A ​Kiss in Time – Csók, pont jókor 792 csillagozás

Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Taliát ​egy átok sújtja… Jack megtöri az átkot.
Mondták nekem, hogy óvakodjak attól az átkozott orsótól, de ez annyira elbűvölő volt, annyira hipnotikus…
Aznap csak egy kis kalandra vágytam, ezért léptem meg a turistacsoporttól. De találni egy kómában lévő várost, benne egy állati dögösen kinéző, alvó kiscsajjal, na ez nem éppen az volt, amire számítottam.
Ugyanott ébredtem, de egy egészen más időben – egy vadidegen csókja ébresztett fel.
Én nem azért csókoltam meg, hogy segítsek rajta. Néha csak úgy csókolózik az ember.
Nem tudtam, hogy aztán ez fog történni. Most aztán alaposan benne vagyok a pácban, mivel az apám, a király engem okol, hogy romlásba döntöttem az országunkat. Nincs más választásom, mint elszökni innen, méghozzá ezzel a közemberrel!
Most aztán jól megszívtam: itt van a nyakamon ez a gügye királykisasszony, plusz a bőröndje, tele az ékszereivel… Az egyetlen jó hír: a szüleim totál ki lesznek kattanva!

Képzeld el, hogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789632456171 · Fordította: Balogh Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789632456164 · Fordította: Balogh Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632454627 · Fordította: Balogh Eszter

1 további kiadás


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Jack O'Neill · Ő Királyi Fensége Talia Aurora Augusta Ludwiga Wilhelmina Agnes Marie Rose, Eufrázia hercegkisasszonya (Talia) · Malvolia · Meryl O'Neill


Kedvencelte 69

Most olvassa 29

Várólistára tette 298

Kívánságlistára tette 209

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
zuna19
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Fantasztikus! Minden tetszett benne.
Sosem gondoltam volna, hogy ennyire kellemes csalódás lesz ez a könyv. Igazából, csak egy kihívás miatt került a kezembe, de nagyon örülök neki, hogy rátaláltam.
Örök élmény az biztos. Pedig már nagyon rég olvastam, ennyire lájtos tündérmesét.
Teljesen magával ragadott ez a története.
Valószínűleg azért, mert ismerős sztori volt, új köntösbe bújtatva, de teljes mértékben el tudtam így képzelni vizuálisan, ami nagyon tetszett.
A karakterek az elején tetszettek, utána mikor egy kis hiszti került a levesbe, untam őket, de ez vagy 2 fejezet volt csak, utána ismét szimpatikusak lettek. Talia és Jack most bekerültek a kedvenc karaktereim közé. Annyira szerethetőek mindketten.
A kiss in time; konkréten egy modern kori Csipkerózsika sztori. Amikor az átok megtörik, Taliának fel kell nőnie és ebben segít neki Jack is, aki kezdetben le akarja rázni, de ahogy egyre jobban lenyugszanak, úgy alakul ki a barátság és a szerelem is közöttük. Nagyon szép és romantikus könyv. A váltott szemszöget itt is nagyon élveztem, jobb szeretem, így mikor a két főkarakter gondolatait megismerhetem.
Különös, hogy Talia félénken mégis nagyon bátran beilleszkedett a 21. századba, amit kalandként fog fel teljesen. Nagyon hamar tanul. Jack pedig az útján, jó segítőnek bizonyult. A finálé nagyszerű lett. Tökéletes befejezés szerintem a könyvnek. Imádtam a próbákat amiket Jacknek kellett teljesítenie.
Travis volt a vicces karakter, az elején azt kittem elsírom magam rajta. Nagyon dilinyós. Meryl is nagyon aranyos volt. És a szülőket is szerettem, főleg a végére. Egész jó kis csapat volt ez. Még a fő gonoszt is megkedveltem, hiszen kiderült, hogy nem is igazán gonosz. Így ki tudná utálni?
Ezt a könyvet inkább a fiatalabb korosztálynak ajánlanám, de akár egy felnőtt is kezébe veheti, aki szereti a tündérmeséket. Az biztos, hogy engem teljesen elvarázsolt. Biztosan fogom még olvasni, hiszen nagyon olvastatta magát a könyv. Nem tudtam letenni egy percre sem. Ami nagyon jól jött, most, hogy még kedvem se nagyon volt olvasni a héten. Ennyit a böjtről.

