Apa ​a Marsról, anya a Vénuszról jött 6 csillagozás

Kézikönyv szülőkhöz földi használatra
Alberto Pellai – Barbara Tamborini: Apa a Marsról, anya a Vénuszról jött

Két ​csík a terhességi teszten, és az életünk egy csapásra megváltozik. Átjár minket a boldogság, ugyanakkor hirtelen át kell értelmeznünk az életünket. Az új egyensúly keresése közben komoly felismerésre jutunk: a férfiak és a nők más bolygóról jöttek. Egy négygyermekes pár, egy marslakó és egy vénuszlakó naplószerűen meséli el szülővé válását. Az apa pszichoterapeuta, az anya pedig pszichopedagógus, így a szülők szakemberként is megszólalnak. A gyermekkor első három évének kihívásait a terhességi teszttől az óvoda első napjáig életszerűen tárja elénk, hogy megértsük, mi játszódik le a nő és a férfi agyában. A cél, hogy a különbségek között egy újszerű és egyedi szintézist találjunk, amelyben mindenki, de különösen az újszülött, derűsen és kiegyensúlyozottan tudjon fejlődni. Alberto Pellai orvos és a serdülőkorral foglalkozó pszichoterapeuta, a Milánói Tudományegyetem Biomedikai Tudományok Tanszékének kutatója. Számos könyvet írt szülőknek, tanároknak, serdülőknek és gyerekeknek.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Libri, Budapest, 2015
204 oldal · ISBN: 9789633104224 · Fordította: Wiesenmayer Teodóra

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

eeszter P>!
Alberto Pellai – Barbara Tamborini: Apa a Marsról, anya a Vénuszról jött

Szórakoztató könyv, de ahogy olvastam az derült ki számomra, hogy nálunk én jöttem a Marsról, a férjem meg talán a Szaturnuszról…

Kiskópé P>!
Alberto Pellai – Barbara Tamborini: Apa a Marsról, anya a Vénuszról jött

Hmm, sztem én ezt rásózom tesóra, hogy olvassa / olvassák el.
Férfi és nő különbségeit sorolja fel, mutatja be szakszövegekkel és hétköznapi példákkal, ebben a könyvben a terhesség, gyerekvállalás témában egészen az óvodáig.
Sok filmet is ajánl közben, utána kérdéseket feltéve.
Sztem sokan akartunk a másik fejébe látni bizonyos szitukban, ha ezt most itt elhisszük, hogy így van, spoiler akkor egész sok dolgot megtudhatunk végigolvasva, na meg persze, ha együtt olvassa az ember lánya/fia a párjával, akkor netántán még meg is beszélhetik, ha akár eltér, hogy na de én nem így, nem úgy.. meg ki szerint miért, meg stb :)

Jópár szöveget ki lehetne idézni, csak mind olyan hosszabb ;( :lusta:

adrykacska>!
Alberto Pellai – Barbara Tamborini: Apa a Marsról, anya a Vénuszról jött

Ajánlom ezt a 200 oldalt minden kismamának, akik már közel vannak a szülés pillanatához és mind azoknak, akiknek már van gyermekünk. Boldog és vicces pillanatok tárháza Alberto Pellai és Barbara Tamborini könyve. A könyv a szerzőpáros saját tapasztalatain alapszik, így sokkal közelebb érezhetjük magunkhoz az elhangzottakat.

A teljes értékelés a link alatt elolvasható: http://adrykacska.blogspot.com/2020/03/kezikonyv-szulok…

PerczeneNiki>!
Alberto Pellai – Barbara Tamborini: Apa a Marsról, anya a Vénuszról jött

Jó könyv, tetszett. Főleg az ajánlók tetszettek, bár végül nem jutottunk odáig, hogy fel is dolgozzuk. Szerintem ez akkor lehet igazán jo, ha valaki a ferjetzis rá tudja venni az elolvasására. :)


Népszerű idézetek

SzTEtti>!

Rugalmasabbá, alkalmazkodóbbá és bátrabbá válik: összességében nem csupán egy új teremtmény születik, hanem egy új nő is. Ez egy olyan alkalom, amikor különb emberré válhatunk.

71. oldal

SzTEtti>!

Ez a zsinór kilenc hónapig kötött össze ezzel a kis lénnyel, és most rajtad áll, hogy ünnepélyesen véget vess a működésének. Ezt meg kell emészteni.

46. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Omraam Mikhaël Aïvanhov: Gyermeknevelés a születés előtt
Máire Messenger Davies: Szoptatóskönyv
Harcsás Judit: Anyukönyv
Kis-Gál Írisz Edina: Kismamalelkünk rejtelmei
A. S. Neill: Summerhill
Adele Faber – Elaine Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje
Po Bronson – Ashley Merryman: Amit rosszul tudtunk a gyerekekről
Kádár Annamária: Mesepszichológia
Mérei Ferenc – V. Binét Ágnes: Gyermeklélektan
Ranschburg Jenő: Szülők könyve