A ​szóművész 2 csillagozás

Alekszandra Marinyina: A szóművész

Vlagyimir Szolovjov sikeres műfordító, mégis végtelenül boldogtalan ember, mert magányos rokkantként éli mindennapjait. Ő az a férfi, akibe Násztya Kámenszkája valamikor szerelmes volt. Most a nyomozás érdeke úgy kívánja, hogy Násztya újra találkozzon vele. Ugyanis minden jel arra utal, hogy egy őrült sorozatgyilkosnak, aki kilenc fiatalembert ölt meg, köze van ahhoz a lakóparkhoz, ahol Szolovjov él. Közben a műfordító házában is történik egy kettős gyilkosság. Megint a sorozatgyilkos keze lenne a dologban? Vagy valami más áll a háttérben? Szép lassan minden részlet a helyére kerül, és a nyomozás eredménye még Násztyát is megdöbbenti…

„Újra leoltotta a villanyt, és jól betakaródzott. Szégyellte magát. Gyerekes dolog, hogy minden nesztől megijed. Ez így nem mehet tovább. Hiszen eldöntötte egyszer s mindenkorra, hogy nem fog félni, mert nincs mitől. A házában nincs semmi érték, ide nem tör be senki. Szégyen, hogy ilyen gyáva, össze kell szednie magát.”

>!
Detektív, 2020
506 oldal · ISBN: 9786158052450

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Tóth_László_7>!
Alekszandra Marinyina: A szóművész

Marinyina e regénye is pazar. Ebből és a korábbiakból is kirajzolódik egy rejtett társadalomkritika: fontosabb az akármilyen államérdek, mint az egyes emberek sorsa (Ez különösen a Halál neve: senki című kötetből világos). Érhetetlen viszont, hogy miért kell 20 évet várni ahhoz, hogy a szerző könyvei magyarul is megjelenjenek (de ugyanilyen késéssel jelentek meg Lawrence Blok könyvei). A könyvkiadás esetlegességeire jól rávilágít Fencsik Flóra története arról, hogy Ludlum művei úgy kerültek be a magya könyvkiadásba, hogy a Central Prkban egy padon tlált egy paperbacket és az nagyon tetszett neki.


Hasonló könyvek címkék alapján

Darja Desombre: A flamand csempék titka
Borisz Akunyin: Azazel
Darja Desombre: Halálos másolat
Réti László: Könnyek városa
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Jason Matthews: A Kreml jelöltje
David Autere: Máglyatűz
Steve Berry: A tizennegyedik gyarmat
Frederick Forsyth: Ikon
Paul Klebnyikov: Keresztapa a Kremlben