Beastly ​– A szörnyszívű (Kendra Krónikák 1.) 1136 csillagozás

Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

„Szerelmi történet ínyenceknek…
az örök romantikusok a világ minden részén élvezni fogják”
– Anette Curtis Klause, a Vér és csokoládé szerzője.

Szörnyeteg vagyok

Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár – egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.
Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom.
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen… szörnyeteggé.
Akarod hallani? Mered hallani?

Alex Flinn: Beastly

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2007

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452852 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
266 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452869 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Erik Destler (Az Operaház Fantomja) · Kyle Kingsbury · Will Faratalli · Kendra

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 169

Most olvassa 34

Várólistára tette 301

Kívánságlistára tette 252

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Majdnem félbehagytam az elején. Majdnem.. De tartottam magam az elvemhez, hogy mindent végig olvasok és nem bántam meg.
Az elején Kyle borzasztóan undorító személyiség volt. Taszított. Tipikus, újgazdag f***.. Nem tudom szebben mondani. A gondolkodása, az amit művelt az 'átlagos' lányokkal egyszerűen kiborított. Egyértelműen megérdemelte a büntetését.
Azonban amikor nagy magányában olvasni, kertészkedni kezd már egészen tűrhetően viselkedik. Amikor pedig Lindyvel kezdenek összegabalyodni, egyértelműen nagy fejlődésen megy keresztül.
Lindy karaktere nagyon kedves marad számomra.
Nagy reményeket fűztem hozzá, mert ez egy nagyon jó mese. Hozta azt a színvonalat amit vártam.

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

A Szépség és a Szörnyeteg meséje kamaszokra átírva. A gazdag szépfiút megátkozza egy boszi, aki a világtól elzárva éldegél vak tanárával és idős házvezetőnőjével, amíg meg nem érkezik hozzá Lindy. A történetből a kedvencem Will volt, aki megpróbálta a pozitív dolgokat láttatni a fiúval. Notre Dame-i toronyőrt, meg az Operaház fantomját olvasták. Aranyos történet volt tanulságokkal és cseppnyi humorral.

9 hozzászólás
agi89>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Annyira nehezen indult be.
De úgy a 60. oldal táján egyszer csak…
BUMM!
Elkezdtek pörögni a lapok és teljes fangörl üzemmódba kapcsoltam.

Elképesztően érdekes és úristendecuki XXI. századi feldolgozása a Szépség és a Szörnyeteg sztorinak.

I-mád-tam! Nagyonnagyonnagyon.

Sokszor újraolvasós
kedvenc, ajánlom meg amit csak lehet! B)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452852 · Fordította: Farkas Veronika
2 hozzászólás
Orsi999>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Mivel az utóbbi időben nem volt annyira sok időm olvasni, így megváltást jelentettem számomra ez a könyv, de azt azért hozzá kell tennem, hogy nem a legjobb könyv.
Kiskoromban imádtam a hercegnős rajzfilmeket (meg igazából még ma is), de valamiért nagyon sokáig kerültem ezt a könyvet. De most hogy kevés időm volt, inkább ezt elolvastam, mint hogy semmit se olvassak.
A történet aranyos, de elég sokszor úgy éreztem, hogy ez nem az én korosztályomnak íródott. Túl egyszerű volt az egész.
Nagyon tetszett Kyle személyiségváltozása. Az elején majdnem félbehagytam a könyvet, annyira nem tetszett a személyisége, de a végére megkedveltem.

zuna19>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Hála az égnek, hogy nem egy hosszú több száz oldalas könyvről van szó és aránylag hamar be lehetett fejezni. Sajnos nekem nem ment annyira gördülékenyen, az első fele unalmas volt. A stílusa se fogott meg igazán. Azt éreztem nem olvastatja magát. Pár éve lehet ráéreztem volna az ízére.
Az írónőtől nem ez volt az első könyvem és azért is mertem ebbe belekezdeni, mert anno A Kiss in Time – Csók, pont jókor nagyon tetszett. De mindegy is, most ez nem vett meg és kész. A történet és a karakterek is egyaránt unszimpatikusak. Öreg vagyok én már ehhez. Mondjuk a klasszikus mesék közül a Szépség és a szörnyeteg sose volt a kedvencem, azért hozzáteszem ezt a kis infót. A filmet a könyv alapján láttam vagy 2x, de leginkább a főszereplő páros miatt néztem, nem a sztori miatt.

