Alex L. Hooper (szerk.) · Monos Anett (szerk.) · M. Z. Chapelle (szerk.)

Sssh! 12 csillagozás

Alex L. Hooper – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!

Mindenkinek van, mégsem beszélünk róla. Görcsösen kapaszkodunk belé, féltve őrizzük. Néha egészen apró, olykor viszont mázsás súlyként nehezedik a vállunkra.
A lapokon szárnyat bont a sokszínű szerelem. Tizenhárom novella kalauzol izgalmas világokba, különböző sorsokat, életutakat mutatva be.
Az ecset mérgező fullánkká változik a festő kezében, aki bánatát pasztellzöld életfestékbe mártja. Vibráló feszültség tölti meg a kocsit, de a vizsgájára siető lány a megfelelő autóba szállt be? Érzelmeik pokolian perzselik a harcost és királyát: vajon Lucifer meddig képes leplezni emésztő vágyát?
Szenvedély.
Elfojtott vágyak.
Elsuttogott ígéretek.
Mindenkinek van titka. Mi a tiéd?

A művek szerzői: Alex L. Hooper, Sárközi Erika, Szilágyi Heléna, M. Z. Chapelle, Pataki Krisztina, Pataki Eszter, Monos Anett, Lekli Medárd, Estell Ivy, HoRa, Czipó Petra

Tartalomjegyzék

>!
C&H Projects, 2021
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150129426 · Illusztrálta: Nagy Renáta, Szilágyi Heléna

Enciklopédia 3


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 64

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

R4ms3s P>!
Alex L. Hooper – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni, legfőképpen @Alex_L_Hooper-nak, hogy felkértek, hogy olvassam ezt a könyvet és véleményezzem! Nagyon-nagyon megtisztelő volt számomra!

Olvasás előtt megnézegettem a rajzokat, meg a novellákhoz írt kortárs írok gondolatait, amik szerepeltek benne! Tetszett, hogy minden történet előtt volt egy, ezáltal jobban át tudtam állni a következőre.

Összességében ez egy sokszínű olvasmány, rengeteg titokkal és érzelemmel. Nem feltétlen a romantika vagy az erotika van előtérben benne, amitől tartottam, talán a borító miatt, hanem inkább a lélek, maga a szerelem. Külön örültem annak is, hogy több volt a fantasy, mint számítottam rá.

Érdekes volt, hogy minden író hogyan vitelezte ki ezt a témát, hogyan adta szívét az egész könyvhöz! Ha számként kell ezt összegezni akkor a 13 novellából 8 tetszett! De voltak közöttük fantasztikusak!

