Angyali ​esély 27 csillagozás

Alex Gutteridge: Angyali esély

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A 14 éves Jessica baleset következtében végzetes kómába kerül. A túlvilágon Darren, a halál angyala fogadja, aki megajándékozza a földi életben eltölthető öt nappal. Jól kihasználja a lány ezt az időt, végiglátogatja a családját, a barátait, s útja során újra meg újra felbukkan a halál angyala. A lány észreveszi a barátait nyomasztó problémákat, élethelyzeteket, és igyekszik szűkre szabott életében, szűkre szabott eszközeivel mindenkinek segíteni. Jó szíve, élni akarása meghatja a halál angyalát, aki cserét ajánl fel: egy hasonló korú lány halála árán megmentheti az életét. Jessica szörnyű választás elé kerül…

Eredeti mű: Alex Gutteridge: Last Chance Angel

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kulcs Könyvek

>!
Kossuth, Budapest, 2015
176 oldal · ISBN: 9786155240966 · Fordította: Németh Dorottya
>!
Ventus Libro, Debrecen, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535031 · Fordította: Németh Dorottya

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
K_A_Hikari P
Alex Gutteridge: Angyali esély

Egy olyan könyvélménnyel gazdagodtam, amit biztosan bántam volna, ha kimaradt az életemből. Olvasmányos stílusban íródott, és úgy képes elgondolkodtatni, hogy nem lesz nyomasztó az alaphangulat.
Rávilágít a második esély fontosságára, a reménykedés kihunyni képtelen lángjára, arra, hogy a szeretet tényleg nem múlik el.
Azt hiszem, ha nagyobb változás előtt állok majd a jövőmben, újra a kezembe fog kerülni a könyv, a maga könnyed, szinte aranyos hangulatával.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/08/alex-gutteri…

1 hozzászólás
>!
Ashley_Redwood
Alex Gutteridge: Angyali esély

"
Számomra ez egy tökéletes könyv volt! Megtanított még jobban megbecsülni, mindazt amim van.
Mindazt, amim lehet. Álmokat adott, amiket nem szabad hagyni veszni! Útmutató volt, a könnyebb elfogadáshoz. Míg, el is gondolkodtatott néhány dologgal kapcsolatban. Tudatta, hogy az élet gyorsan elillan, így a legjobban kell azt éljük.
Nem mindenki van ellenünk, csak tisztábban kell lássuk azokat, akik körülöttünk vannak.
El kell engedni a fájdalmainkat, sérelmeinket. Csak úgy indulhatunk tiszta lappal. A második esély mindenkinek kijár.
Ajánlom bátran, kortól és nemtől függetlenül. Olyan kalauz az élethez, amire mindenkinek szüksége lehet egy nap. Kulcs könyv lévén, megmutatja azt, mennyire nehéz olykor felnőtté válni, milyen rögös út vezet a megbocsátásig, s mit jelent elengedni.

Én imádtam! "
Bővebben:
http://fleurdelivre.blogspot.com/2018/01/alex-gutteridg…

>!
M_Annie_99
Alex Gutteridge: Angyali esély

Még a Libris akcióknál szúrtam ki ezt a könyvet, azonnal beleszerettem a borítójába – így hát kíváncsi lettem, hogy mégis milyen történetet takarhat ez a cím.
Elsőre eléggé meghökkentem – a fülszöveg alapján egy elég „durva” témájú darabnak tűnt –, de ahogy elkezdtem olvasni, rájöttem: ez valami egészen más.
Itt nem az izgalom hajtott előre az olvasásban, hanem a kíváncsiság: ahogyan Jessica észrevette az élet apró örömeit, ahogyan felfedezte, milyen apróságokat nem vett észre és rájött arra, hogy milyen szerencsés is az, aki él.
Még ha voltak is kiszámítható történések – meg kell hagyni, a fülszöveg elég sokat elárul – ezeket jól ellensúlyozták a viszont váratlan, meglepő fordulatok.
Az egyik legmeghatóbb könyv volt, amit eddig olvastam.

>!
omam
Alex Gutteridge: Angyali esély

Egyenesen imádtam!
A történet már alapból érdekes – elsősorban emiatt olvastam el. Amikor Jess találkozik a halál angyalával, Darrennel, még kap pár napot, hogy meglátogassa a barátait. Tulajdonképpen az egész könyv nem a választásról, hanem a barátnői meglátogatásáról szól. Hogy rájön, mindegyikőjüknek van valami saját gondja, néhányuknak olyan, amiről ő is tudott. Megérti, mennyi mindent jobban csinálhatott volna, és hogy milyen szerencsés az, aki élhet. Mit nem adna azért, hogy ő is visszatérjen közéjük…
Időnként szívszorító, de néha megmosolyogtató. Jessicát szerettem, ahogy Darrent is, Jessica barátnőit és a bátyját… A barátok közül Kelly lett a kedvencem, az volt a legjobb rész, amikor őt ismertük meg. Bár én nagyjából mindenkit megkedveltem, és az egész könyvet szerettem. Nem tudtam letenni, nagyon rövid idő alatt kiolvastam (két délután, iskolaidőben rekord). És (nagyon boldogan) rájöttem, hogy csak az e-könyv 176 oldal, papírformában 280.
A választáson én is sokat gondolkoztam volna, de szerintem ilyenkor (önző módon) magunkat kell előtérbe helyezni. Hacsak nem vagyunk önfeláldozó idióták. Mindenesetre nekem tetszett a végkifejlet, szerintem így teljesen jó lett, lezárult.

>!
bánoczy_eszter
Alex Gutteridge: Angyali esély

Nagyon kíváncsi voltam erre a könyvre mert maga az alapötlet és a borító rögtön megtetszett. Azonban valamiért, még sem tudtam élvezni és úgy haladni vele ahogy szerettem volna. Lehet hogy a könyv miatt ,de lehet hogy a hangulatom miatt ,de számomra ez csak egy egyszer olvasós könyv volt.

>!
T1m1
Alex Gutteridge: Angyali esély

Nem is tudom mit mondjak. A könyv háromnegyede unalmas volt. A vége viszont nagyon tetszett. Megtanít arra,hogy a céljaid eléréséért harcolnod kell és,hogy mindig van remény. Ha egy szóval kéne leírnom a könyvet a reményt választanám. A legjobb lesz akkor olvasgatni amikor épp nem vagyok a toppon. Valószínűleg sohasem olvastam volna el ha nem kapom meg évzáróra.

>!
Aliz04
Alex Gutteridge: Angyali esély

Szomorú, megható és tanulságos.
A tizennégy éves Jessica élete egyetlen másodperc alatt változott meg. spoiler, a túlvilágon Darren, a Halál angyala vár rá, aki megajándékozza Jessicát egy eséllyel: spoiler
Itt aztán lesznek kisebb-nagyobb bonyodalmak, de a végénspoiler

Imádtam ezt a történetet! Teljesen magával ragadott, néha szívszorító volt és csak úgy pörögtek az oldalak… Varázslatos.

>!
Gven_NF
Alex Gutteridge: Angyali esély

Számomra egyszer olvasós könyv volt. Elolvastam, jópofa volt de nem az én világom.

>!
Ventus Libro, Debrecen, 2015
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535031 · Fordította: Németh Dorottya
>!
SmileyRéka_31
Alex Gutteridge: Angyali esély

A tartalom alapján azt gondolná az ember, hogy ez egy morbid történet, de egyáltalán nem. Igazából bájos, és aranyos.
A történet elején Jessica szerintem rém felszínes, és egy kicsit idegesítő, ezért a történet nem kapott el eleinte. De amint rájön, hogy ideje véges, és elkezdi meglátogatni a barátait, megváltozik, és ez nagyon jót tesz neki. Mindegyik lány története nagyon tetszett, különösen Nat-é.
Nem egy világklasszis történet, de aranyos, és segít átértékelni az életünket, és megbecsülni, amink van. :)

>!
NoeLind
Alex Gutteridge: Angyali esély

Ebben az elvadult világban üdítő, kedves kis ifjúsági történet kerekedett ebből a könyvből, mely bátran a fiatalság kezébe adható. :) A karakterek hétköznapi, átlagos fiatalok, akik nem rendelkeznek a szereteten, a barátság kötelékén túl különleges erőkkel, de pont ezek a dolgok mégis különlegessé teszik a történetet. Jessica-nak a visszatérés 5 napjában lehetősége van arra, hogy még jobban megismerje a barátait, hogy felfedezze, hogy a testvére is több, mint amit gondolt róla. Megkedveltem Darrent, a halál angyalát is, bár nem tudom, hogy miért, de nekem az első pillanatban a képzeletemben, mint egy rajzfilmfigura jelent meg, s végig az is maradt. :) A végén nemcsak Jessica, hanem Darren döntése is tetszett.


Népszerű idézetek

>!
K_A_Hikari P

Ígérd meg nekem, hogy soha nem adod fel. Ígérd meg, hogy mindig harcolni fogsz azért, amiben hiszel.

268. oldal

>!
K_A_Hikari P

Néha idő kell felnőtté válnunk, (…) és néha hibákat kell elkövetnünk, hogy rájöjjünk, hogyan tehetjük jóvá.

263. oldal

>!
K_A_Hikari P

Maga az a tény, hogy vagyok, van szaglásom, tapinthatok és érzékelek, sokkal csodálatosabb volt, mint bármi más a világon

96. oldal

>!
K_A_Hikari P

Elhallgatott és elmosolyodott. Ahhoz képest, hogy a halál angyala, meglepően meleg és őszinte volt a mosolya.

136. oldal

>!
K_A_Hikari P

Az ember nem is tudja, mije van, amíg el nem veszíti, nem igaz?

144. oldal

>!
K_A_Hikari P

Ha valaki meghal, az emberek hajlamosak csak a jó dolgokra emlékezni velük kapcsolatban. Felemeltem a fejem, és az oltára néztem.
– Nem akarom, hogy szemet hunyjanak a botlásaim fölött – suttogtam. – Jóvá akarom tenni őket.

211. oldal

>!
Ashley_Redwood

Egy másodperc töredéke alatt született meg a döntés, hogy biciklivel megyek.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: kerékpár
>!
K_A_Hikari P

A dolgok nem mindig azok, amiknek látszanak, Jessica.

219. oldal

>!
K_A_Hikari P

Mindig azt gondoltam, hogy a szivárvány égi jel, és hogy valami jónak a bekövetkeztét jelzi.

222. oldal

>!
K_A_Hikari P

Akármi történt otthon, anya mindig hozott süteményt, ez egyfajta szimbóluma volt a családunk összetartásának.

207. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kelemen Zoltán: Első 21 novella
David Almond: Szárnyak titka
Cassandra Clare: Hamuváros
David Almond: Skellig
Pat Walsh: Crowfield átka
Darren Shan: Gyilkos születik
Jenny Downham: Amíg élek
Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja
Elizabeth Chandler: Akit egy angyal megcsókolt
J. K. Rowling: Harry Potter