A ​Kiss in Time 24 csillagozás

Alex Flinn: A Kiss in Time Alex Flinn: A Kiss in Time

What ​did you do on your summer vacation?
Jack found a 300-year-old princess!
A Kiss in Time, a modern Sleeping Beauty (HarperCollins, April, 2009)

Talia fell under a spell…
Jack broke the curse.

I was told to beware the accursed spindle, but it was so enchanting, so hypnotic. . . .
I was looking for a little adventure the day I ditched my tour group. But finding a comatose town, with a hot-looking chick asleep in it, was so not what I had in mind.
I awakened in the same place but in another time—to a stranger’s soft kiss.
I couldn’t help kissing her. Sometimes you just have to kiss someone. I didn’t know this would happen.
Now I am in dire trouble because my father, the king, says I have brought ruin upon our country. I have no choice but to run away with this commoner!
Now I’m stuck with a bratty princess and a trunk full of her jewels. . . . The good news: My parents will freak!

Think you have dating issues?… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2010
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780060874216
>!
HarperCollins, New York, 2009
372 oldal · ISBN: 9780060874193
>!
HarperCollins, London, 2009
400 oldal · ISBN: 9780061909764

1 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

vikiniki2>!
Alex Flinn: A Kiss in Time

A kritikák alapján nem számítottam egy különösebben jó könyvre. Ezért is volt meglepő, hogy mennyire tetszett. A Beastly után nem gondoltam volna, hogy az írónő tartani tudja a színvonalat, mégis sikerült neki. Vicces, aranyos és letehetetlen könyv. Az elején Taliát, a főhősnőnket nagyon nem találtam szimpatikusnak, meg tudtam őt érteni, de ettől még nem lett a kedvencem. Később a történet folyamán jobban megismerjük őt illetve változik is, és ennek köszönhetően előlépett az egyik kedvenc karakteremmé. A korszakok közötti különbségeket, pedig nagyon jól ragadta meg az író, ma már a legtöbbeknek eszébe sem jutnának olyan dolgok, mint amik kb. 300 évvel ezelőtt tényleg fontosak voltak (gondolok itt az étel elpazarlására). A másik amin jót nevetem, de el is gondolkodtatott, az a szépség fogalmának változása. Összegezve ez egy felettébb szórakoztató, aranyos történet, tele vicces és kalandos részekkel.

1 hozzászólás
csillabella>!
Alex Flinn: A Kiss in Time

Csipkerózsika történet, modern köntösben. Eleinte a két főszereplő nem volt túl szimpatikus, de ahogy haladunk a történettel és jobban megismerjük őket, onnantól már kibéküldtem velük. Tetszik, ahogy Talia Amerikába utazik és rácsodálkozik mindenre és próbálja felvenni a 21. század ritmusát. A könyv végén levő feszkót én lehet kevésbé fantasysan jobban szerettem volna, de erről függetlenül kellemes olvasmány volt.

https://kesztenye.blog.hu/2019/09/14/alex_flinn-_a_kiss…

Arianrhod>!
Alex Flinn: A Kiss in Time

Jó példa ez a történet arra, hogy egy amerikai bármilyen körülmények között képes megtalálni az üzletet, még a tündérmesében is. Bár azt hiszem, ma már a világ minden részén így gondolkodnak az emberek. Őszintén szólva a Csipkerózsika-mese soha nem tartozott a kedvenceim közé, mert gyerekként nem értettem, miért ilyen buta a hercegnő, és hogy a hercegnek miért nem kell valamilyen nehéz próbát kiállnia azon kívül, hogy a jó időben és a jó helyen – minden erkölcsi megfontolás híján – éberré csókol egy vadidegen, kiszolgáltatott helyzetben lévő leányzatot. Ez a modern átirat megoldotta a problémát, itt volt próbatétel, még sárkány is, ami a népmeséből ugyan hiányzott, de a régebbi mítosznak még része volt szintén. Mindenesetre azon azért elgondolkodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki úgy véli, a tündérmesék kitalált lényei emberibbek, mint mi jelenkori emberek. Az írónő most ezzel a regényével megnyugtatott ebben a hitemben.

15 hozzászólás
island>!
Alex Flinn: A Kiss in Time

Remek, vicces, aranyos.
Csipkerózsika 300 év után a 21.sz.ban ébred egy amerikai tini csókjától :D
Angolul külön élmény, mert a lánynak meg kell magyarázni ezt-azt, szóval szótárazás megoldva ;)

Adrikaaa>!
Alex Flinn: A Kiss in Time

Alex Flynn Szörnyszívűje is nagyon tetszett, így mikor megtudtam, hogy új könyve jelenik meg tudtam, hogy el kell olvasnom. Nem is bántam meg! Faltam az oldalakat! Izgatottan vártam, hogy vajon hogyan is dúsítja fel a már kis korunkban ismert Csipkerózsika történetét. Pörgős, vicces, magával ragadó. Tetszett! 5/5 :)

kovkira>!
Alex Flinn: A Kiss in Time

A Beastly és ez is nagyon tetszett. Eszembe juttatta a tündérmeséket, amiket régen olvastam. A tündérmesék modern változatát is nagyon szeretem, mert van bennük valami különleges, varázslatos.

tashley>!
Alex Flinn: A Kiss in Time

Nagyon tetszett. Más, mint a Beastly, humorosabb, kalandosabb. Abban viszont hasonlít, hogy megtölti a Csipkerózsika mesét részletekkel, a szereplők motivációival. A karakterek jól sikerültek és jó arányérzékkel vannak kidolgozva. Nagyon értékeltem, hogy a szerző belecsempészett művelődéstörténeti ismereteket. Összességében nagyon ajánlom ezt is (a Beastly mellett) olyan tinilányoknak, akiket nehéz rávenni az olvasásra.


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

„Here. I got you some pretzels.”
I have no idea what a pretzel is, but I take the bag. „Thank you. It is lovely.” I gaze at it. It is blue and says AMERICAN ARILINES. „I shall treasure it forever.”
He shrugs. „I thought maybe you'd eat it.”

147-148. oldal

island>!

My sister’s wearing this shirt that says: I’m multitalented. I can talk and annoy you at the same time.

Rémálom P>!

„The hunters found the mushroms in the forest,” the king continues.
„Are they okay to eat?” I ask. It's probably a rude question, and actually a hallucinogenic mushroom could hit the spot right about now.
The king shrugs. „Does it truly matter at this point?”

87. oldal

island>!

"And did you think I was quite beautiful?” I grimace, and she says, “Oh, never mind. Of course you did. Everyone agrees that I am utterly stunning.”
“Modest, too.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Lord of Shadows
Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Mindee Arnett: The Nightmare Charade
Holly Black: The Queen of Nothing (angol)
Julie Kagawa: The Iron King
Rick Riordan: The Lost Hero
Kresley Cole: Poison Princess
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Joss Stirling: Finding Sky