Klinkusz ​és a sárkány könnye (Klinkusz 1.) 21 csillagozás

Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Áthatolhatatlan sűrű erdő mélyén, a fák koronáján rejtőzik Limbelomb városa. A limbelombiak parányi népe lakja, akik megállapodást kötöttek az erdő uraival, a fákkal. Limbelomb különös városát, amelyben fák a felhőkarcolók és kötélhidakkal összekötött ágak az utcák, emberi szem még sosem látta. Míg aztán egy havas éjszakán megjelenik a fák közt motoros szánján Fakéregi Klinkusz, és ezzel számtalan izgalmas kaland veszi kezdetét.

A könyv bevezeti ifjú olvasóit a természet titkaiba, a varázslás rejtelmeibe, miközben rávilágít az igaz barátság fontosságára is. A Klinkusz és a sárkány könnye című kötettel egy több tagból álló gyerekkönyv sorozatot indít útjára a kiadó, hogy önálló olvasásra csábítsa a 8-10 éves korosztályt.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Holnap, Budapest, 2014
98 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633468562 · Fordította: F. Joannovics Mária · Illusztrálta: Matteo Piana

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Gelso>!
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Klinkusz egy nagyon helyes, kedves, segítőkész kisfiú. Kedveltem az alakját, jó gyerek. Annak ellenére megőrizte ezeket a jó tulajdonságait, hogy olyan érzelmileg sivár környezetbe csöppen, ahol kihasználják, nem szeretik; nem is csoda, hogy elvágyódik onnan, és alig várja, hogy kimenekülhessen.
Annak ellenére sikerül önmagát megőriznie, hogy egy bizonyos szintig ingerszegény árvaházba és egy munkafeladatokat ontó gyárba, Rozsdazár úr gyárába kerül, ahol egyre kevésbé találkozik a szeretettel; mégsem sikerül kiölni belőle azt az érzést, amit a szülei körében megismert és megtapasztalt.
Klinkusz amellett, hogy kedves és aranyos, udvarias és jól nevelt – okos, szemfüles, a megoldások embere, akinek minden problémára van vmilyen ötlete. Ez a szerencséje egy szerencsétlenül végződött landolás során, mert így ismerkedhet meg a limbelombi lakosokkal és égető problémájukkal.
Számomra emiatt kedves ez a könyv, mert semmiben sem különbözik a főhőse a mai egészséges, nyitott, érdeklődő, ötletektől duzzadó, „feltaláló”, szókimondó, szöget fején találó 10 éves gyerekektől. Pozitívan állt az őt nem túl szívélyesen fogadó limbelombiakhoz és gondolkodás nélkül azon volt, hogy problémájuk megoldódjon.
A limbelombiakat kissé együgyűnek, tehetetlennek, tesze-toszának, picit talán még arrogánsnak is találtam, és ábrázolásukat eléggé felületesnek. Szívesen olvastam volna még róluk, ha már idecsöppent főhősünk, de a problémájukon és az uralkodón, meg a nagyon arrogáns gyerekéről kívül nem tudtam meg sokkal többet.
Jó lett volna még ezekkel a kisemberekkel, mindennapi életükkel, öltözékükkel, étkezéseikkel, szokásaikkal jobban megismerkedni.
A kisfiún kívül a mókus és a sárkány is „jófejek” voltak.
És jó ötlet volt a barát testvérpár: Kármin és Gubacs Klinkuszt támogató és kísérőként szerepeltetése.

Azt hiszem, a következő részt is fogjuk keresni a könyvtárban.

2 hozzászólás
btunde P>!
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Gyerekeken még nem teszteltem, de nekem kívül-belül nagyon tetszik. Úgy értem a történet is izgalmas, kedves, a képek is szépek. Kíváncsi vagyok a másik részére is.

