Novecento ​(olasz) 10 csillagozás

Un monologo
Alessandro Baricco: Novecento (olasz) Alessandro Baricco: Novecento (olasz) Alessandro Baricco: Novecento (olasz) Alessandro Baricco: Novecento (olasz) Alessandro Baricco: Novecento (olasz) Alessandro Baricco: Novecento (olasz)

Il libro racchiude la storia, raccontata dall'amico suonatore di tromba, sotto forma di monologo, di Danny Boodmann T. D. Lemon Novecento, pianista sul transatlantico Virginian. Abbandonato sulla nave da emigranti, viene allevato da uno dei componenti dell'orchestra. I suoi elementi naturali divengono il transatlantico, il mare e la musica. Non è mai sceso a terra e vive ed esiste solo sul Virginian dove presto diventa un pianista di successo. Anche se non ha mai visto che mare e porti, viaggia moltissimo, con la fantasia, carpendo le notizie dai passeggeri che incontra. A 32 anni decide di scendere a terra, ma all'ultimo momento Novecento ci ripensa e corre a rifugiarsi nuovamente nell'antro della nave.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Feltrinelli, 2019
62 oldal · puhatáblás · ISBN: 9788807880889
>!
Feltrinelli, Milano, 2014
56 oldal · keménytáblás · ISBN: 9788807031212
>!
Feltrinelli, Milánó, 2012
64 oldal · ISBN: 9788807921797

5 további kiadás


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

adrienn_szucs>!
Alessandro Baricco: Novecento (olasz)

Baricco nagyon ért ahhoz, hogy hogyan varázsoljon el pár oldalon keresztül. Annyira művészi és egyben emberi,amire szerintem nagyon kevés ember képes. Az előző olvasmányom tőle a Tengeróceán volt, ahol a maga a tenger előtt rótta le tiszteletét, itt a zenével kapcsolatban éreztem ugyanezt. Folyamatosn érezzük, hogy egyszerűen nem lehet jó vége a történetnek, mégis úgy van jól a befejezés, ahogy Baricco kigondolta. Amíg nem nyitottam ki a könyvet, nem tudtam ,hogy ez egy színdarab leirata, de olvasva nagyon- nagyon szeretném megnézni színházban is (sajnos jelenleg nem játszák Debrecen közelében). Ilyenkor külön örülök, hogy tudok olaszul és eredeti nyelven élvezhettem a történetet.

Tilla>!
Alessandro Baricco: Novecento (olasz)

A tökéletes pillanatban olvastam el, mert mostanság sokat gondolkodom a valóság és a képzelet távolságáról-közelségéről, s ez a történet sokat segít abban, hogy megtaláljam a kérdéseimre a választ.
Ez az első Baricco könyvem, de határozottan nem az utolsó. A mai nappal én is beálltam az író rajongóinak, csodálóinak népes táborába, csak azt remélem, hogy óceánjáró hajóján van még egy hely. Ha nincs talán, még a harmadosztályon sem, akkor utánaúszok, mert tőlem már nem szabadulhat.
Meg fogom nézni színházban is. muszáj.

Második találkozás: ezúttal hangoskönyvként hallgattam. Még mindig nagyon.

9 hozzászólás
Sipor>!
Alessandro Baricco: Novecento (olasz)

Ez a könyv annyira tökéletes, annyira művészi, hogy sokkal több csillagot érdemelne 5-nél.
Imádtam!

peters P>!
Alessandro Baricco: Novecento (olasz)

Sok-sok éve olvastam könnnyített olvasmányokat olaszul, abból is csak egy párat, úgyhogy nagyon meglepődtem, hogy első olvasásra és a szótár teljes mellőzésével (mivel repülőn ültem), megbírkóztam vele.

Ez nyilván még kedvesebbé tette ezt a könyvet számomra, de amúgy is 5 csillagot kapna a humoráért, a beszédstílusáért és azért mert ilyen csekély oldalszámmal is ennyire el tud varázsolni.

>!
Feltrinelli, Milánó, 1998
62 oldal · ISBN: 9788807813023

Népszerű idézetek

Sás>!

Negli occhi della gente si vede quello che vedranno, non quello che hanno visto.

12. oldal

peters P>!

[…] insomma gli piacevano, i nomi dei cavalli, c'aveva quella passione. Di chi vinceva non gliene importava un cazzo. Erano i nomi, che gli piacevano.

20. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sándor Márai: L'isola
Imre Kertész: Kaddish per il bambino non nato
Rick Riordan: Il mare dei mostri
Elena Ferrante: Storia del nuovo cognome
Elle Kennedy: Il contratto
Carlos Ruiz Zafón: Il principe della nebbia
Colleen Hoover: Forse un giorno
Luca Di Fulvio: La gang dei sogni
J. K. Rowling: Harry Potter e la pietra filosofale
Niccolò Ammaniti: Io non ho paura