Into ​the Light (The Light 1.) 2 csillagozás

Aleatha Romig: Into the Light

Sara Adams awakes blind, unable to remember the most basic details of her life, but her darkness seems a blessing when she discovers the terrors of The Light.

Stella Montgomery investigates the news on the mean streets of Detroit, where she’s noticed a disturbing trend: young women are vanishing. When her best friend disappears, Stella investigates—despite warnings from her police detective boyfriend—following a twisted trail that leads her through the city’s most dangerous and forsaken precincts. There she uncovers something more sinister than she could have imagined: a shadowy organization known as The Light, led by the enigmatic Father Gabriel.

As Sara struggles to understand her place in the strange world she’s awakened to—an oppressive cult demanding unquestioning obedience—and her feelings for Jacob, the husband she can’t recall and whose harsh and tender attentions confuse and beguile her, Stella risks all to discover the truth. But enlightenment always comes with a price…

>!
Thomas & Mercer, Seattle, 2016
354 oldal · ISBN: 9781503935150
>!
Thomas & Mercer, Seattle, 2016
354 oldal · ASIN: B017RBIZGU

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Aleatha Romig: Into the Light

Boom! Sokkal jobb, mint képzeltem, mielőtt elkezdtem volna. Minden várakozásomat felülmúlta, és amikor már azt hittem, mindent láttam, „sejtem előre mi lesz”, „kitalálom mi lesz”. Jött a nagy fordulat és az állam leesett, az agyam pedig leállt. Nem lehet igaz… Aleatha-tól még nem olvastam, de már hallottam a Consequences trilógiáról és olvastam róla, hogy nagyon jó. Ebből a komplex és bámulatosan megírt pszicho-thrillerből kiindulva gyanítom, hogy csakis igazak lehetnek az állítások.

Egy nagyon picit spoileres lehet, de nem nagyon spoiler, mint ami a leírásban szerepelne…

Amit annyira imádtam, hogy a történet három különböző nézőponton keresztül követhető. Először is a kómából még csak nem rég magához tért Sara, aki valamilyen oknál fogva részlegesen elveszítette a látását. Ez még hagyján, de semmire nem emlékszik a korábbi életéből. A másik Jacob, aki a kórházi ágya mellett ül, amikor felébredt. Aki azt állítja, hogy a férje, Sara pedig semmire nem emlékszik. A harmadik pedig egy belevaló magánnyomozó nő, Stella. Egy eltűnt barátnője ügyében nyomoz. A rejtélyt az ő szála viszi előrébb.
Sara-nak mindent újra kell kezdeni, tanulnia, amiben segítségre lesz a vallási vezető férje, a nőnek pedig engedelmeskednie kell. Egy templomszerű építményben élve a külvilágtól elzárva. spoiler
Én erre biztosan emlékeznék. Nincs az az amnézia, ami ezt nálam feledtetné.
Jacob nézőpontja volt a legérdekesebb. Végig úgy tűnt, mint akinek van rejtegetni valója, de nem lehet tudni róla, mit gondol valójában. Mi megy benne végbe. az sem kizárt, hogy csak valamilyen szerepet játszik. Mindenesetre nagyon tüzes és forró a kapcsolata a „tanítványával” mégsem nevezném romantikus szálnak. Pedig az, csak máshogy.
A karakterek és a nézőpontok nagyon jól elkülöníthetőek egymástól olyan kitérőkkel és közben időt sem hagyott gondolkodni azon, hogy akkor most mi a fene folyik itt….
Egyszerűen imádtam. Ilyen egy zseniális misztikus thriller, amely tele volt rejtéllyel, izgalommal, szétcsavart fordulatokkal, éppen megfelelő mennyiségű, de annál szebb és értékesebb romantikával, erotikával.
A végén pedig beüt a crack. Ilyen véget! Próbáltam végig nyitva tartani az elmémet, mindig előre szoktam sejteni, hogy mi lesz, de most egyszerűen nem láttam, nem jelzett a radar. Lélegzetvisszafojtva várom az Away from the Dark-ot


Népszerű idézetek

Naiva>!

If I have to start from the beginning and recount our entire lives again to help you remember, I’ll do it. I’d do whatever I needed to do to help you remember us. Sara, I’d marry you again.”

Naiva>!

Without its steady rhythm I’d cease to exist. Then I realized . . . it had already happened. I no longer existed. Whoever I really am is gone.

Naiva>!

Each case was a piece of a larger puzzle. Unfortunately, each piece didn’t necessarily belong to the same puzzle. I found myself constantly second guessing and wondering if I was trying to make the wrong pieces fit.

Naiva>!

An impenetrable fog cloaked the woman’s thoughts, seeping into her being, binding and erasing everything she’d ever known.

(első mondat)

Naiva>!

He said that when the shit hits the fan, it’s not time to turn away. It means the source of the manure is close and that means one thing: something is growing. Though it may stink, it’s going to be big.

Naiva>!

As I embraced her petite form, she stole another piece of my heart, a piece that was never meant to be shared.

Naiva>!

There was something about Sara’s presence and confidence, despite her punishment, that mesmerized me. As I stared at her, the only thing I could think, the only thing that registered, was that she was mine. All mine. Though my mind recognized the errors of our ways, in this world she was mine.


A sorozat következő kötete

The Light sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
Jennifer L. Armentrout: Till Death
Colleen Hoover: Verity (angol)
Gillian Flynn: Sharp Objects
Linda Castillo: The Dead Will Tell
Allen Eskens: The Life We Bury
Riley Sager: Lock Every Door
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Riley Sager: Home Before Dark
Jennifer Lynn Barnes: The Inheritance Games