Beastly ​– A szörnyszívű (Kendra Krónikák 1.) 1086 csillagozás

Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

„Szerelmi történet ínyenceknek…
az örök romantikusok a világ minden részén élvezni fogják”
– Anette Curtis Klause, a Vér és csokoládé szerzője.

Szörnyeteg vagyok

Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár – egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek. Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg. De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot.
Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom.
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel. Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen… szörnyeteggé.
Akarod hallani? Mered hallani?

Alex Flinn: Beastly

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2007

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452852 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
266 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452869 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Erik Destler (Az Operaház Fantomja) · Kyle Kingsbury · Will Faratalli · Kendra

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 168

Most olvassa 32

Várólistára tette 297

Kívánságlistára tette 249

Kölcsönkérné 17


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Majdnem félbehagytam az elején. Majdnem.. De tartottam magam az elvemhez, hogy mindent végig olvasok és nem bántam meg.
Az elején Kyle borzasztóan undorító személyiség volt. Taszított. Tipikus, újgazdag f***.. Nem tudom szebben mondani. A gondolkodása, az amit művelt az 'átlagos' lányokkal egyszerűen kiborított. Egyértelműen megérdemelte a büntetését.
Azonban amikor nagy magányában olvasni, kertészkedni kezd már egészen tűrhetően viselkedik. Amikor pedig Lindyvel kezdenek összegabalyodni, egyértelműen nagy fejlődésen megy keresztül.
Lindy karaktere nagyon kedves marad számomra.
Nagy reményeket fűztem hozzá, mert ez egy nagyon jó mese. Hozta azt a színvonalat amit vártam.

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

A Szépség és a Szörnyeteg meséje kamaszokra átírva. A gazdag szépfiút megátkozza egy boszi, aki a világtól elzárva éldegél vak tanárával és idős házvezetőnőjével, amíg meg nem érkezik hozzá Lindy. A történetből a kedvencem Will volt, aki megpróbálta a pozitív dolgokat láttatni a fiúval. Notre Dame-i toronyőrt, meg az Operaház fantomját olvasták. Aranyos történet volt tanulságokkal és cseppnyi humorral.

9 hozzászólás
agi89>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Annyira nehezen indult be.
De úgy a 60. oldal táján egyszer csak…
BUMM!
Elkezdtek pörögni a lapok és teljes fangörl üzemmódba kapcsoltam.

Elképesztően érdekes és úristendecuki XXI. századi feldolgozása a Szépség és a Szörnyeteg sztorinak.

I-mád-tam! Nagyonnagyonnagyon.

Sokszor újraolvasós
kedvenc, ajánlom meg amit csak lehet! B)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452852 · Fordította: Farkas Veronika
2 hozzászólás
Orsi999>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Mivel az utóbbi időben nem volt annyira sok időm olvasni, így megváltást jelentettem számomra ez a könyv, de azt azért hozzá kell tennem, hogy nem a legjobb könyv.
Kiskoromban imádtam a hercegnős rajzfilmeket (meg igazából még ma is), de valamiért nagyon sokáig kerültem ezt a könyvet. De most hogy kevés időm volt, inkább ezt elolvastam, mint hogy semmit se olvassak.
A történet aranyos, de elég sokszor úgy éreztem, hogy ez nem az én korosztályomnak íródott. Túl egyszerű volt az egész.
Nagyon tetszett Kyle személyiségváltozása. Az elején majdnem félbehagytam a könyvet, annyira nem tetszett a személyisége, de a végére megkedveltem.

christine>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Annyira gyűlöltem Kyle régi énjét, hogy az leírhatatlan. Az első mondat, sőt az első fejezetek tökéletesen leírják a srácot, és én tökéletesen utáltam őt. Utálom az ilyen karaktereket, mert ők azok, akik eszembe juttatják, hogy milyen szar is a világ: mennyi önimádó ember él a földön, mennyire önzők, és mennyire el vannak szállva maguktól. Azt hiszem, jót tenne néhány Kendra féle boszorkány, akik csúnyává varázsolja őket, mert minden önimádó, öntelt parasztnak tudnia kell, hogy milyen az, amikor az asztal másik végében ül az ember.
Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2016/09/alex-flyn…

szavanú>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Imádtam! Nagyon jó volt! Lindyt sajnáltam hogy ilyen helyzetbe került és ezt mind a apja miatt akinek úgy kellett volna bánia vele ,mint egy hercegnővel ,mert megérdemelte. Találkozott azzal a fiúval akibe mindig is szerelmes volt csak most más alakot öltött ,de sokkal kedvesebb lett ,mert megértette hogy nem csak a külsőt kell nézni hanem inkább a belsővel törődjön. Egy olyan párt alkottak ,amit én nagyon megszerettem már csak azért is ,mert ez egy fantasztikus mesére épült fel. Egyik kedvencem lett! <3

Felixa P>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Jajjj, annyira szeretem az ilyen jellegű történeteket! Egy igazi tündérmese… :) Csak olvastam és olvastam, aztán egyszer csak vége lett. Szinte tökéletesen át lett ültetve a mai modern világba a sztori. A karakterek is egytől egyig kedvelhetőek. Remek volt a szörnyeteg szempontjából olvasni az egészet, csak emelte a könyv színvonalát. Könnyed kikapcsolódás volt erre a napra.

2 hozzászólás
Molymacska P>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Örültem, hogy elolvastam ezt az átdolgozást.
Bár a Szépség és a szörnyeteg annyira nem kedvenc mesém, de érdekes volt New Yorkban, a modern időben olvasni róla. Egyrészről azért, mert teljesen mást emelt így ki a történet, másrészről, mert az eredeti történet értékeire is felhívja a figyelmet (csak itt esett le, hogy az eredeti történet valószínűleg tényleg a háborúból hazatért „szörnyekre” is vonatkozhat).
A témája elég komoly volt, és a szörnyeteg mint fogalmat nagyon alaposan körbejárja a könyv. Nem csak a külső de a belső alapján is, a fogyatékosság, és a problémák erdejében próbáljuk megérteni, mit is jelent valójában, és hogy mit is érezhet Adrián. Talán az benne a legzseniálisabb, hogy sokszor Adrián is kimondja, hogy kevesebbért is viselkedett már úgy egy átlagos személlyel, mint ahogy vele, amikor szörnyeteg lett. Valahogy ez, hogy a társadalmi rétegek is látszódnak benne, ad hozzá még egy pozitívumot.
A chat beszélgetések is nagyon jók voltak, bár sajnáltam, hogy Grizzlysrác történetét MÉG nem olvastam, ellenben a Kishableány és a Hercegnő és béka aranyosan és néha igencsak szomorúan csapódtak le. nagyon érdekes volt olvasni más történeteket is, hogyan éreznek a szereplők, milyen lehetőségeik vannak, és végül mi is lesz velük. Külön öröm a szívemnek, hogy a „felnőtt” a beszélgetést vezető személy Mr. Anderson.
A negatívum, mert sajnos az is volt, hogy én az első kiadást olvastam, így helyesírási hibanem csak Breki szövegeiben fordult elő. Sokszor éreztem azt, hogy valami a fordításban sem úgy működik, mint kellene (valószínűleg azért, mert a mesékben lévő szövegeket nem lehet úgy átültetni magyarra). Sajnálom, mert amúgy ez egy tényleg nagyon kötet, és megérdemelte volna a hibamentességet.
Imádtam olvasni, és nagyon sajnálom, hogy a többi kötetet a KMK nem adja ki. Mondjuk hozzám is nyolc év késéssel ért el ez a könyv de, attól még annyira szívesen olvasnám tovább… :)

Eszandics>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Először is számomra a Szépség és a Szörnyeteg mindig a legcsodálatosabb történet marad a világon ♥ Nem olvastam még a szörnyeteg szempontjából a történetet, de mindenképp érdekes és lebilincselő, ahogy a reményhez tudd állni ennyi reménytelenség után. Nagyon tetszett, hogy ennyi változatból lett kiragadva a „lényeg”, ahogy olvastam nem tudtam megállni és pörgött a szemem előtt a mese változat és annak főbb jelenetei :) Szerintem nem kell itt kifejtegetni, hogy miről szól a könyv, mindenki ismeri a történetet :) Úgy érzem elő-elő kapom majd még ezt a könyvet unalmas óráimban :) (pedig nagyon nehezen akartunk elindulni). A film…először azt láttam, akkor tetszett, olyan kis tingli-tangli, de jól tettem, hogy utána olvastam csak el, már nem lennék megelégedve vele :)

Vikii_Kis>!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű

Sajnos nekem nem jött be ez a modern „Szépség és a Szörnyeteg”. Már az elején sem tetszett az a bullying történet, már ott zuhant az értékelésem.
Véleményem szerint a régi, hagyományos mesékben megvan valami általános, amit szerintem nem tanácsos átírni, megváltoztatni. Attól a valamitől marad meg a történet varázsa. Sajnos nekem ez a történet nem volt varázslatos, egyáltalán nem jött be, egyedül a mindent felülmúló szerelem miatt kapta meg a 2 csillagot.:/


Népszerű idézetek

Koksa>!

Szuperhős is lehetnék, leszámítva, hogy ha ki akarnék menteni valakit egy égő házból, akkor amint meglátna, sikoltozva a lángok közé vetné magát az illető.

96. oldal

Aranymag>!

Szeretlek, gondoltam.
De nem mondtam ki. Nem attól tartottam, hogy az arcomba nevet. Ehhez ő túl kedves. Sokkal komolyabb dologtól rettegtem – attól, hogy nem mondaná, hogy ő is.

201. oldal

Ailey>!

– A rózsák túl olcsók – mondtam.
– Egy szép dolog az árától függetlenül értékes. Azok, akik nem látják meg az értékes dolgokat az életben, soha nem lesznek boldogok. Azt szeretném, ha boldog lenne, Kyle úr.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: rózsa
1 hozzászólás
Rencsu>!

– (…) Azok, akik nem látják meg az értékes dolgokat az életben, soha nem lesznek boldogok.

34. oldal

1 hozzászólás
Mircsi>!

Az emberek akkora hűhót csapnak a külső miatt, viszont egy idő után, ha megismersz valakit, már észre sem veszed, nem?

198. oldal

Mircsi>!

Minden lány szeret néha hercegnőset játszani, függetlenül attól, mennyire nem hasonlít rá az élete.

182. oldal

bobo1019>!

A lány felvonta a szemöldökét. – És minek köszönhetem ezt a megtiszteltetést?
– Nem mondanám megtiszteltetésnek. Én csak… elgondolkoztam.
– Az biztos szokatlan élmény lehetett számodra.

22. oldal

Cheril>!

Csúnya vagy belül, ahol a legjobban számít…

21. oldal

Nita_Könyvgalaxis>!

Persze lehet, hogy úgy végzem, mint azok az őrült öregemberek, mondjuk hatvan macskával. És egy szép napon a szomszédok panaszt tesznek a szag miatt, és kiderül, hogy meghaltam, és a macskák megettek.

228. oldal

Fay >!

Nem könnyű lányokat összeszedni, ha az ember úgy néz ki, mint Csubakka!

10. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Joss Stirling: Misty
Anna Banks: Poszeidón
Rick Riordan: A titán átka
Meg Cabot: Jinx
Kresley Cole: A sötétség démona
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva