Szemrebbenés ​nélkül 19 csillagozás

Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

"Az ​életet nem lehet a nagy ő-vel leélni. Hogy miért? Mert túl veszélyes. Fájdalmas, félelmetes. Ha megtalálod a tökéletest, onnantól mindig félni fogsz, hogy elveszíted. Viszont ha csak olyan nagyjából közepeset találsz, azzal az élet még vállalható. Azt be is bukhatod. Az el is hagyhat. Na de, ha a nagy ő hagy el, akkor az világvége. Az apokalipszis, onnantól nincs tovább.
Mila végre túl volt élete legnagyobb szakításán. Elköltözött Blue Ridge-be és már teljesen tünetmentes volt Luke Fenningentől. Nem ábrándozott arról, hogy majd egyszer talán visszatér, és bocsánatot kér minden tettéért, nem emlékezett a mobilszámára, ha álmából felköltötték, sőt már a képeit sem nézegette Facebookon. Ám egy szép nyári napon erre ébredt:

Luke Fenningennek tetszik a fényképed. 1 perce
Luke Fenningennek tetszik a fényképed. 1 perce
Luke Fenningennek tetszik a fényképed. 2 perce

Mila Jhonson elhatározza, hogy megleckézteti egykori szerelmét. Nem csak azért, amit a… (tovább)

>!
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150079882

Enciklopédia 6


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

beecebocaღ>!
Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

A második könyvem Albert Timitől, amit szintén imádtam. Egy kicsit más volt az írásmódja, mint a Melléd szántak-nak. Úgy éreztem, mintha Mila naplóját olvasnám, mert mindig közvetlenül az olvasóhoz intézte szavait.

Nagyon tetszett a történet felépítése, rengeteget nevettem rajta. Néha haragudtam Milára, sokszor nem értettem a döntéseit, de a végén úgyis mindig minden jóra fordul (remélhetőleg).

És mi a helyzet Luke Fenningen-nel? Te bíznál egy olyan személyben, aki csak úgy minden ok nélkül elhagyott? Aztán egyszer csak a semmiből feltűnik évekkel később, amikor végre valahára túltetted magad rajta. Én sem. És mi van a bosszúval? Vajon megérdemli-e, hogy az ő szíve is összetörjön? Vagy helyette a miénk törik újra össze… Csupa olyan kérdés, amire nincs jó válasz. De ha tudni szeretnéd, hogy Mila hogy döntött én azt javaslom, hogy olvasd el ezt a könyvet.♥

A történet könnyed, humoros és nagyon könnyű azonosulni a szereplőivel. Fordulatos a cselekmény és most tengerpart helyett a hegyekbe kalauzol el minket. Timi annyira csodásan tudja leírni a természet szépségét, hogy az írásai hatására legszívesebben összecsomagolnék és meg sem állnék a leírt helyszín(ek)ig, akkor is ha az csak a képzelet szüleménye. Olvassátok, szeressétek!♥
Köszönöm szépen az élményt @albert_timi!☺️
ui.: Én is szeretnék egy olyan legjobb barátot, mint Vince.☺️

Voreena>!
Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

A kedvenc idézetem a könyvből:

“Azok a napok voltak az otthonaim. Ott értettem meg, hogy az otthon az nem egy hely. Az nem az, ahol te vagy. Az otthon, ahol a csoda történik. Ahol meleg a szív. Ahol ragyog a szem. Ahol tud úgy ragyogni a szem, hogy közben a világ legegyszerűbb dolgai történnek. Egy vacsora elkészítése, egy mocskos csizma megtisztítása, egy szék finom betolása az alá az ember alá, akivel törődsz. Aki neked a minden. Akinek te vagy a minden.”⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
A Szemrebbenés nélkül nagyon gördülékenyen olvasható és szórakoztató könyv, amiben az írónő remekül megcsillogtatta a humorérzékét, sokszor hangosan is felnevettem olvasás közben. Nehezen tudtam magam a főszereplő helyzetébe képzelni, hisz velem még nem fordult elő hasonló, de nagyon érdekes volt az ő felfogásával átélni ezt az egészet. Nem tudtam elképzelni, vajon mivel fog végződni Mila története, de kellemesen csalódtam; Albert Tímea sajátos lezárása megmosolyogtatott.

_readingislife__>!
Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

Ez a könyv egy csoda volt! Tulajdonképpen egy nap allatt elolvastam. Utóbbi időben elég sok dolgom volt és annyira jól esett most ez a lelkemnek. Egy rettentően könnyed és humoros történet volt. Egyáltalán nem volt nyálas sztori. Talán azért is tetszett annyira, mert sokmindenben hasonlítok a főszereplő Milára. A humorától kezdve, azt ha valaki azt írja, hogy „ok” utálom vagy hogy mindent el kell olvasnom azonnal nem beszélve a queenes trikóig (igen nekem is van ilyen).
Sok emléket elő idézett, amikor a Facebook küldött értesítést arról, hogy ki, mikor likolta valaki képét, és ilyenkor olyanok voltunk, mint az FBI. Ezért nagyon jó volt, hogy a történetbe visszarepültem abba az időbe.
Különösen tetszett, hogy úgy volt írva, mintha Mila hozzám beszélne és azt az érzést keltette bennem, mintha egy barátnőm átjött volna hozzám, és elmesélte volna élete legmeghatározóbb éveit. Én végig szurkoltam, hogy jól alakuljanak a dolgai. Szerencsére happy end lett, ezért ezt a csajos beszélgetést boldogan fejeztük be.
Mindenkinek ajánlom aki szereti a humoros, laza történeteket.

„..az élet sokkal csodásabb, ha nem tervezel meg mindent lépésről lépésre.”

„A szerelem meg a szenvedély elmúlik, de az igazán mély kötelékek soha.”

„Ha igazán fontos vagyok magamnak, akkor úgy döntök, ahogy dönteni szeretnék. ”

BookGirl02>!
Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

Végre elolvastam Albert Tímea – Szemrebbenés nélkül című könyvét. 3 és fél óra alatt végeztem vele. És ez nem vicc. Kijelenthetem, hogy új kedvenc magyar írót találtam. Tetszett a megfogalmazás, történet haladása, múltba tekintés. Bár igaz, hogy Mila néha az őrületbe kergetett a döntéseivel. Rengeted dolgot máshogy csináltam volna mint ő. De persze ezekből mind tanult. Remélhetőleg.

„A ragyogás az, hogy nem maradsz benne abban, ami szürkévé tesz.”

hmelcsi>!
Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

Imádom, ahogy Timi ír, végtelenül romantikus, de egyben humorral telített volt ez a könyv ♥
Eleinte nagyon nem tetszett Luke karaktere és Milára is haragudtam, hogy miért hagyja magát kihasználni… De valahogy sikerül úgy csavarnia a szálakat, hogy a végén szurkoltam azért, hogy összejöjjenek ♥ Nagyon könnyed és olvasmányos volt, egy délután alatt kivégeztem

Kicsi_Yeye P>!
Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

Egy ujabb fantasztikus alkotas. Albert Timi az egyik kedvenc magyar irom, regota figyelemmel kiserem a munkassagat, posztjait. Ezt a megjelenest is nagyon vartam illetve , hogy be tudjam szerezni. off
Timivel stilusa megnyero, konnyed, fiatalos es humoros. Nagyon konnyu azonosulni a szereplokkel. Sokan atelhettunk mar hasonlo pillanatokat, nekem sikerult magamra ismerni. Szeretnivalo, szivhez szolo, humoros, neha bosszanto de vegig nagyon olvasmanyos az egesz tortenet. Imadtam pl azt is, hogy a kutyust spoiler hivjak. Egy negativum a konyvvel kapcsolatban, hogy tul rovid. Mindenkinek jo szivvel ajanlom! Kivancsian varom az ujabb muveket!

Detty77 >!
Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

Ez volt az első könyv, amit az Írónőtől olvastam, így nem tudtam, mire számítsak. De végül azt vettem észre, hogy a könyv végére értem♥Azt hiszem, ez a történet minden szerelmes lány, szerelmi csalódást átélt története. Mindennapi, reális és hiteles cselekmény, amely bármelyikünkkel megtörtént. Akárcsak Milával. Ki ne várt volna a kezében a telefonnal egy üzenetet, egy hívást. Ki ne nézett volna utána az exének, vagy annak barátnőjének? Pláne most a SM, illetve a FB korában. Nagyon tetszett Luke&Mila története. Vince-t nagyon megkedveltem, remélem sikerült nekik a baba!

Winchester2012>!
Albert Tímea: Szemrebbenés nélkül

Elolvastam. Nem mondhatom, hogy könnyen ment. Az írónőnek egyébként jó a stílusa, de ezzel a regénnyel ki lehetett volna kergetni a világból. A tipikus buta liba kifigurázása. Szemrebbenés nélkül állítom, rettenetesen fárasztó volt…


Népszerű idézetek

SignoraSchneider IP>!

Komolyan, néha azt érzem, hogy a kávé egyenlő valami cseppfolyós bátorsággal és erővel.

Kapcsolódó szócikkek: bátorság · erő · kávé
SignoraSchneider IP>!

A bor egyébként majdnem pont olyan nagyszerű társ a hibák elkövetéséhez, mint az éjszaka leple.

Kapcsolódó szócikkek: bor · éjszaka · hiba
SignoraSchneider IP>!

(…) Az otthon az nem egy hely. Az nem az, ahol te vagy. Az otthon, ahol a csoda történik.

beecebocaღ>!

…van egy nagy hibája az embereknek, hogy legtöbbször az eszünkkel vagy a szívünkkel döntünk. De soha nem a lelkünkkel. Mert nem halljuk a szavát.

77. oldal

2 hozzászólás
SignoraSchneider IP>!

Csak a nagyon kivételesek kezdenek el úszni az árral szemben. És még ennél is kevesebb azok száma, akik nem adják fel.

beecebocaღ>!

Luke lefagyott, próbálta átgondolni, hogy mi is az, ami éppen a női túlérzékenységemet zavarja. Tudjátok, van ez így, amikor a nő drámázik, a pasiagynak meg gőze sincs, hogy mi is a mi nagy problémánk.

63. oldal

SignoraSchneider IP>!

(…) Ez a különbség a szeretetünk között. Ő engem szeret, ő miattam érzi teljesnek magát. Én meg azt szeretem, amiket csinálunk. Én azok miatt a dolgok miatt érzem teljesnek magam.

beecebocaღ>!

…mélyen a szemembe nézett és megcsókolt. Nemcsak ilyen szájrapuszi, „ezer éve együtt vagyunk” csókkal, hanem úgy, mint a legszerelmesebb sárkányölő lovag a legvagányabb tündérmesében.

137. oldal

SignoraSchneider IP>!

Elmondom, mit éreztem: mintha valaki kitépte volna a szívem, de nem teljesen, csak ott csüngött volna kifele a mellkasomból, erre valaki más odajött volna egy húsklopfolóval, rávágott volna egy orbitálisat, és végül szépen-lassan, komótosan egy úthengerkezelő, akit úgy a világ nem igazán érdekel, áthaladt volna a teljes testemen, és mikor végzett, érzékelve, hogy valami nem teljesen tökéletes, kidobva a szájából az eddig rágcsált fűszálat, hátratolatott volna. Végül konstatálva, hogy jól végezte dolgát, elégedetten elballagott.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 2.
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Baráth Viktória: A főnök 2.
Ruby Saw: Liv Jackson életei
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában
Fábián Janka: Lotti öröksége
Leiner Laura: Emlékezz rám