4 hozzászólás
>!
Naiva P
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Meglep, hogy viszonylag ilyen alacsony százalékon áll, ugyanakkor mégsem csodálkozom rajta. A könyv negyedéig volt egy olyan érzésem, hogy jobb lesz, ha félreteszem. Unszimpatikus volt a hősnő és a főhős se lopta be magát a szívembe.
Majd a könyv közepe felé tartottam, amikor úgy éreztem, hogy együtt nagyon cukik, naivan aranyosak. Illenek egymáshoz és kihozzák egymásból a legjobbat és a történet témája, mondanivalója is igen elgondolkodtatóvá vált. Már amennyire egy ilyen modern, ifjúsági, fantasy-mese könyv azt engedi, illetve amennyire az oldalszámok ezt lehetővé tették.
Talia meglepően gyorsan és szinte zökkenőmentesen hidalta át azt a pár évszázadot. A könyv lényegében a Sleeping Beauty/Csipkerózsika modern változata, modern, aranyos befejezéssel.

>!
Orsi999
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Imádom az egész történetet. Már kiskoromban is imádtam a Disney rajzfilmjeit főleg a Csipkerózsikát, ezért féltem, hogy ez nem lesz olyan jó. De tévedtem, mert nagyon tetszett ez a modern Csipkerózsika. Érdekes volt olvasni, hogy Talia hogyan fedezi fel a világot, és a modern technikát. spoiler Külön tetszett, hogy váltakozó nézőpont van a könyvben.

>!
Madama_Butterfly P
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Csipkerózsika újratöltve – meg kell hogy mondjam, a klasszikus mesék modernizálása, napjainkba való átültetése számomra picit elveszi a varázsát a gyerekkori történeteknek, valahol azt érzem ez nem az a kategória, ahol a mai felgyorsult világhoz muszáj lenne hozzáidomulni.
Ez egy aranyos átirat ugyan, de nem az igazi mese – ettől még olvasható, és persze a végén mindenki megkapja a jól megérdemelt, boldog befejezést.

4 hozzászólás
>!
Evelena
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Sokkal-sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Mivel a Csipkerózsika az egyik nagy kedvencem, kíváncsian vártam, hogy hogyan is lesz átültetve napjainkba.
A történet azért sokszor nem vette magát annyira komolyan.
Adott egy hiú, tisztában-vagyok-vele-hogy-milyen-gyönyörű-vagyok leányzó, akinek nem igazán felel meg semmi, de leginkább világot akarna látni, szabadságot akar és ez, ami ilyenné teszi.
Úgy éreztem, ha még egyszer meglátom leírva az orsó szót, valószínűleg röhögőgörcsöt kapok, spoiler.
Jack nagyon szimpatikus volt, jó, hogy volt lehetősége végre kitárulkoznia azzal kapcsolatban, hogy mire is vágyik.
Örültem Talia mai divattal kapcsolatos gondolatainak, mert naná, hogy már jó párszor én is gondolkoztam ezen.
Könnyed kis kikapcsolódás ez a könyv, aminek izgulhatunk kicsit a végkifejletén, de azért lássuk be, ezek a próbák…. kissé röhejesnek éreztem őket (vagy csak én?).
Na meg a gonosz boszi indítéka volt, ami nem volt semmi, erre nem kifejezetten számítottam, sikerült meglepnie.
Viszont jó volt a hangulata a könyvnek, jól esett olvasni és lehetett nevetni is, mert kellemes a humor a történetben.

>!
vighagika
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Én egyáltalán nem értem, hogy ennek a könyvnek miért ilyen alacsony a százaléka.
Igen, történtek benne abszurd dolgok, dehát fantasyról beszélünk.
Nekem nagyon tetszett Talia és Jack története, imádtam az újragondolt mese-sztorit, illetve azt is, hogy a romantika mellett szerencsére humorban is volt részünk. Annyira naivan aranyosak a szereplők, számomra nagyon szerethető történet volt. :)

>!
Chivas
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Ez az olvasás igazi kihívás volt most nekem, eléggé keservesen rágtam át magam rajta. Azt hiszem, nekem nem igazán tetszenek ezek a mesére épülő történetek, (ez volt az első) bár a végén meglepődtem, igazán frappáns megoldást talált ki az író. A gyerekek nem tudtak közel kerülni hozzám, amíg együtt voltak, sajnos untam őket, de amint elszakadtak egymástól, máris volt egy kis frissülés. :)

1 hozzászólás
>!
Deziréé
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Az eleje nem tetszett. Talia maga volt a megtestesült hisztis hercegnő, amiatt abba is akartam hagyni az olvasást, de még jó, hogy nem tettem. Annyit nevettem néha a könyvön.
Mindig is nagyon szerettem Csipkerózsika történetét és más hasonló tündérmeséket, de, hogy ezt a mesét is átírta Alex Flinn a mai modern korba, nagyon tetszetős történet lett.
Olyan vicces volt, hogy Talia egy csomó mindent nem tudott…
Nem gondoltam volna, hogy így fog véget érni a történet. Ízig-vérig happy end lett. Valóban boldogan élnek míg meg nem halnak… a „gonosz boszorkánnyal” együtt.

>!
szavanú
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Kiskoromban Csipkerózsika volt a kedvenc mesém az az nem is kérdés hogy tetszett-e. Nagyon szipatikus volt a fiú ,mert be kell valani egy idegent nem sok ember vissz haza. A lány is kedvesnek tünt bár egy kicsit egoistának ,de ha van mire akkor legyen.

>!
Doreen
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor

Kicsit félve álltam neki a könyvnek, de nem csalódtam. Imádtam a történetet, a Csipkerózsika átiratát. Ötletes a megvalósítás és a szereplők is kedvelhetőek.
Lájtos tündérmese, kikapcsolódásnak tökéletes.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

A húgom pólóján az alábbi felirat díszeleg: Sokoldalú vagyok. Egyszerre tudok beszélni és idegesíteni téged.

178. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jack O'Neill
>!
SzAngelika 

– … És közben arra gondoltál, mennyire szép vagyok?
Vágok egy grimaszt, ő pedig folytatja.
– Ó, nem érdekes. Persze hogy erre gondoltál. Mindenki egyetért abban, hogy én tökéletesen káprázatos vagyok.
– Meg szerény.

67. oldal

>!
SzAngelika 

South Beachen minden nő elképesztően magas és hihetetlenül karcsú. Talán valami éhínség, vagy egy skarlátjárvány söpörhetett itt végig.

233. oldal

>!
rita_66

– Mit keresünk itt? – kérdezi Talia. Már nem beszél olyan összefüggéstelenül, viszont nagyon, nagyon hangosan.
– Ez a McDrive. Kaját veszünk.
– Itt, az autóban? – Olyan hangosan ordítja ezt, hogy a mekis fiú megkér, hogy ismételjem meg még egyszer a rendelést.
Miután megteszem, Talia ismét ordibálni kezd.
– Csak odakormányozod a kocsidat egy ablakhoz, és kapsz ennivalót? Nálunk semmi nincs Eufráziában! Semmi! Ez állati! Állati, én mondom neked! – Amikor a mekis srác átnyújtja a kiadóablakon a hamburgereket meg a sült krumplikat, meg két nagy adag feketekávét, Talia ugrándozni kezd az ülésén. – Ez annyira siráááááááááááááály! Mit szólsz, hogy használom már ezt az amerikai szót? Sirááááááááály! És állati is.
Nevetek rajta. Annyira édes.
– Ja, már tiszta amerikai lettél. Igyál egy kis kávét!
De addigra már a sült krumplit rágcsálja.
– Ez is annyira sirály! Hogy hívják ezt?
– Sült krumpli.
– Hát ez tuti nem szar!

217. oldal

>!
Sheila_7

– Nos… nekünk meg van egy csomó olyasmink itt Eufráziában, ami százszor jobb, mint a tieid.
– Mint például? A bili? A szolgák? A bubópestis? Mondj egy olyan dolgot a te idődből, ami jobb, mint a miénk!
– A szerelem! – zokogja. – Egymás tisztelete. Az én időmben nem csókoltak meg emberek másokat anélkül, hogy ne lettek volna szerelmesek az illetőbe, és ne akarták volna elvenni feleségül. … Az én időmben tisztelték a hölgyeket!

115. oldal

>!
SzAngelika 

Bármelyik épeszű herceg inkább választana olyan menyasszonyt, aki szeplős vagy nagy horgas orra van, mint egy olyat, aki bármelyik pillanatban kómába eshet.

18. oldal

>!
Chris

– De te ébresztettél fel engem! És én csakis az igaz szerelem csókjától ébredhettem fel! Mindemellett egy gyönyörűséges királylány vagyok. Hogy lehet, hogy nem vagy belém szerelmes?
Könnyen.

74. oldal

>!
Cheril

– Honnan tudjam, hogy nem fogsz itt hagyni engem örökre?
Megvonja a vállát.
– Sehonnan. Történetesen meg is fordult a fejemben.

>!
Bleeding_Bride ISP

(…) – Ja, a végzeted, ahogy Anakin Skywalkeré meg az volt, hogy Darth Vaderré legyen.
Halovány sejtelmem sincs, hogy miről beszél.

89. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Melissa Marr: Veszélyes játék
Rick Riordan: Neptunus fia
Joss Stirling: Misty
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Kresley Cole: Vámpírharc
Sherrilyn Kenyon: Szenvedélyes éjszakák
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve