Boom! Sokkal jobb, mint képzeltem, mielőtt elkezdtem volna. Minden várakozásomat felülmúlta, és amikor már azt hittem, mindent láttam, „sejtem előre mi lesz”, „kitalálom mi lesz”. Jött a nagy fordulat és az állam leesett, az agyam pedig leállt. Nem lehet igaz… Aleatha-tól még nem olvastam, de már hallottam a Consequences trilógiáról és olvastam róla, hogy nagyon jó. Ebből a komplex és bámulatosan megírt pszicho-thrillerből kiindulva gyanítom, hogy csakis igazak lehetnek az állítások.
Egy nagyon picit spoileres lehet, de nem nagyon spoiler, mint ami a leírásban szerepelne…
Amit annyira imádtam, hogy a történet három különböző nézőponton keresztül követhető. Először is a kómából még csak nem rég magához tért Sara, aki valamilyen oknál fogva részlegesen elveszítette a látását. Ez még hagyján, de semmire nem emlékszik a korábbi életéből. A másik Jacob, aki a kórházi ágya mellett ül, amikor felébredt. Aki azt állítja, hogy a férje, Sara pedig semmire nem emlékszik. A harmadik pedig egy belevaló magánnyomozó nő, Stella. Egy eltűnt barátnője ügyében nyomoz. A rejtélyt az ő szála viszi előrébb.
Sara-nak mindent újra kell kezdeni, tanulnia, amiben segítségre lesz a vallási vezető férje, a nőnek pedig engedelmeskednie kell. Egy templomszerű építményben élve a külvilágtól elzárva. spoiler
Én erre biztosan emlékeznék. Nincs az az amnézia, ami ezt nálam feledtetné.
Jacob nézőpontja volt a legérdekesebb. Végig úgy tűnt, mint akinek van rejtegetni valója, de nem lehet tudni róla, mit gondol valójában. Mi megy benne végbe. az sem kizárt, hogy csak valamilyen szerepet játszik. Mindenesetre nagyon tüzes és forró a kapcsolata a „tanítványával” mégsem nevezném romantikus szálnak. Pedig az, csak máshogy.
A karakterek és a nézőpontok nagyon jól elkülöníthetőek egymástól olyan kitérőkkel és közben időt sem hagyott gondolkodni azon, hogy akkor most mi a fene folyik itt….
Egyszerűen imádtam. Ilyen egy zseniális misztikus thriller, amely tele volt rejtéllyel, izgalommal, szétcsavart fordulatokkal, éppen megfelelő mennyiségű, de annál szebb és értékesebb romantikával, erotikával.
A végén pedig beüt a crack. Ilyen véget! Próbáltam végig nyitva tartani az elmémet, mindig előre szoktam sejteni, hogy mi lesz, de most egyszerűen nem láttam, nem jelzett a radar. Lélegzetvisszafojtva várom az Away from the Dark-ot