A ​nő helye 5 csillagozás

20 felejthetetlen interjú – válogatás Albert Györgyi beszélgetős műsorából
Albert Györgyi: A nő helye

A Nő helye című interjúkötet Albert Györgyinek kíván méltó emléket állítani. Az azonos című műsor a népszerű tévés személyiség utolsó televíziós munkája volt. Albert Györgyi két évig vezette a produkciót, amiben több mint 50 közismert és köztiszteletben álló hölgyet látott vendégül. A portréműsorban Györgyi vendégei voltak énekesek, írók, női politikusok, politikus feleségek, színészek, újságírók, üzletasszonyok. A műsorvezető mindig az aktuális vendég életútjával kereste a választ a műsor címére. Albert Györgyi mindig is érzékenyen kezelte az esélyegyenlőség kérdését, ami a legtöbb beszélgetésben visszaköszön.
A Nő helye című könyvben Szulák Andrea előszavával 20 interjú jelent meg írott formában. A könyvben többek között Balázs Klári, Bombera Krisztina, Dobrev Klára, Göncz Árpádné, Heller Ágnes, Koncz Zsuzsa, Lévai Anikó, Malek Andrea, Medveczky Ilona, Pécsi Ildikó, Schmidt Mária, Szabó Magda, Torgyánné Cseh Mária, Törőcsik Mari vall sikerről, kudarcról, karrierről, családról.

>!
Verzum Könyvek, Budapest, 2009
276 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630683173

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Gólyanéni>!
Albert Györgyi: A nő helye

Albert Györgyi: A nő helye 20 felejthetetlen interjú – válogatás Albert Györgyi beszélgetős műsorából

Érdekes emberek (nők), jól feltett kérdések.
Csak valahogy hiányérzetet okozott. Számomra túl rövideknek bizonyultak az interjúk. Mire belemélyedtem volna valakinek az élettörténetében, már vége is lett. És jött egy újabb ismeretlen ismerős. És vele is így jártam. És végig mindenkivel.

Baba082>!
Albert Györgyi: A nő helye

Albert Györgyi: A nő helye 20 felejthetetlen interjú – válogatás Albert Györgyi beszélgetős műsorából

Szép interjú kötet egyik kedvenc újságírónőmtől. Igyekeztem olvasás közben a hangját hallani, nekem hiányzik Albert Györgyi kissé maró, motyogós stílusa ….
Vannak a kötetben számomra unszimpatikus interjú alanyok is, de még tőlük is tud úgy kérdezni Albert Györgyi, hogy ne átlapozzam a róluk szóló részt, hanem elolvassam.

klaratakacs P>!
Albert Györgyi: A nő helye

Albert Györgyi: A nő helye 20 felejthetetlen interjú – válogatás Albert Györgyi beszélgetős műsorából

Albert Györgyit nagyon szerettem… Lehetett gyenge a magánéletben, de riporterként magas színvonalat képvislet a legrosszabb állapotában is. Ennek lenyomata ez a kötet, ami nagymértékben szól feminizmusról, női feladatokról, családon belüli szerepekről. Csupa olyan embert szólattatott meg Albert Györgyi, aki igazi gondolkodó, minőséget képviselő nő. Élvezet volt olvasni, főleg személyes kedvenceimet Malek Andreát és Szabó Magdát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bérczes László – Cseh Tamás: Cseh Tamás
Krasznahorkai László: Nem kérdez, nem válaszol
Schäffer Erzsébet: Egyszer volt
Schäffer Erzsébet: Hol nem volt
Révai Gábor: Beszélgetések nem csak tudományról
Lomb Kató: Bábeli harmónia
Stuber Sándor: Barcelona kulisszatitkai
Oravecz Lizanka – Orosz Ildikó: Lizanka
Szily Nóra – Molnár Ferenc: Caramel
Singer Magdolna: Partitúra