christine>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Annyira gyűlöltem Kyle régi énjét, hogy az leírhatatlan. Az első mondat, sőt az első fejezetek tökéletesen leírják a srácot, és én tökéletesen utáltam őt. Utálom az ilyen karaktereket, mert ők azok, akik eszembe juttatják, hogy milyen szar is a világ: mennyi önimádó ember él a földön, mennyire önzők, és mennyire el vannak szállva maguktól. Azt hiszem, jót tenne néhány Kendra féle boszorkány, akik csúnyává varázsolja őket, mert minden önimádó, öntelt parasztnak tudnia kell, hogy milyen az, amikor az asztal másik végében ül az ember.
Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2016/09/alex-flyn…

Wandamaci P>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Sokszor hangoztatom, hogy kinőttem a Vörös Pöttyösökből. Ezzel a könyvvel mégis megtörtént az, ami nagyon ritkán történik meg velem: leültem és végigolvastam az egészet, egy ültő helyemben.

Őszintén szólva még a valód Kyle sem tudott idegesíteni. Érdekes volt megfigyelni, hogy a családi minták, illetve az a fajta „nevelés” valamint „értékek”, amelyeket kapott a szüleitől mennyire befolyásolták a viselkedését.

Imádtam a jellemfejlődést, amin Kyle keresztülment. Végre mert önmaga lenni, levetette a társadalmi elvárásokat és valóban azt csinálta, amiben örömét lelte.

Kezdek rájönni, hogy szeretem a retellingeket, főleg a Szépség és a szörnyetegről szólókat. Ebben a mesében van valami varázslatos, ami örök.

Rendkívül gazdag könyv, nagyon szívesen odaadnám a tinédzserek kezébe, ezzel egy kicsit jobban érthetővé válna, hogy melyek az igazi értékek és mindig vállalni kell önmagunkat, nem szabad a társadalmi elvárásokba belesimulni csak azért, hogy szeressenek

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.com/2021/01/alex-flinn-beastl…

szavanú>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Imádtam! Nagyon jó volt! Lindyt sajnáltam hogy ilyen helyzetbe került és ezt mind a apja miatt akinek úgy kellett volna bánia vele ,mint egy hercegnővel ,mert megérdemelte. Találkozott azzal a fiúval akibe mindig is szerelmes volt csak most más alakot öltött ,de sokkal kedvesebb lett ,mert megértette hogy nem csak a külsőt kell nézni hanem inkább a belsővel törődjön. Egy olyan párt alkottak ,amit én nagyon megszerettem már csak azért is ,mert ez egy fantasztikus mesére épült fel. Egyik kedvencem lett! <3

S_z_a_n_d_i_i P>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Gyerekkorom óta a kedvenc mesém a szépség és a szörnyeteg, ezért nem is volt kérdés, hogy el akarom-e olvasni ezt a könyvet, főleg úgy, hogy nagyon olcsón jutottam hozzá. Nem mondom, hogy túl nagyok voltak az elvárásaim, de mindenképpen úgy kezdtem neki a könyvnek, hogy mesefeldolgozás, ráadásul a kedvenc mesémé, hát csak jó lehet. Na már az első pár oldalon ért az arccsapás. Konkrétan az első 50 oldalnál minden egyes mondatnál azt éreztem, hogy nem fogom tudni végigolvasni, mert ez egy borzalom. A főszereplő srác egy paraszt, ahogy az összes többi haverja is. A bullying áll a központban, konkrétan porig aláznak mindenkit, akinek nem tökéletes a külsője, ráadásul van egy még parasztabb apja is, szóval minden adott volt, hogy ne szeressem ezt a könyvet. És nem is tettem, az első 60 oldalig. Aztán megtörtént az átváltozás, és bumm. Imádtam. Nagyon olvastatta magát, és a főszereplő nagyon pozitív irányba változott. A mellékszereplőket is lehetett szeretni, érdekes és értékes gondolatok voltak a történet előrehaladtával. Olvastam már jobb retellinget is, de nem volt rossz egyáltalán. A történet tanulságos nagyon, mert nem minden a külső, nem szabad csak kinézet alapján ítélnünk másokat. Csak mert egy alma kívülről szép, még belülről lehet rohadt.

Molymacska P>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Örültem, hogy elolvastam ezt az átdolgozást.
Bár a Szépség és a szörnyeteg annyira nem kedvenc mesém, de érdekes volt New Yorkban, a modern időben olvasni róla. Egyrészről azért, mert teljesen mást emelt így ki a történet, másrészről, mert az eredeti történet értékeire is felhívja a figyelmet (csak itt esett le, hogy az eredeti történet valószínűleg tényleg a háborúból hazatért „szörnyekre” is vonatkozhat).
A témája elég komoly volt, és a szörnyeteg mint fogalmat nagyon alaposan körbejárja a könyv. Nem csak a külső de a belső alapján is, a fogyatékosság, és a problémák erdejében próbáljuk megérteni, mit is jelent valójában, és hogy mit is érezhet Adrián. Talán az benne a legzseniálisabb, hogy sokszor Adrián is kimondja, hogy kevesebbért is viselkedett már úgy egy átlagos személlyel, mint ahogy vele, amikor szörnyeteg lett. Valahogy ez, hogy a társadalmi rétegek is látszódnak benne, ad hozzá még egy pozitívumot.
A chat beszélgetések is nagyon jók voltak, bár sajnáltam, hogy Grizzlysrác történetét MÉG nem olvastam, ellenben a Kishableány és a Hercegnő és béka aranyosan és néha igencsak szomorúan csapódtak le. nagyon érdekes volt olvasni más történeteket is, hogyan éreznek a szereplők, milyen lehetőségeik vannak, és végül mi is lesz velük. Külön öröm a szívemnek, hogy a „felnőtt” a beszélgetést vezető személy Mr. Anderson.
A negatívum, mert sajnos az is volt, hogy én az első kiadást olvastam, így helyesírási hibanem csak Breki szövegeiben fordult elő. Sokszor éreztem azt, hogy valami a fordításban sem úgy működik, mint kellene (valószínűleg azért, mert a mesékben lévő szövegeket nem lehet úgy átültetni magyarra). Sajnálom, mert amúgy ez egy tényleg nagyon kötet, és megérdemelte volna a hibamentességet.
Imádtam olvasni, és nagyon sajnálom, hogy a többi kötetet a KMK nem adja ki. Mondjuk hozzám is nyolc év késéssel ért el ez a könyv de, attól még annyira szívesen olvasnám tovább… :)


Népszerű idézetek

Koksa>!

Szuperhős is lehetnék, leszámítva, hogy ha ki akarnék menteni valakit egy égő házból, akkor amint meglátna, sikoltozva a lángok közé vetné magát az illető.

96. oldal

Aranymag>!

Szeretlek, gondoltam.
De nem mondtam ki. Nem attól tartottam, hogy az arcomba nevet. Ehhez ő túl kedves. Sokkal komolyabb dologtól rettegtem – attól, hogy nem mondaná, hogy ő is.

201. oldal

Ailey>!

– A rózsák túl olcsók – mondtam.
– Egy szép dolog az árától függetlenül értékes. Azok, akik nem látják meg az értékes dolgokat az életben, soha nem lesznek boldogok. Azt szeretném, ha boldog lenne, Kyle úr.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: rózsa
1 hozzászólás
Rencsu>!

– (…) Azok, akik nem látják meg az értékes dolgokat az életben, soha nem lesznek boldogok.

34. oldal

1 hozzászólás
Mircsi P>!

Az emberek akkora hűhót csapnak a külső miatt, viszont egy idő után, ha megismersz valakit, már észre sem veszed, nem?

198. oldal

bobo1019>!

A lány felvonta a szemöldökét. – És minek köszönhetem ezt a megtiszteltetést?
– Nem mondanám megtiszteltetésnek. Én csak… elgondolkoztam.
– Az biztos szokatlan élmény lehetett számodra.

22. oldal

Mircsi P>!

Minden lány szeret néha hercegnőset játszani, függetlenül attól, mennyire nem hasonlít rá az élete.

182. oldal

Cheril>!

Csúnya vagy belül, ahol a legjobban számít…

21. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Persze lehet, hogy úgy végzem, mint azok az őrült öregemberek, mondjuk hatvan macskával. És egy szép napon a szomszédok panaszt tesznek a szag miatt, és kiderül, hogy meghaltam, és a macskák megettek.

228. oldal

Fay>!

Nem könnyű lányokat összeszedni, ha az ember úgy néz ki, mint Csubakka!

10. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chewbacca

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Joss Stirling: Misty
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Anna Banks: Poszeidón
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Csóti Lili: Hetedvérig
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő