Tűzálló 46 csillagozás

Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hivatása gyakorlása közben, a lángoló épületek belsejében Caleb Holt tűzoltóparancsnok mindig tartja magát a tűzoltók legfőbb szabályához: soha ne hagyd cserben a társad! Ám széthullóban lévő házasságában más szabályok szerint él. Vajon tűzállóvá tehető-e még a kapcsolatuk? A főszereplő munkája az életmentés, ezúttal azonban élete legnehezebb feladata előtt áll: felesége szívét kell megmentenie.

A New York Times-bestseller regény a nagy sikerű Szerelempróba (Fireproof) című film alapján készült.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Harmat, Budapest, 2010
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632880532 · Fordította: J. Füstös Erika

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

aram76>!
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Egész jó kis könyv, egyszerű mondatokkal, könnyen olvashatóan. Az, hogy a filmet már láttam korábban nagyban elősegítette, hogy nem hitetlenkedtem annyit a könyvön, egyszerűen tudomásul vettem a történéseit. Egyszer olvasható, nem önsegítő könyv, nagyjából majdnem hasonlít egy limonádére, amiben az egymást kerülgető szereplők a történések áldozatiként végül mégis egymáséi lesznek. Mély gondolatok nem igazán vannak benne, de akinek hasonló problémái vannak, azoknak úgy gondolom mégis olvasmányosabb lehet, mint egy száraz önsegítő, megmondom a tutit, hogy hogyan csináld könyv.

StAngela>!
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Csodálatos volt ez a történet! Nekem a szívem mélyéig hatolt a mondanivalója.
A házasság alaptémája mellett az olvasót saját hitének milyenségén is elgondolkoztatja.
Legalábbis az én esetemben ez volt a meghatározóbb, mivel egyelőre én még a házastársi viszonyt csak külső szemlélőként látom másoknál. Bevallom az én hitem se mindig erős, így nekem is szükségem van megerősítésre. Ez a könyv sokat adott nekem érzelmileg most!
Bár nagyszerű a könyv, azért el kell ismernem, hogy a filmváltozat egy kicsivel talán jobban tetszett. Hívőknek és hitüket keresőknek, megromlott házasságban élőknek kifejezetten ajánlom az elolvasását!

serengeti P>!
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 4
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 4
Tartalom (mondanivaló): 3
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 4
Érzelmek (ábrázolása): 4,5
Izgalom: 4

A filmet nem láttam, véletlenül találtam rá a könyvre, fogalmam sem volt a keresztény szellemiségéről. A sztori közepe táján kezdett derengeni, hogy ez bizony keresztény könyv lesz… Mindegy, a történet érdekes volt, könnyen olvasható, izgalmas, egyetlen délután alatt befaltam. Lehet, hogy a filmet is megnézem.
Azért van pár idevágó gondolatom:
1. A megtérés nem megy rábeszélésre. Még szerető apaira sem. Egészen másféle rádöbbenés hatására igen, de ehhez nem kell senki duruzsolása, szövegelése, agitálása.
2. Aki frissen tért meg, valóban szinte euforikus hangulatban van egy ideig, és hajtja a lelkesedés előre. De kérdések, sőt kételyek is vannak mindeközben az emberben. Ezt nagyon hiányoltam Calebből.
3. Catherine-t az győzte meg Caleb őszintesége felől, hogy a férfi MEGVÁSÁROLT valami drága (bár tényleg szükséges) dolgot neki (illetve a szüleinek)… A többi, ennél szerintem sokkal fontosabb lelki-szellemi gesztus nem hatotta meg. Ez olyan szégyenletesen amerikai klisé… Így hogy NE legyenek előítéleteink Amerikával szemben?
4. És még sorolhatnám. De inkább abbahagyom.
A könyv egyébként jó.

AnitaZoé P>!
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Ha valami elromlik, akkor azt a mai, fogyasztó társadalom inkább eldobja, mint megjavítja. A házasságok nem csereszabatosak. A 40 nap alatt mindkét fél változik. Ráeszmélnek arra, hogy egykor valamiért igent mondtak egymáshoz. Újra megismerték, megszelídítették egymást. Kicsit szirupos, meg amerikai, de szerethető, szívhez szóló.