Értékelésem külön-külön kitérve a novellákra:
Hóvarázs
Bemelegítette a könyvet, felkészítve az olvasót. Tetszett nagyon, hogy a történet életszerű volt, olyan szereplő jellemekkel, akikkel a valóvilágban is lehet találkozni. Azonban bár lehetett számítani mi fog történni, mégis az tetszett a legjobban ahogy meg lett írva – a szavak, kifejezések, a lélektani ábrázolás, hogy végig fenntartották az érdeklődésemet! Ezenkívül az „ellentétek vonzzák egymást” romantika nem lett „nyálas” vagy klisés, hanem vicces és aranyos (minden jó értelemben).
A Szakember
Ez egy nagyon modern történet volt, mai szavakkal/szlengekkel és eseményekkel (például Covid), ami számomra nagyon furcsa volt mert még életemben nem olvastam ilyet. Valahogy én jobban szeretem a szép, művészi megfogalmazásokat és cselekményleírást. Mindemellett elgondolkodtató történet volt: mi történik akkor, ha korán megtalálod az Igazit?
A Határvidék Úrnője
Azonnal imádni kezdtem a történetet! Örültem, sőt azt gondoltam „végre egy hozzám közelállóbb történet!”: harcias, fantasy, kemény szereplőkkel! Imádtam még a leírását, a történetet is és szívesen olvastam volna még tovább! Tetszett a romantika is benne, hiszen tényleg nem mindennapi párossal lehet találkozni. Bár azért vártam volna valami többet a végén, mert így csak azt sajnálom, hogy nem létezik belőle regény és nem tudom mi a folytatás!
Tükörlélek
M. Z. Chapelle ismét egy különleges, egyedi történetet varázsolt nekem! Imádtam, végig izgultam az egészet! Csodálatos LMBTQ történet volt (szintén)! Annyira aranyosak voltak, annyira szívmelengetően viszonyultak egymáshoz! A végén lévő fordulat meg nagyon meghatott! Az írónőnek hatalmas tehetsége van! Külön köszönöm, hogy spoiler Egyértelműen ez a novella volt a könyv legnagyobb csillaga!
A béklyók mögött
Azt gondoltam, hogy Alex L. Hooper nem tud még egyszer egy ütősen jó történetet elém tenni, mert már ismerve írását, vártam a fordulatot. Hát hatalmasat tévedtem. Témakör: Pokol, orgyilkosok, démonok, Lilit és Lucifer… off Váltakozott benne a harc és az erotika. A fordulat a végén (az írónőtől elvárhatóan) nem számítottam rá!
Fecske
Arra gondoltam végig: „Nem tudom ki ez az író, de már most kedvelem őt!” Nem csak egy érdekes fantasy világot, kedvelhető szereplőket mutatott be pár oldal alatt, hanem ezt mind vicces, izgalmas köntösbe zárta! Ami valljuk be egy novellánál nagyon nehéz! Nagyon tetszett az egész! Szívesen olvasnám még egy egész regényen át!
A zenében szikkadó, szétfolyt életfesték
Ez volt az a novella mely nagyon-nagyon távol állt tőlem. Nem szeretem az ennyire filozofikus, lélektani szövegeket. Sajnos nem tudott beszippantani.
Mint tavaszi zápor fűszere a földnek
Sajnos ez a novella sem tetszett. Egyáltalán nem vont be engem, mint olvasót. Bizonyára azért, mert sajnos egyik szereplővel sem tudtam azonosulni, ezt sajnáltam nagyon. A szerelmi háromszöges dolog kivitelezése sem tetszett annyira.
Szerelmünk örök lángja
Hát itt aztán jó sok dráma volt, amit azért a gyakorlott olvasó előre sejthetett, hogy mi lesz és hogyan lesz megoldva. Számomra tipikus történet volt, amit már sokszor olvashattam, láthattam is a vásznon, így sajnos nem tudott újdonságot adni számomra.
Játsszuk el!
Egy jellegzetes történet egy reménytelenül szerelmes fiúról, akinek a szenvedését hitelesen átadta az írónő. Sajnálom, de többet nem tudok ehhez hozzáfűzni, mert kicsit limonádés volt nekem.
A két kehely próbája
Ez egy különleges angyalos történet rengeteg, számomra új ötlettel, világépítéssel és gondolatokkal. Örültem, hogy úgymond nem a szokványos vallás jelent meg benne, hanem az írónő ebben is újat alkotott (magához híven) és az is tetszett, hogy mély érzelmekről, maga a hitről volt szó benne. Szívesen olvastam még többet, részletesebben, időt adva a kibontakozásra.
OdOn
Érdekesen lett kivitelezve az „egyéjszakás kalandból” szerelem téma, bár véleményem szerint az írónő többi írásához képest számomra nem volt oly nagyon átütő, de még így is volt benne valami fűszer, ami lekötötte a figyelmemet.
A lány, aki kívánni sem mert
Nos megtörtént a lehetetlen! Az írói körben erősen került témát: leszbikusokról írt az írónő. De méghozzá (már tőle elvártan) aranyos, szívhez szóló, megható történettel! Pont annyira volt LMBTQ, hogy szerintem az ilyet elkerülő vagy nem kedvelők számára sem lett volna zavaró. Éreztem, hogy vékony jégen táncol az író, így leemelem a kalapom!

Nem bántam meg, hogy elolvastam mert tényleg rengeteg sorsot, különböző romantikus történetet ismerhettem meg. Valahogy volt szíve a könyvnek – csak úgy ösztönzött, hogy olvassam még. Azok a novellák is, amelyek kevésbé tetszettek tartalmaztak valamit, ami gondolkodásra késztetett!

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik nem tömény romantikát vagy erotikát keresnek, hanem szeretnének emberi sorsok, lelkek mögé látni; belegondolni abba, hogy mennyi féle titka lehet egy embernek és változatos helyekre elutazni, ahol különféle szereplőkről olvashatnak!

8 hozzászólás
susannahskiethen I>!
Alex L. Hooper – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy előolvashattam az antalógiát. Megtiszteltetés és öröm volt számomra a felkérés, különösen, mert romantika rajongó vagyok.
A Sssh! antalógia titkokkal átszőtt romantikában bővelkedő novellákat tartalmaz, pontosan 13 novella 12 szerző tollából.
Ahogy a fülszöveg sejteti: titkai mindenkinek vannak, ebben a kötetben legalábbis biztosan. És azok mindig kiderülnek… Vagy talán mégsem?
A titkoknak – mint a központi témának – köszönhetően a sejtelmesség átjárja a történeteket. A titokzatosságon alapuló cselekmények, a rejtélyek kibogozásának izgalma gördülékennyé teszik az olvasás élményét.
Kíváncsian kezdtem bele az olvasásba, és már az elején azon kaptam magam, hogy falom a sorokat. Tudni akartam, mi sülhet ki abból, ha valaki rossz autóba száll be. Elképzelni sem tudtam, hogy valaha várni fogom, hogy Lucifert eltalálja Ámor nyila, és feszülten vártam, hogy végződik egy szerelmi háromszög. Izgultam, vajon milyen titkot rejthet két lány szívbemarkoló barátsága, és meglepett, mennyi minden rejlik egy tükörben. És folytathatnám. Mind érdekes, sokszínű sztori, melyeken az írók egyedi stílusa megmutatkozik.
Tetszett a változatosságuk. A csendesen megbúvó, soha el nem múló érzésektől egészen a mindent elsöprő szenvedélyig elmerülhetünk az érzelmek kavalkádjában. Minden egyes történet egyedi, különleges, mindegyik más témát helyez előtérbe és mást mutat meg az olvasónak. Vannak benne elgondolkodtató, rendkívüli lelki mélységeket érintő novellák. Olvashatunk izgalmasabb történeteket, és akad benne könnyedebb hangvételű írás is. Vannak amelyek a mély érzelmek bemutatásán alapulnak, van ahol kicsit jobban megmutatkozik az erotika. De minden történetben mindenből éppen annyi van, amennyi kell. Rengeteg érzelmet elővarázsolnak az írások, megnevettettek, de volt, hogy megkönnyeztem.
A romantikus irányon beül megmutatták a szerzők, hogy mennyi minden rejlik ebben a zsánerben. Az biztos, hogy aki szereti a romantikát, találni fog benne kedvére valót a fantasy, LMBTQ, erotikus-romantikus történetek között.
A borító magával ragadó, odavonzza a tekintetet.
Gratulálok mind a szerzőknek, mind a szerkesztőknek, a borítótervezőnek, szép, igényes munkát adnak ki a kezükből. Még sok ilyen alkotást kívánok tőlük nekünk

3 hozzászólás
Tímea_Szabó_4>!
Alex L. Hooper – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!

A fülszöveg a következő mondattal kezdődik. „Mindenkinek van, mégsem beszélünk róla.” Igen, a titkokról van szó.
A Sssh!-ben a titkok kapnak főszerepet. Minden egyes novellát várakozással olvastam. Vajon kiderül-e a titok vagy nem. A novellák különbözőek, az egyik forróbb, míg a másik romantikusabb. Tetszett, hogy fantasy novellák is bekerültek az antológiába. A titkok súlya is eltérő. Érdekes volt látni, hogy szinte mindegyik szerző máshogy közelítette meg a témát.
A romantika rajongóinak ajánlom!

Kiemelendő:
♥A borító szépsége.
♥ A könyvben lévő grafikák.
♥ Illetve, hogy mindegyik novella előtt, kortárs írok gondolatai olvashatóak az adott műről.
https://www.instagram.com/p/CWJnosErxDx/…

4 hozzászólás
Vyktoria P>!
Alex L. Hooper – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!

Általában, ha egy antológia ötlete felröppen, akkor azt bekategorizálják mind a téma, mind pedig zsáner tekintetében. Itt azonban nem volt ilyen kritérium, ebben a kötetben megtalálhatóak a filozófiai hangvételű novelátol kezdve, a fantasyn át, az egyszerű szerelmes történetekig. Volt szó kétségbeesett szerelmekről, harcos úrnőkről, a pokol uráról, angyalokról, varázslatról. Egy valami volt csupán közös az összes történetben, a szerelem, a szenvedély, a vágyakozás és az el nem suttogott titkok. Kicsit féltem ettől a sokszínűségtől. Egymást érték a történetek, hol egy fantasy, hol pedig egy élettörténet, de be kellett látnom, hogy kifejezetten üdítően hatott ez a kötetre nézve. Hiszen nem volt sok egymás után egy bizonyos zsáner, ha több történetet olvastam egymás után, néhol olyan erős volt a kontraszt, hogy kellett egy kis idő, míg átáll az agyam egy másik zsánerre, de azt gondolom, ez cseppet sem vett el az élményből, és a szerzők tudták úgy vezetni a gondolataimat, hogy azonosultam a legtöbb élethelyzettel. Nyilván nekem is vannak jobban, illetve kevésbé tetsző novellák, ezeket pár szóban ki is fejteném.

Bővebben :
https://hazairok.blogspot.com/2021/12/alex-l-hooper-sze…

2 hozzászólás
dianakruger>!
Alex L. Hooper – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!

Először is szeretném megköszönni M. Z. Chapellenek ezt a hihetetlenül kedves és szívmelengető ajándékot. Abban a szerencsés helyzetben részesülhettem, hogy az antológia utolsó novelláját a kötet megjelenése előtt elolvashattam. Tudom, hogy az írónő kalandként, felfedezésként élte meg A lány, aki kívánni sem mert megírását. Ugyanúgy rabul ejtett és az utolsó szóig nem eresztett, mint az első alkalommal. A mágikus-realizmus irányán maradva a Tükörlélek című alkotás ugyanolyan forradalmi élményt nyújtott, hihetetlenül tetszett a két fiú kibontakozó kapcsolata, hogy nem tudhattam, mi lesz a várva várt csavar, és hogy végül Nathan és Asher megkaphatták a megérdemelt boldog befejezésüket.

