Beastly (Kendra Chronicles 1.) 70 csillagozás

Alex Flinn: Beastly Alex Flinn: Beastly Alex Flinn: Beastly

A beast. Not quite wolf or bear, gorilla or dog but a horrible new creature who walks upright—a creature with fangs and claws and hair springing from every pore. I am a monster.

You think I'm talking fairy tales? No way. The place is New York City. The time is now. It's no deformity, no disease. And I'll stay this way forever—ruined—unless I can break the spell.

Yes, the spell, the one the witch in my English class cast on me. Why did she turn me into a beast who hides by day and prowls by night? I'll tell you. I'll tell you how I used to be Kyle Kingsbury, the guy you wished you were, with money, perfect looks, and the perfect life. And then, I'll tell you how I became perfectly . . . beastly.

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
HarperCollins, New York, 2012
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062113917
>!
HarperCollins, New York, 2011
336 oldal · ISBN: 9780061963285
>!
HarperCollins, New York, 2010
336 oldal · ISBN: 9780061998669

2 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kyle Kingsbury


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Rémálom P>!
Alex Flinn: Beastly

Pozitívan csalódtam benne, azt hittem ez is egy átlagos romantikus tinédzser regény lesz, de ehelyett kaptam valami mást. Nem, nem váltja meg a világot, mégis szórakoztató, és egy-két helyen egész elgondolkodtató leírások vannak benne.

lostgab>!
Alex Flinn: Beastly

Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen témájú könyv – egy mese –, is ennyire el tudja gondolkoztatni az embert. Igaz, hogy ez csak a Szépség és a szörnyeteg új köntösben, mégis volt egy varázsa olvasás közben. Arra jöttem rá, hogy bizony manapság is szükség lenne Kendrákra, hogy néhány embert észhez térítsünk, pontosabban jobbá tegyünk egy ilyen átok segítségével
Korábban láttam a filmet (jó pár éve), de ahhoz képest pozitív csalódás volt a könyv. Bár már akkor is tetszett a történet, itt sokkal összetettebbnek láttam Kyle/Adrian karakterét, és Lindy is szimpatikusabb volt.
Külön tetszett, hogy rengeteg könyves utalás volt benne, a listámon így előbbre került a Jane Eyre és a Les Mis is.
Ezek után bele kell olvasnom a többi Alex Flinn könyvbe is, kíváncsi vagyok, hogy a többi is ennyire meg tud-e fogni.

abby P>!
Alex Flinn: Beastly

Imádtam ezt a könyvet,Flinn annyira jól modernizálta a Szépség és a szörnyeteg történetét,rengeteg jó gondolat volt benne,tetszett,hogy főszereplő karaktere mennyit fejlődött a könyv során. A film viszont eléggé félresikerült,úgyhogy én inkább ajánlanám papírformában,sokkal élvezetesebb,nem olyan felszínes mint a film.

tataijucc>!
Alex Flinn: Beastly

Egy napja azon gondolkodom, hogyan is fogalmazhatnám meg, mi újat adott nekem ez a könyv, hiszen ezen a történeten nőttem/növök fel, de képtelen vagyok rájönni. Valahogy megfoghatatlan és különleges, olyan… jó.

Arwenn>!
Alex Flinn: Beastly

Aranyos történet :) Én azért kezdtem bele, mert odavagyok a klasszikus szépség és a szörnyetegért. Ez valóban egy modern változat, de nekem nem okozott csalódást, nagyon jól van megírva.

ani_96>!
Alex Flinn: Beastly

Varázslatos volt:)) Korábban már láttam az ebből készült filmet, ezért én Kyle alakját egy kicsit soknak éreztem, de ezt leszámítva teljesen rendben volt. Nagyon tetszett, hogy Adrián mennyi mindenre képes volt a szerelemért, és hogy valóban képes volt őszintén szeretni :)

Javíthatatlan>!
Alex Flinn: Beastly

A modern feldolgozása annak a történetnek amit egyszerűen imádtam :)

Kleotisz>!
Alex Flinn: Beastly

Az első 100 oldal után úgy gondoltam, hogy leteszem és nem is akarom elolvasni. Nem tetszettek a karakterek és az sem ahogyan kifejezik magukat és elég hamar kliséssé és unalmassá vált számomra. De azért mert nagyon szeretem az eredeti történetet, A szépség és a szörnyeteg-et, úgy döntöttem, hogy adok neki még egy esélyt. Azt kell mondjam, hogy nem bántam meg. Igazán jó hanvételűvé vált a történet és csak olvasni és olvasni szerettem volna. Nagyon tetszik a vége is és nagyon szívesen olvastam volna tovább is. :)

Sünike>!
Alex Flinn: Beastly

Aranyos volt, két este alatt kiolvastam.
Ezúttal egyáltalán nem zavart, hogy egyes szám 1. személyben íródott.
Lehet hogy pár év múlva újból előveszem.

Veronika_Szakács>!
Alex Flinn: Beastly

Amit nagyon szerettem ebben a könyvben, hogy Kyle leírása alapján Lindy nem is volt igazán szépség… Csak egy átlagos külsejű, bár az átlagosnál talán magasabb érzelmi intelligenciával megáldott lány volt. De pont emiatt illettek össze ennyire. Emiatt hittem el, hogy képesek egymásba szeretni.
A könyvet csak egyszer olvastam, a filmet kétszer láttam, mégis előbbi tetszik jobban. Hitelesebb, finoman árnyalt, lassan építkező szerelmes mese, amiben mindenki átesik némi karakterfejlődésen. Ha lesz egyszer gyerekem, kora kamaszkora környékén biztosan a kezébe adom ezt is, sok más könyv mellett persze.


Népszerű idézetek

tataijucc>!

Being ugly is a kind of prison.

Part 3 - The Castle

tataijucc>!

Who dares disturb my roses?
Why did I say that?

Part 4 - The Intruder in the Garden

tataijucc>!

I liked when Rochester and Jane was separeted he went to the window and called her name: 'Jane! Jane! Jane!' And she heard him, and even answered. That's what love should be like – the person should be part of your soul and you should know what they're feeling all the time.

Part 5 - Time Lapses, Autumn and Winter

tataijucc>!

A beautiful thing is precious, no matter the price. Those who do not know how to see the precious things in life will never be happy.

Part 1 - A Prince and a Witch

tataijucc>!

Good to know: Doctors can't cure you of being a beast.

Part 2 - The Beast

abby P>!

Maybe we judge people too much by their looks because it's easier than seeing what's really important.

Cheril>!

Only when I heard her bedroom door open and close did I give in to my beast instincts and do a wild animal dance around the room.

Part 5 - The Intruder in the Garden, Chapter 6, page 183.

Izolda P>!

It was warm. In my heavy coat and scarf, I looked like a homeless person. That's what they thought I was, the people on the street and the train. That's why they hadn't looked at me. No one looked at the homeless. I was invisible. I could walk the streets, and as long as I kept my face sort of hidden, no one would notice me. It was freedom, in a way.

Chapter 4.

Quiconque>!

But usually, I watched Linda read. I couldn’t believe she’d read so much in summer! Sometimes she laughed, reading her book, and once she even cried. I didn’t know how anyone could make such a big deal about books.

Part 2, Chapter 5

Quiconque>!

BeastNYC: OK. It all started because of a witch.
Froggie: thts hw they all strt

Prologue


A sorozat következő kötete

Kendra Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Tracy Wolff: Crave
Mindee Arnett: The Nightmare Charade
Holly Black: The Queen of Nothing
Kresley Cole: Poison Princess
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Alyson Noël: Shadowland
Rachel Hawkins: Demonglass