Óceán, ​palackposta, mézeskalács 8 csillagozás

Albert Tímea: Óceán, palackposta, mézeskalács Albert Tímea: Óceán, palackposta, mézeskalács

"Mennyit ​ér neked a szerelem?

Ha a sors közölni akar veled valamit, akkor nem állhatsz ellen.
Nem préselheted dobozokba, nem szökhetsz el, nem költözhetsz el előle.
Mert a sors mindig megtalálja a módját, hogy tudomásodra hozza, melyik úton kell járnod."

Maud Vendel egy szép napon úgy dönt, hogy maga mögött hagyja a múltját. Egyetlen bőrönddel megérkezik Ausztráliába. Nem csak kontinenst, de barátokat is cserél. A kezdeti nehézségek ellenére úgy tűnik, hogy Melbourne-ben végre megtalálja a számításait. Egy titokzatos szerelem pedig olyan érzéseket vált ki belőle, amiről egészen idáig elképzelése sem volt. Ám ekkor, ahogy lenni szokott, a Sors csavar egy hatalmasat kettőjük életén. A kérdés az, hogy képesek lesznek-e a szívükre hallgatni, vagy a kísértések és próbatételek elbizonytalanítják őket?

Jess és Maud édes-keserű története olyan, mint maga az élet. Miközben olvasod majd, megjárod velük a poklot, de a mennyországot is.… (tovább)

>!
Magánkiadás, Budapest, 2020
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631293074
>!
Colorcom Media, Budapest, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155665028

Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

KiMildi>!
Albert Tímea: Óceán, palackposta, mézeskalács

Anyukám vette meg nekem, mert nem tudtam ott lenni személyesen a bemutatón. :) Már a borító is nagyon megtetszett, mert olyan kis vidám és nekem nagyon illik ehhez az évszakhoz is. Szóval az megjelenési időpont nagyon el volt találva.Elkezdtem olvasni és azt vettem észre, hogy alig bírom letenni.Nem tudom azt mondani, hogy ez egy szerelmes regény. Persze a szerelem nagyon fontos mozgatórúgója az eseményeknek, de nem szokványos módon. Tulajdonképpen ez az ami igazán megtetszett, az őszinteség,ahogy a főszereplő képes bevallani saját hibáit, érzéseit, bizonytalanságát.Nagyon érdekesek a mellékszereplők saját történeteikkel, szívesen hallanék még róluk. :) Összességében, mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy szépen megírt, modern történetet olvasni, arról, hogy néha a legnehezebb dolog, őszintének lenni önmagunkhoz.

Széni>!
Albert Tímea: Óceán, palackposta, mézeskalács

abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy „személyesen" az írónőtől kaptam meg a könyvet postán, pontosan a 23. születésnapomra. a legjobbkor.
amikor olvastam, egy csomószor elfeledkeztem arról, hogy magyar szerző regényét olvasom, sőt, szinte teljesen elvonatkoztattam attól, hogy ismerem Timit közelebbről, holott ez még egyik könyvénél sem sikerült. (ez most nem tudom, pozitívnak vagy negatívnak értékelhető-e, de szerintem pozitívnak.) az első pár oldalnál nem tudtam, mire számítsak. Albert Timi írta, ebből rögtön következik, nem lehet dolgom „limonádéval", biztos ezer mögöttes tartalom, és mély gondolat lesz. Timi első regénye. vajon milyen? annyi rossz kritikát kapott az előző könyvei kapcsán a különleges szófordulatai miatt – az emberek többsége nem értette őket vagy nem tudta befogadni. megnyugtatok mindenkit: ezt mindannyian érteni fogjuk, már ha akarjuk. én akartam. volt oldal, ahol konkrétan azt éreztem, na ezt Timi nekem írta, hogy térjek már észhez. néha megsimogattam az arcom: nem fáj már a sok pofontól, melyeket a felismerések okoztak? volt olyan rész, ahol szégyen fogott el, mert bevillant: mit teszek én az álmaimért? semmit. eddig. de hála Timinek és élete első regényének, van rá esély, hogy újrakezdjem. újra elkezdek tenni az álmaimért. jönnek a hűvös őszi és téli esték. talán indíthatnék azzal, hogy előveszem a notebookot – amit Albert Timitől kaptam –, és miközben melengeti a lábamat a masina, talán pötyöghetnék rajta. mindegy, hogy mit. csak cselekedjek. és kiderüljön: merek-e kockáztatni, és elmenni a szakadék szélére, és fejest ugrani valami újba, vagy sem?

(zárójelben megjegyezném: várom a következő regényt! megy ez neked, Timi. hát hogyne menne, ez számomra sosem volt kérdés.)


Népszerű idézetek

Széni>!

Tudod Maud, az élet egy rohadt nagy körforgás. Át kell esned a nehezén is, hogy értékelni tudd azt, ami utána következik. Neked most valamiért pont itt kell lenned.

28. oldal

Széni>!

Az a kis görcs elkezdett visszamászni a gyomrába, és ki akarta deríteni, hogy mi lehet az oka. Vagy, hogy hogyan lehetne megszüntetni?

29. oldal

Széni>!

Mintha ma lenne élete első napja, mintha minden ami eddig történt volna vele, csak hitvány utánzata lett volna ennek az életnek. Mintha ezelőtt az érzékszervei sem működtek volna, csak mondjuk takarékon.

42. oldal

Széni>!

Mindenkinek van egy története. De nem menekülhetünk örökké.

47. oldal

Széni>!

Persze nem lehetünk folyamatosan boldogok, de annak semmi értelme, hogy folyton elgáncsoljuk saját magunkat.

53. oldal

Széni>!

(…) próbálj jól dönteni. Nem olyan értelemben, amit elvár tőled a társadalom, hanem úgy, hogy azt válaszd, amitől ragyog a szemed.

54. oldal

Széni>!

Nem akartam azt mondani a lánynak, aki a tükörből nézett vissza rám, hogy minden rendben van így. Sőt azt sem, hogy a biztonság a lényeg, a szenvedély pedig nem kifizetődő. Fel akartam támadni, mint egy főnix, a hamvaiból…

55. oldal

Széni>!

Vannak ilyen városok és házak, ahol képes vagy azonnal otthon érezni magad.

61. oldal

Széni>!

Tudták, hogy vár rájuk valami. valahol nekik is lesz egyszer egy olyan szobájuk, ahol minden egyes nap együtt ébredhetnek. Maud hitte, hogy az ő szeretetével fogja kidíszíteni, és az lesz az első közös otthonuk. Ahol csak ők lesznek.

62. oldal

Széni>!

A jelenben kell lennem! (…) Mindig itt rontom el, mindig máshol vagyok gondolatban, mint ahol lennem kellene.

187. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Marilyn Miller: Hozzád tartozva
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
Sienna Cole: Reményszimfónia
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.
Budai Lotti: A nyugati szerető
Mira Sabo: Amikor elszabadulnak az indulatok