Egyszer ​volt… 9 csillagozás

Albert Barillé: Egyszer volt… Albert Barillé: Egyszer volt… Albert Barillé: Egyszer volt…

Mester és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer – testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik.

Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035800 · Fordította: Tóka Alíz
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031055

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Most olvassa 5

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 50


Kiemelt értékelések

dianna76 P>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

Hogy adhatnék erre a könyvre kevesebbet öt csillagnál? A könyv a rajzfilmre épül, de sokkal komolyabb, lévén, hogy itt elmarad a mesés stílus, ami egy gyereknek azért érdekesebbé teszi az ismeretanyagot. Így kicsit túl tudományosra sikeredett, ellenben a mesével.
Érdekes, hogy az idegrendszerrel, az anatómia legnehezebb részével indít. Az anatómia tankönyv ezt a témát jóval hátrébb sorolja. Gondolom a szerző azért vette előre, mert mindent, az egész szervezet működését az agy irányítja, s így az idegrendszerre épül maga az élet. Az ismeretek nagyon részletesek, kitér a szerző az izmok táplálékára; májlebenykére, bélbolyhok felépítésére, működésére; a nefron ill. érgomolyag felépítésére; milyen betegségeket lehet kiszűrni a vizeletből; a spermium részletes felépítésére. Még olyan dolgokról is olvastam, ami nem rémlik a tanulmányaimból. Bevallom, időnként elővettem az anatómia könyvemet, hogy meglessem ezt, vagy azt tanultuk-e anno. Új volt számomra pl., hogy a szaglósejtek egy hónapig élnek, valamint nem hallottam még a barotrauma kifejezést. Egy információt hiányoltam: mi adja a szem színét?? Ha kevés az irisben (szivárványhártya) a pigmentsejt, akkor kék a szem, ha egyáltalán nincs benne, akkor piros, azaz albínó az egyén. Legalábbis nem rémlik, hogy ezt megemlítette volna a szerző, hacsak nem valamelyik ábra melletti szövegben volt, és elsiklottam felette. A szöveget kísérő ábrák nagyon jók, és szintén részletesek. A könyvben megjelennek a rajzfilmből ismert figurák, emberek, sejtek, betolakodók, vértestek: Kira, Peti, Pöttöm, Szurtos, Hemo, Globin, Glóbusz és persze Mester.
Létezik számítógép, okostelefon, komolyabbnál komolyabb kütyük, gépek, de az emberi szervezet működésénél nem létezik csodálatosabb. Hát csoda, ha szerettem anno a suliban az anatómiát?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031055
7 hozzászólás
Niko_oka>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

A rajzfilmet régebben láttam, és a könyv abszolút visszaadja a látottakat. Nagyon szeretjük az Egyszer volt… sorozatot, hihetetlen mennyiségű információt ad át a gyerekeknek, szórakoztató, érdekfeszítő módon.
Tanulni nem akaró, lusta kisiskolásoknak szívből ajánlom :)))

Sicc>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

Nagyon szerettem ezt az ismeretterjesztő mesét, és olyan jó, hogy könyvben is kiadták! Szép és igényes könyv, telisdetele tudnivalóval. Lenne mit tanulnom belőle nekem is…:)
Azért nem csillagozom, mert nem olvastam végig, csak bele-bele, de az alapján 5 csillag!:)

Szofrónia>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

Gyerek- és felnőtt szemmel is érdekes olvasmány volt. A gyerekek abszolút kedvence a csontok voltak. Sok részhez még kicsik, ezeket csak én olvastam, de biztos vagyok benne, hogy többször elő fog kerülni.


Népszerű idézetek

dianna76 P>!

A szemed sok mindent lát, de bevezet egy másik, képzelt és csodás világba is. Ez a mesék, regények és kalandok világa, amelyet az olvasás nyit meg előtted.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás · szem

Hasonló könyvek címkék alapján

Gyermek enciklopédia – Az agy
Steve Parker: Az emberi test enciklopédiája II.
Gisela Socolovsky Rudi: Az emberi test képes enciklopédiája
Nick Arnold: Hús, vér és egyéb nyalánkságok
Susan Meredith: Mi történik velem? – Lányoknak
Andrea Schwendemann: Testünk
Steve Parker: A csontváz
Nick Graham – Richard Walker: Testünk működése
Kádár András: A vér csodái
Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: Nézd, milyen az emberi test!