Amiről még szeretnék említést tenni az a Hóvarázs, a Szakember, és a Határvidék úrnője, ez mind-mind bekerültek a kedvenc novelláim nem túl hosszú listájába, boldogan, nosztalgiától elfogódottan fogom őket újraolvasni egy-egy szabad délutánomon, vagy tétlen estémen. A többi alkotás számomra nem volt annyira kiemelkedő, mint az előbb felsoroltak, de ez igazából csak ízlés kérdése. Sok esetben azt éreztem, hogy a felmerülő problémák túlságosan drámai végkimenetellel zárultak, olyan megoldások kerekedtek ki a cselekményekből, amelyeket túlbonyolítottnak éreztem. Én azt várom el egy romantikus novellától, amit egy regénytől is, hogy egyszerű, hétköznapi pillanatokat elevenítsem meg, és ha problémák adódnak, azok legyenek komolyan feltárva és valósághűen ábrázolva. Sokan szeretik a drámát, én már nem, engem a realitás talajon mozgó szerelmek és élethelyzetek tudnak megérinteni és magukhoz szólítani. A béklyók mögött című novellában úgy éreztem, mintha ez nem egy novella lenne, hanem egy kisregénynek a lerövidített vázlata. A stílus lehengerelt és ámulatba ejtett, mély átérzéssel ír a szerző E/1-ben, de ez nem változtat azon, hogy a fő csavart rögtön a kezdetek kezdetén kitaláltam, nem dúskált a novella párbeszédekben, és bár a kémia működött, a megoldás túl könnyen érkezett, és a szereplők közti konfliktus is túl egyszerűen zárult. Azokhoz az olvasmányokhoz tudnám hasonlítani, amiket tizenévesként olvastam a merengőn. A zenében szikkadó szétfolyt életfesték szintén gyönyörűséges volt, bár én a dőlt betűkkel írt részeket teljesen feleslegesnek éreztem, a stíluson lehetett volna egy picit még csiszolni, de ettől függetlenül, és attól, hogy ismét csak kitaláltam a csavart ez egy nagyon gyönyörű, szívszorító alkotás volt. A többi novella nem fogott meg, nem kötődtem hozzájuk, az azonban biztos, hogy mindegyik igényes, minőségi színvonalat képvisel.

2 hozzászólás
Borbíró_Klára>!
Alex L. Hooper – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!

Azért szeretem az antológiákat, mert tudom, hogy találok bennük kedvemre való írásokat. Így volt ez a Sssh! antológia esetén is. Eredetileg Monos Anett és Sárközi Erika-Nilla részvétele miatt érdekelt a projekt. Mindkettőjüktől olvastam már régebben, és tehetséges írónak tartom őket, amit ebben a kötetben is bizonyítanak. Nem csak ők. Több megható vagy éppen szórakoztató írást találtam a kötetben. Nagy kedvenc volt még A zenében szikkadó, szétfolyt életfesték, a Pataki ikrek Hóvarázsán pedig borzasztó jól szórakoztam.
Azonban némelyik történet túlírt, tele felesleges mondatokkal, ami novellák esetében nem szerencsés. Ez leginkább az OdOnban szúrta a szemem. Szintén az OdOn kapcsán a polgári foglalkozásomból kifolyó aggályom támadt. Veszélyesnek ítélem, ha ismeretlenek esetén elfogadható opciónak mutatják be az óvszer nélküli együttlétet, bármilyen szűrés előzze is meg a dolgot.
A Két kehely próbája nagyszerű történet, de az írója egy teljes regény tartalmát igyekezett belesűríteni a szövegbe, a végeredmény egy szépen megfogalmazott olvasónapló lett, miközben hiányoznak belőle azok a részletek, amik frissé teszik a szöveget.
M. Z. Chapelle két novellát is jegyzett ebben a válogatásban, mindkettő azonos neműek szerelméről szól. A lány, aki kívánni sem mert misztikus elemekkel átszőtt írás megkapóan ábrázolja két lány vágyait és jogos félelmét, miközben egymáshoz közelednek. A ki nem mondott szavak között finoman ott lapul mindkettőjük igazi valója. A Tükörlélek viszont zavarba ejtett. Talán egy évvel ezelőtt olvastam egy másik író tollából egy másik hosszú novellát ugyan ebben a zsánerben, ami ugyanezt a problémakört boncolgatja hasonló patentekkel, és ugyanezzel a csattanóval zárul. Ez persze lehet véletlen, de talán emiatt éreztem úgy, hogy az erős kezdés után kicsit ellaposodik a történet.
Összességében jól sikerült válogatásnak tartom ezt az antológiát. Érzékeny fiatalok társkereséséről vagy veszteség feldolgozásáról szól. A karakterek alaposan kidolgozottak, az érzelmeket színesen, könnyen befogadhatóan, az erotikus jeleneteket érzékien ábrázolják a szerzők. Jó szívvel ajánlom ezt a könyvet fiataloknak, de nagyszerű olvasmány lehet mindazok számára, akik kedvelik a romantikus-erotikus írásokat.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

R4ms3s P>!

Elveszett vagyok egy olyan világban, ahol elvárás, hogy tudd, merre tartasz, hatékony légy és tudatosan tervezz.

Pataki Eszter – Pataki Krisztina: Hóvarázs

M_Z_Chapelle IP>!

Kínszenvedésként éltem meg minden nélküle töltött percet, és nem a meg nem történt csókok és el nem lopott érintések miatt, hanem mert amíg nem beszélgettünk, úgy éreztem, a lelkünk is eltávolodott.

Estell Ivy: A két kehely próbája

R4ms3s P>!

Azt mondják, lopom a napot, ám szerintem minden perc, amit az ember önmagára fordít, az nem elpocsékolt idő, hanem lehetőség. Nem kell megváltanod a világot, néha hagyd, hogy a világ váltson meg téged. A társadalom peremvidékén, a csavargók és álmodozók birodalmában pedig közelebb nem is lehetnél a megváltáshoz.

Pataki Eszter – Pataki Krisztina: Hóvarázs

Kapcsolódó szócikkek: lehetőség · megváltás
R4ms3s P>!

Kitörölheted valakinek az emlékeit, de az érzések, még ha mélyen is, benne maradnak.

Alex L. Hooper: A béklyók mögött

M_Z_Chapelle IP>!

Kielégítetlen éhség és fájdalommal összefonódó gyönyör, ezt jelentette Zoyával lenni.

Szilágyi Heléna: A Határvidék Úrnője

M_Z_Chapelle IP>!

– Ki tudja? Talán soha többet nem találkozunk.
− Nagyon valószínű, hogy így lesz − szűrte a fogai közt
Nathan. – Sőt, reggelre már nem is fogok emlékezni erre az
egészre.
− Akkor ez olyan, mint egy egyéjszakás kaland – kacsintott
rá Asher, mire Nathan érezte, hogy lángba borul az arca.

M. Z. Chapelle: Tükörlélek

M_Z_Chapelle IP>!

Szinte látom magam előtt a hátából előtörő szárnyakat. Libabőrös leszek, ahogy elképzelem a bársonyos tollak érintését a bőrömön. Úgy söpör végig rajtam az érzés, akár egy régi emlék.

Alex L. Hooper: A béklyók mögött

M_Z_Chapelle IP>!

Áttörtünk egy falat, és az így keletkezett lyukon egymást bámuljuk, feszülten, ugrásra készen. Az pedig, hogy melyik irányba ugrunk, most dől el.

Sárközi Erika Nilla: Tavaszi zápor fűszere a földnek

M_Z_Chapelle IP>!

– Petya adta meg a címed. Remélem, nem baj.
Ja, persze, nem gáz. Legközelebb írja ki egy kurva hirdetőplakátra a Deák téren.

Monos Anett: Játsszuk el!

M_Z_Chapelle IP>!

Gwen szeme előtt elhomályosodtak a fák körvonalai, és
nem hallott mást, csak saját szívének feszes taktusait, ahogy
megérezte arcán a lány gyümölcsös leheletét. Megszédült a
változó valóságtól, ami, mint egy hullám, vadul a parti
szikláknak csapta.

M. Z. Chapelle: A lány, aki kívánni sem mert


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Esővágy
Csóti Lili: Hetedvérig
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Gaura Ágnes: Attila koporsója
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Kresley Cole: Vámpírharc
Leda D'Rasi: Lidércfény
Virág Emília: Sárkánycsalogató