Világlátó 10 csillagozás

Térképkönyv
Aleksandra Mizielińska – Daniel Mizieliński: Világlátó Aleksandra Mizielińska – Daniel Mizieliński: Világlátó

A Világlátó nem csupán egy atlasz, annál sokkal több! Szemet gyönyörködtető térképkönyv, melynek gazdagon illusztrált oldalpárjai nemcsak földrajzi elnevezéseket tartalmaznak, hanem rengeteg egyéb információt. A térképeket nézegetve megtudhatod, hogy melyek egy adott ország legérdekesebb helyei, milyen állatok és növények népesítik be, melyik híres festő, tudós, zeneszerző vagy író élt és alkotott a határain belül, mik az országra jellemző ételek és italok, és milyen kulturális eseményekről nevezetes.

A könyv a Föld országainak színes sokféleségét hirdeti, bemutatva azok gazdagságát a hatalmas hegyektől kezdve a legkisebb bogarakig, és persze azt is, ami a kettő között van.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2021
152 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634039754
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
108 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031062 · Fordította: Boczán Bea

Kedvencelte 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 66

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ritusss P>!
Aleksandra Mizielińska – Daniel Mizieliński: Világlátó

Fantasztikus, nagyszerű, csodálatos könyv! Rengeteg rajzos információ, érdekes tények, adatatok. Országonként 2 oldal, nagyobb városok bejelölve, szuper rajzok, hogy adott terület miről-kiről híres. 4 évesemnek nagyon tetszik és felnőttként is izgalmas, egy olyan könyv, amit bárki kézbe vehet, nem lehet kinőni!

3 hozzászólás
cashews>!
Aleksandra Mizielińska – Daniel Mizieliński: Világlátó

Kisfiamnak vettem de persze én, a nagy gyerek is szívesen lapozgatom. Vicces rajzokkal illusztrálták. Országonként két oldalon tart bemutatást miszerint pl.: a legnépszerűbb fiú és lány keresztnevek (Magyarországon: Boglárka, Bence), népviseletek, főbb tájegységek, ételek, feltalálók, találmányok, híres emberek, még hírhedt (kitalált) lények is helyet kapnak lapjain. Utazás előtt és utána is érdemes átnézni. Mi beutaztuk Svédországot és csak itthon néztem meg, és döbbentem rá, hogy kicsi piros lovacskát (Dala) vehettünk volna emlékbe (főleg, hogy mindenhol lehetett kapni).
Levontam másfél csillagot, mert számomra hiányzik: Portugália, Íroszág, Törökország. És nincs benne Dánia, Norvégia, Észtország, Lettország, Litvánia, Moldova, Fehéroroszország és Szerbia… Vajon mi alapján választották ki, hogy kik ne kerüljenek bele?
Az utolsó, térképeket összegyűjtő oldalon hiba van, mert egy oldal duplikáltan, ennek folyományaként pedig egy oldal sehogyse sincs benne, magyarán hiányzik.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Piotr Korda: Az állatokról prózában
Juliusz Jerzy Herlinger: A tamtamdobtól az űrtáviratig
Alena Ježková: Prágai legendák
Anna Claybourne: A felfedezések története
Mi és hol van a világon?
Frank Schwieger: Zeusz és bandája
Tittel Kinga: Mesélő Budapest
Boldizsár Ildikó: A fiú, aki Varjúvárról álmodott
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Fodor Marcsi – Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő