A ​repülő ember 52 csillagozás

Alekszandr Beljajev: A repülő ember

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ariel, így hívják könyvünk fiatal hősét. Nem szárnyakkal, nem is géppel repül. Egyszerűen elhatározza, hogy a levegőbe emelkedik., s lám máris ott lebeg a fák koronája fölött, hogy aztán a szó szoros értelmében az egyik kalandból a másikba repüljön. Mindez Indiában játszódik (jó pár évvel ezelőtt, amikor India még Anglia gyarmata volt) olyan országokban, ahol a jógik, fakírok, mágusok tevékenykednek, vallási szekták toborozzák fanatikus híveiket. Ariel azonban nem „isteni csoda”. Nagyon is emberi érdekekből tették őt képessé a repülésre egy tudományos kísérlet eredményeképpen. Sandra mesterei azonban nem sok hasznát látják: Ariel szabadságra vágyik, egyszerűen megszökik – kirepül az ablakon, s elkezdi fantasztikus kalandjait, amelyek során eldől majd: jó vagy gonosz célok érdekében használják-e fel különös képességét.

Eredeti megjelenés éve: 1941

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Delfin könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 1980
220 oldal · ISBN: 9631121860 · Fordította: Gellért György
>!
Móra, Budapest, 1972
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9631121860 · Fordította: Gellért György · Illusztrálta: Benkő Sándor
>!
Kárpáti / Móra, Budapest-Uzsgorod, 1971
240 oldal · puhatáblás · Fordította: Gellért György

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

Érdekes volt az biztos. Az író stílusa tetszett, bár számomra érződött benne, hogy nem egy ma íródott könyv. :-) India tetszett. Ariel érdekes személyiség, nem semmi képességet kapott. Nem jó emberek közé keveredett, de tetszett, hogy nem tudták tönkretenni, az embersége megmaradt. Durva, ahogy bántak a gyerekkel. Ariel testvérét, Jane-t nem tudtam megkedvelni. Kalandos élete volt Ariel-nek.

pasztornenagyeva >!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

A könyv eleje nagyon érdekesnek indult. Mi minden kínon és szenvedésen kellett ezeknek a kis gyerekeknek átmenni, hogy megfeleljenek az indiai guruk képzéseinek. Aztán elhajlott az egész történet afelé, hogy Ariel kapott valami szérumot, amitől repülni tudott. Mindenki ezt a tehetségét akarta kihasználni, hogy még több hatalomhoz, elismertséghez, pénzhez jusson.Az az igazság, hogy az egyszerű, szerény emberektől több szeretet kapott Ariel, mint azoktól, akiktől vártam volna.Nem igazán tartotta fel az érdeklődésemet ez a könyv.Jobbat vártam a fülszöveg alapján.

ViraMors P>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

Egynek elment, de nem igazán fogott meg. Sok tekintetben idézte a Kétéltű embert, valószínűleg jobban tetszett volna, ha akkortájt olvasom, mint azt. Sci-finek nagyon nagy jóindulattal is elnagyolt volt, ez egyértelműen ifjúsági kalandregény, amiből valljuk be, már kinőttem. Az eleje ennek ellenére többé-kevésbé érdekesnek tűnt, de aztán a második fele eléggé semmilyen volt.

Chöpp P>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

Ezt nem olvastam el többször, mint a Kétéltű embert, és nem is foglalkoztatott annyira, de azért kellemes olvasmány élmény volt.

Lahara IP>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

Más, mégis hasonló, mint Ichtynos (nem emlékszem, hogyan kell írni) története. Itt egy különös ifjú, akit ki akarnak használni a gonosz és önző emberek, csak most nem a víz alá, hanem a levegőbe röppenünk Ariellel. Kár, hogy nem olvastam korábban.

Gáborr_Nagy>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

Hiába tudom, hogy egy marhaság, mégis izgalmas, érdekes volt a történet, jó kis szereplőkkel, különös helyszínen. Igazi ifjúsági regény. De kicsit úgy tűnt, mintha ez egy hosszabb regény rövidítése lett volna, annyira elkapkodott pár jelenet(pl. gyerekrablás)

mohapapa I>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

Hát hogy' a tehénbe ne fogott volna meg egy ember története, aki csak úgy, minden nélkül repül, ahogyan álmomban olyan sokszor nekem is sikerült?

Wish>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

Nagyon szerettem. Repülő! ember!
Többször olvasós volt.

imma P>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

a kétéltű ember és a dowel professzor feje után hatalmas elvárásokkal estem neki, és ezeknek nem sikerült megfelelnie. sajnos másra nem is emlékszem a könyvből, csak a csalódásra.

tigi5 IP>!
Alekszandr Beljajev: A repülő ember

A vége valahogy össze lett csapva, pedig nagyon élveztem az egészet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ransom Riggs: Üresek városa
Vlagyimir Afanazjevics Obrucsev: Utazás Plutóniába
Láng Attila D. – Láng Krisztina: Sara Royce
Rachel Ward: A menekülés
J. Goldenlane: Napnak fénye
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Scott Westerfeld: Behemót
Richard Paul Evans: Vadászat Jáde Sárkányra
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok