Dermesztő ​őrület (Maggie O'Dell 4.) 53 csillagozás

Alex Kava: Dermesztő őrület

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Maggie O'Dell, az FBI különleges ügynöke hosszú évek után végre szabadságra menne, amikor a pszichológus Gwen Patterson arra kéri, segítsen megtalálnia egyik eltűnt betegét. Maggie nem osztja barátnője aggodalmát, de a kedvéért elutazik abba a kisvárosba, amelyben Joan Begleynek nyoma veszett. Egy közeli kőfejtőben éppen akkor találják meg egy nő hordóba zárt holttestét, és több más hordóból is halottak kerülnek elő. Hamarosan kiderül, hogy itt egy sorozatgyilkos akarta gondosan elrejteni a mocskos titkát. A titkát, amely arról árulkodik, hogy az emberi romlottságnak nincs határa. És ha nem állítják meg gyorsan, a zavart elméjű tettes másokat is megöl, hogy tovább gazdagítsa elborzasztó trófeagyűjteményét…

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2012
262 oldal · ASIN: B00AO2X6I2 · Fordította: Várnai Péter
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2005
368 oldal · ISBN: 9635374321 · Fordította: Várnai Péter

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

patakizs>!
Alex Kava: Dermesztő őrület

Teljesen elfogadható krimi volt, szinte együltő helyemben befaltam. Semmi bonyolult történés, semmi hatalmas lélektani blabla. Ahhoz képest, hogy spoiler. Bővelkedett elnagyolt szálakban, de számomra ez tényleg nem jelentett gondot. A szereplőkről csak egy-egy múltbeli esemény vagy benyomás derült ki, könnyű volt képbe kerülni velük kapcsolatban. Biztos nem az a sorozat lesz, amit elsőként folytatok.

chhaya>!
Alex Kava: Dermesztő őrület

Kellemes kikapcsolódást nyújtó, szórakoztató, könnyed krimi. Maga a nyomozás sajnos elég kevéske benne, illetve az írónő által belecsempészett megtévesztő utalások ellenére sem nehéz rájönni, ki lehet a sorozatgyilkos. Pozitívuma viszont a szereplők gondolatainak, érzelmeinek, és a környezet részletes és hiteles bemutatása; ennek hála úgy éreztem, mintha én is köztük lennék és onnan figyelném az eseményeket… Egyszeri olvasmánynak jó, de kicsit több izgalom és feszültség azért elfért volna.

_Katie_ P>!
Alex Kava: Dermesztő őrület

Egyszerű krimi, ami mindenféle bonyodalomtól és véres, durva jelenettől mentes.
Kicsit összecsapottnak érzem a korábbiakhoz képest. Mintha ez csak egy töltelék rész lenne, amire volt egy határidő, de nem volt affinitás a megvalósításhoz.
Maggie és a magánéleti nyomora eléggé mellőzve lett, ami meglepett, mert eddig eléggé sokat volt emlegetve. spoiler
A nyomozás nem kap valami nagy jelentőséget és ha mindenki elvégezte volna a házi feladatát kb húsz oldal után a seriff már a tettes kezére kattintathatta volna a bilincset.

Rooxy>!
Alex Kava: Dermesztő őrület

A sorozat kötetei közül számomra eddig ez tetszett a legjobban. Jó a sztori, bár vannak benne hiányosságok is. A főszereplőnő már nem szenved annyit, ami viszont határozottan jó pont. Egyébként nagyon olvasmányos és kellően izgalmas.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2018/04/13/alex-kava-derme…

btunde P>!
Alex Kava: Dermesztő őrület

Másodszor olvastam már ezt a könyvet, és másodszor sem bántam meg. Nekem pont elég izgalmas, nem túl bonyolult olvasmány. Kell néha ilyen is, na.

Szédültnapraforgó>!
Alex Kava: Dermesztő őrület

Nagyon jókor jött most nekem ez a könyv, mert a szépirodalom kicsit leszívott :)) Volt benne izgalom, nyomozás, jófej karakterek és még egy kis romantika is.
Az is tetszett, hogy megemlítette az író Stephen King-et és Dean R. Koontz-ot. Most így utólag végiggondolva kissé Dexter-feelingem van.
De azért megérdemli az 5 csillagot :)

bbedyy>!
Alex Kava: Dermesztő őrület

Izgalmas, fordulatos krimi. Tetszett, hogy vannak benne vicces részek is a feszültség feloldása végett. A karakterek jól ki voltak dolgozva, mindenkiről megtudtunk vala mi pici személyes információt.
Ezek után keresni fogom a többi könyvét is.

carcass69>!
Alex Kava: Dermesztő őrület

Tetszett, már olvasom is a következő könyvét a sorban.


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

Az új könyvek érkezésekor minden egyes ládát olyan érzéssel nyitott ki, mintha drága ajándékokat bontogatna. Miközben felhajtotta a doboztetőket, mélyen belélegezte a nyomdafesték és a papír illatát, s máris úgy érezte, hogy egészen más világba repült át. Hogy a szállítmány éppen tizennyolcadik századi történelmi művekből, szerelmes regényekből, vagy a New York Times sikerlistáját vezető könyvekből állt-e éppen, az neki egyre ment. Ő egyszerűen a könyvek látványát, tapintását, illatát szerette, minden könyvét ugyanúgy. A ládák kibontásánál mennyeibb elfoglaltságot elképzelni sem tudott volna magának.

49. oldal

Szédültnapraforgó>!

Fiatalabb éveiben férfiatlannak tartotta, és szent meggyőződése volt, hogy egy férfi nem jár ernyővel. Most azonban, miközben az egyre csípősebb szél ellen védekezve felhajtotta a gallérját, felrémlett benne, hogy szívesen lenne férfiatlan, ha cserébe nem kellene bőrig áznia. A lánya egyszer egyébként is kifejtette neki, hogy a magukra irtó büszke kanokat és a reménytelen hülyéket csak nagyon keskeny mezsgye választja el egymástól. Mikor lett ilyen bölcs az a gyerek?

210. oldal

Szédültnapraforgó>!

Nyakra-főre ismerkedett, és mindig azt a férfit kereste, aki egyedül őt akarja, akinek köszönhetően majd fontosnak, különlegesnek érezheti magát. Aztán mindig csalódnia kellett, és minden egyes kiábrándulás után csak még kiégettebb, még szerencsétlenebb lett.
Dr. Patterson pontosan erre figyelmeztette, ettől akarta megóvni őt. Meglehet, mondta, végül még olyan gyönyörűvé sikerül varázsolnia magát, hogy a férfiak bomlani fognak utána, de ez mit sem ér, ha belülről nem sikerül megváltoznia, ha lélekben ugyanaz marad, aki volt.

219. oldal

Szédültnapraforgó>!

– Igazán benőhetne már a fejed lágya – kezdte barátnője leckéztetését. – FBI-ügynök vagy, neked kellene a legjobban tudnod, mennyire fontos egy repülőtéren a biztonságiak munkája. Mégsem állod meg soha, hogy ne cukkold őket.
– Én senkit sem cukkolok, csak nem látom be, miért kellene a jegyellenőrzésnél a csomagommal együtt a humoromat is leadnom.

91. oldal

_Katie_ P>!

[…] egy temetés bárkit kibillenthet az egyensúlyából.

Szédültnapraforgó>!

Joan visszadobta a telefont a táskájába, és ujjaival beletúrt dús, szőke hajába. Homlokából türelmetlenül kisimított néhány izzadt tincset, aztán felkapcsolta a kocsi belső világítását, és a visszapillantó tükörben szemügyre vette a tövénél már barnuló haját. Hamarosan festetnie kell megint. Hiába, aki szőke akar lenni, annak tennie kell érte, méghozzá sokszor és sokat…

9. oldal (Harlequin)

Szédültnapraforgó>!

Valami lelki görcs vagy mi a bánat miatt úgy gondolja, nem méltó arra, hogy boldog legyen. A doki kismilliószor elmondta már neki, hogy nem sokat használ, ha megváltoztatja a külsejét, miközben belülről megmarad olyannak, amilyen volt.

11. oldal

_Katie_ P>!

[…] a valóság néha minden képzeletet felülmúl.

chhaya>!

Már majdnem éjfél volt, Joan Begley mégsem adta fel a várakozást.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Maggie O'Dell sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Jeffery Deaver: Ablak a halálra
Karin Slaughter: Hitetlen
Faye Kellerman: Fojtogató szenvedély
Darynda Jones: Második sírhant
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Rachel Vincent: Rogue – Latrok
Karen Marie Moning: Keserű ébredés
Steven Saylor: A hét csoda
Heather Graham: Az álarcos