LadyJane>!
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Már a film is nagyon tetszett, emiatt kezdtem el olvasni a könyvet is, szerencsére! Nagyon tetszett, még jobban, mint a film! :)

Éva21>!
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Nagyon szuper ez a könyv és a film! Ezt mindenkinek el kell olvasnia, annak is aki házasságban él és annak is ajánlott, aki még előtte van!

anesz P>!
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Nagyon tetszett, hogy ez a regény a nehézségekről szólt, illetve annak a megoldásairól. Élestszagú volt, hogy nem egyik napról a másikra oldódtak meg a problémák, hanem dolgozni kellett rajtuk keményen. Közben jó stílusban és romantikát sem nélkülözve íródott, pedig férfiak írták. Isten szerepeltetése pedig plusz pont! :-)

Snowball>!
Alex Kendrick – Stephen Kendrick – Eric Wilson: Tűzálló

Majdnem egy évet pihent a könyvespolcomon. Megvettem, mert mindenképpen szerettem volna elolvasni, viszont azt gondoltam, nem lesz egy könnyű olvasmány, ehhez a könyvhöz hangulat kell. De nem :) Le sem tudtam tenni, annyira vártam, mi fog történni a következő oldalon. Ritkaság, amikor egy könyvnek a film az alapja és nem pedig fordítva. Mivel a filmet előbb láttam, már tudtam mit várhatok ettől a könyvtől, de annál sokkal többet kaptam. Azt gondolom, minden házas embernek kötelező olvasmány :)


Népszerű idézetek

Cicu>!

Ám az igazi, tiszta szeretet nem érzéseken alapul, hanem azon az elhatározáson, hogy akkor is odafigyelünk a másikra, amikor cserébe nem kapunk semmit.

120. oldal

Cicu>!

És mi történt a szerelmükkel? Caleb csak addig igyekezett, míg elnyerte a kezét, de azután elengedte magát. Nem tudta, hogy az igen egyszerűen annyit jelent, hogy ő kapta meg az állást? Miért hitte azt, hogy dolgoznia már nem kell?

146. oldal

cassiesdream>!

– Egy igazi férfi előbb a feleségének bizonyítsa, hogy hős, s csak azután másoknak. Különben nem igazi férfi.

63. oldal

ritusss>!

Caleb szemét elárasztották a könnyek. Nemcsak azért, mert újra együtt lehetett a feleségével. Nemcsak azért, mert megtalálta Istent. Nemcsak azért, mert végre megértette, mi az igazi szeretet. Mindezek együtt indították meg. A sok lecke, a sok új felismerés, a közelmúlt eseményei. S életének ezt a viszontagságos időszakát ugyanolyan boldogan ölelte magához, mint most a feleségét.

292. oldal

4 hozzászólás
cassiesdream>!

– Anyu, én apuhoz megyek feleségül.
– Igazán? – nevetett fel Joy. – Sajnos az lehetetlen, Catherine. Apu az én férjem.
– Jó, de amikor te már nem leszel a felesége, lehet az enyém?

13-14. oldal

serengeti P>!

Ismeri ezt a zöld szempárt: ez volt az, ami annak idején, amikor még szinte kislány volt, a lelkéig hatolt, és magával ragadta.

80. oldal

serengeti P>!

Ő a legerősebb, legbiztonságosabb emberi kapcsolatnak, a feltétlen szeretet menedékének szánta, s ami még fontosabb: a házasságnak Krisztus és menyasszonya kapcsolatát kellene tükröznie (Efézus 5).

163. oldal

serengeti P>!

A hold fénye épp a babaház mellé kitűzött gyermekrajzokra vetül: az egyiken égszínkék zsírkrétával rajzolt szívek mellett a három név: apu, anyu, én.

8. oldal

serengeti P>!

A rövidre nyírt, szőke Wayne kék baseballsapkában, listával a kezében folytatta a faggatózást:
– A csavaranyák nyomatékát is ellenőrizted?
– Hülyéskedsz?
– Eszemben sincs, öregem.

30. oldal

serengeti P>!

– Wayne – mondta, és oldalba lökte a fiatalembert –, Terrellnek igaza van. Csak egy dologban vagy jobb nála: te jobban táncolsz.

59. oldal


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Cindy Woodsmall: Ha fáj a szív
Karen Kingsbury: Ideje a táncnak
Jeff Zentner: The Serpent King – A kígyókirály
Kristi Ann Hunter: Előkelő álarcosbál
Deborah Chiel: Sabrina
Eilen Lottmann: Dinasztia
Rick Riordan: Az Olimposz vére
James Clavell: A sógun
Heather Graham: A kékkabátos