technoblablájában erősen Stan Lee sztorijait idézi. A grafikai megvalósítás pedig egyszerre csodálatos, részletes és helyenként kaotikus, Kirby valószínűleg elégedetten mosolyog a túlvilágon. (Megnéznék valami hasonló, Ditko képi világát idéző Doktor Strange-sztorit Ross tálalásában.)

>!
Kingpin, 2022
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155090288 · Fordította: Markó István · Illusztrálta: Alex Ross
jardo>!
Alex Ross: Fantasztikus Négyes: A kör bezárult

Nevéhez méltón >fantasztikus< ez a rövidke kötet. Ugyan a sztori nem váltja meg a világot (bár némi mondanivaló és tanulság így is jutott bele), ellenben a vizualitása annyira erős, hogy már önmagában csak amiatt is érdemes akár többször is végiglapozni és alaposan elidőzni egy-egy panelen vagy a teljes és dupla oldalas képek sokaságán. Persze úgy könnyű ezt mondani, hogy én kedvelem Alex Ross stílusát és munkásságát, de azt is tudom, hogy ezzel nincs mindenki így. Viszont az egész képregényből csak úgy süt a retró hangulat, sztoriban és rajzokban egyaránt, de mégis modern és friss. Ahogyan Brian Michael Bendis írja az ajánlójában: így nézne ki ma egy F4 képregény, ha Stan Lee és Jack Kirby még mindig élne és dolgozna.


Népszerű idézetek

Razor P>!

Ben Grimm / A Lény: Nincs is jobb így éjfél körül, mint befalni mindent, ami a pocimnak kő'!

Kapcsolódó szócikkek: Lény (Ben Grimm)
1 hozzászólás
Razor P>!

Ben Grimm / A Lény: Ez meg miféle kütyü?
Reed Richards / Mr. Fantasztikus: A ruha lokalizációs eszköze. Az űrlények kiindulási pontját méri be.
Ben Grimm / A Lény: És a gatyámban is van ilyen?

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Reed Richards · Lény (Ben Grimm)

Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Moore: A teljes Watchmen
Alan Moore: Watchmen – Az Őrzők
Gerard Way: The Umbrella Academy: Az Esernyő Akadémia 2. – Dallas
George Orwell – Fido Nesti: 1984
Brian K. Vaughan: Paper Girls – Újságoslányok 2.
Enki Bilal: A szörny ébredése
Eric Skillman – Felvidéki Miklós: Kate Kelly – A tettre kész Hírvadász
Alan Moore: Halo Jones balladája
Frank Herbert – Brian Herbert – Kevin J. Anderson: Dűne: Képregény 1.
Brian Herbert – Kevin J. Anderson: Dűne: Atreides-ház 3.