Világlátó 6 csillagozás

Térképkönyv
Aleksandra Mizielińska – Daniel Mizieliński: Világlátó

A Világlátó nem csupán egy atlasz, annál sokkal több! Szemet gyönyörködtető térképkönyv, melynek gazdagon illusztrált oldalpárjai nemcsak földrajzi elnevezéseket tartalmaznak, hanem rengeteg egyéb információt. A térképeket nézegetve megtudhatod, hogy melyek egy adott ország legérdekesebb helyei, milyen állatok és növények népesítik be, melyik híres festő, tudós, zeneszerző vagy író élt és alkotott a határain belül, mik az országra jellemző ételek és italok, és milyen kulturális eseményekről nevezetes.

A könyv a Föld országainak színes sokféleségét hirdeti, bemutatva azok gazdagságát a hatalmas hegyektől kezdve a legkisebb bogarakig, és persze azt is, ami a kettő között van.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
108 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031062 · Fordította: Boczán Bea

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

>!
ritusss P
Aleksandra Mizielińska – Daniel Mizieliński: Világlátó

Fantasztikus, nagyszerű, csodálatos könyv! Rengeteg rajzos információ, érdekes tények, adatatok. Országonként 2 oldal, nagyobb városok bejelölve, szuper rajzok, hogy adott terület miről-kiről híres. 4 évesemnek nagyon tetszik és felnőttként is izgalmas, egy olyan könyv, amit bárki kézbe vehet, nem lehet kinőni!

3 hozzászólás
>!
cashews
Aleksandra Mizielińska – Daniel Mizieliński: Világlátó

Kisfiamnak vettem de persze én, a nagy gyerek is szívesen lapozgatom. Vicces rajzokkal illusztrálták. Országonként két oldalon tart bemutatás miszerint pl.: a legnépszerűbb fiú és lány keresztnevek (Magyarországon: Boglárka, Bence), népviseletek, tájegységek ételei, feltalálók, találmányok, híres emberek, még hírhedt (kitalált) lények is helyet kapnak lapjain. Utazás előtt és utána is érdemes átnézni. Mi bejártuk Svédországot és csak itthon néztem meg, és döbbentem rá, hogy kicsi piros lovacskát (Dala) vehettünk volna emlékbe (főleg, hogy mindenhol lehetett kapni).
Levontam másfél csillagot, mert számomra hiányzik: Portugália, Íroszág, Törökország. És nincs benne Dánia, Norvégia, Észtország, Lettország és Litvánia, Moldova, Fehéroroszország és Szerbia (és még jó páran). Vajon mi alapján választották ki, hogy kik ne kerüljenek bele?
Az utolsó, térképeket összegyűjtő oldalon hiba van, mert egy oldal duplikáltan ennek folyományaként pedig egy oldal sehogyse sincs benne magyarán hiányzik.

3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mi és hol van a világon?
Tittel Kinga: Mesélő Budapest
Emma Speare – Leslie Colvin: Az élővilág kisenciklopédiája
Charlie Bood: A természet csodái 1.
Jane Elliott – Colin King: Enciklopédia gyermekeknek
L. A. Levinova – K. A. Szapgir: Pipacska és Kockapaci újabb kalandjai
Rainer Köthe: Macskák
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu a munka hevében
Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: Csillagok és bolygók titkai
Lázár Ervin: Öregapó madarai