Ocukáné_Kaszahara_Mei>!
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Nagyon élvezetes gyerekkönyv volt. A fiaim szerették, és már azonnal ki is figyelték, hogy van folytatás, ami egyértelműen jelzi, hogy ez egy jó könyv. Nehéz megmondani, hogy mi tetszik nekik, mert nincsenek egyértelmű kategóriák, de a némileg fordulatos, állatos és kalandos abszolút bejön. Ezt pedig a Klinkusz még azzal is überelte, hogy a gyerek ért a szereléshez és a gépekhez. Ezzel megvette a nagyfiamat :) A kicsi meg természetesen örült ezeknek az apró lényeknek meg a mókusnak. Szóval ez a könyv mindkettő igényeit kielégítette. Igen ritka az ilyen nálunk.

Szilmariel>!
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Egy igazán egyedi, aranyos és mesés történet. Tart egy kis ferde tükröt a könyv elején a túlzott elvárosiasodás miatt. Ellenpontként bemutatja a természet apró csodáit és szépségeit, miközben egy rendkívüli és szívmelengető kalandba keveredik főhősünk új, különös barátai (a parányi limbelombiak) oldalán.
A könyvet melegen ajánlom már akár 2. osztályos kortól. Gyönyörű illusztrációk, sokszor kétoldalasak tarkítják a könyvet. Az elején külön rajzok és egy kis ismertető a szereplőkről. A végén pedig kis apró kiegészítő információk és egy limbelombi ház rajza és pontos, címkézett bemutatása, ami segíti a történetbe való beleélést.
Mivel láttam, hogy van folytatása, remélem, hogy nálunk is kiadják, így olvashatom, mert páratlanul szép és aranyos ez a sorozat.

anni_olvas>!
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Kedves, varázslatos, mágikus történet már kisebb kortól olvasható (4-5 éves kortól ajánlom).

Sicc>!
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

Meseszép könyvecske, bűbájos illusztrációkkal! Ráadásul izgalmas nézőpontokból megrajzolva. Érdekes az alaptörténet (emberek – apró limbelombiak), de nekem sok kérdőjel maradt, és picit kidolgozatlannak tűntek bizonyos szálak. Az előzményre is kíváncsi lettem volna bővebben, a szülők kérdése is lóg a levegőben (kíváncsian várom a többi részt, hátha tisztázódik)…de azért érdekes volt a maga módján. :)

Vörös_Brigitta>!
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

6 éves kisfiamnak olvastam, szerettük, és már itt lapul a folytatás a polcon, még jó, hogy anya a gyerekkönyvtáros. (A 3 éves öccse is hallgatta, bár ő leginkább a mókust nézte benne).
Az elején kicsit bánatosan indul (rögtön meg is beszéltük, hogy mit jelent az árva, és újból megerősítettük az érzést, hogy milyen szerencsések vagyunk, mert együtt vagyunk és szeretjük egymást). Szerintem remekül megírt történet, egyszer sem unatkoztam és jó volt elképzelni egy ilyen „manóvilágot”. Az illusztráció is illett hozzá, nem volt túl sok és tolakodó sem.

Wish>!
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye

A fiamnak hoztuk ki a könyvtárból (8 éves) és nagyon tetszett neki a könyv. Pont ennek a korosztálynak való, csodaszép illusztrációk, nem túlbonyolított, de varázslatos történet, ahol minden jóra fordul és gyorsan kiolvasható.


A sorozat következő kötete

Klinkusz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tea Stilton: Tea angyalai a vadonban
Roberto Pavanello: A temető kincse
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!
Silvia Roncaglia – Roberto Luciani: Egy különleges szőnyeg nyomában
Roberto Pavanello: Négy barátnő, egy rejtély
Walt Disney – Bambi
Dömötör Tekla (szerk.): Az aranyláncon függő kastély
Cynthia Paterson: A titkos recept
Kiss Ottó: Szusi apó erdőt jár
Harcos Bálint: Szofi bújócskázik