Egyszer ​volt… 16 csillagozás

Albert Barillé: Egyszer volt… Albert Barillé: Egyszer volt… Albert Barillé: Egyszer volt…

Mester és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer – testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik.

Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2022
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035800 · Fordította: Tóka Alíz · Illusztrálta: Anna Trzcińska
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2021
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035800 · Fordította: Tóka Alíz · Illusztrálta: Anna Trzcinska
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
208 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035800 · Fordította: Tóka Alíz · Illusztrálta: Anna Trzcinska

2 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 81


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

Nagyon cuki volt és jó volt nosztalgiázni :)
Egy dolgot hiányoltam, hogy valami kis bemutató az elején a kis „szereplőkről” tök jó lett volna, mert ennyire már nem jó a memóriám (öregedés), hogy melyik kis rajz pontosan micsoda is.
És most végre kiderült számomra, hogy hol van a fülkürt :D És hogy amikor fülkürt hurutod van, akkor miért kell sokat rágózni, meg lufit fújni naponta többször és kenyérhéjat enni :))))

dianna76 P>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

Hogy adhatnék erre a könyvre kevesebbet öt csillagnál? A könyv a rajzfilmre épül, de sokkal komolyabb, lévén, hogy itt elmarad a mesés stílus, ami egy gyereknek azért érdekesebbé teszi az ismeretanyagot. Így kicsit túl tudományosra sikeredett, ellenben a mesével.
Érdekes, hogy az idegrendszerrel, az anatómia legnehezebb részével indít. Az anatómia tankönyv ezt a témát jóval hátrébb sorolja. Gondolom a szerző azért vette előre, mert mindent, az egész szervezet működését az agy irányítja, s így az idegrendszerre épül maga az élet. Az ismeretek nagyon részletesek, kitér a szerző az izmok táplálékára; májlebenykére, bélbolyhok felépítésére, működésére; a nefron ill. érgomolyag felépítésére; milyen betegségeket lehet kiszűrni a vizeletből; a spermium részletes felépítésére. Még olyan dolgokról is olvastam, ami nem rémlik a tanulmányaimból. Bevallom, időnként elővettem az anatómia könyvemet, hogy meglessem ezt, vagy azt tanultuk-e anno. Új volt számomra pl., hogy a szaglósejtek egy hónapig élnek, valamint nem hallottam még a barotrauma kifejezést. Egy információt hiányoltam: mi adja a szem színét?? Ha kevés az irisben (szivárványhártya) a pigmentsejt, akkor kék a szem, ha egyáltalán nincs benne, akkor piros, azaz albínó az egyén. Legalábbis nem rémlik, hogy ezt megemlítette volna a szerző, hacsak nem valamelyik ábra melletti szövegben volt, és elsiklottam felette. A szöveget kísérő ábrák nagyon jók, és szintén részletesek. A könyvben megjelennek a rajzfilmből ismert figurák, emberek, sejtek, betolakodók, vértestek: Kira, Peti, Pöttöm, Szurtos, Hemo, Globin, Glóbusz és persze Mester.
Létezik számítógép, okostelefon, komolyabbnál komolyabb kütyük, gépek, de az emberi szervezet működésénél nem létezik csodálatosabb. Hát csoda, ha szerettem anno a suliban az anatómiát?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
232 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634031055 · Illusztrálta: Anna Trzcinsk
7 hozzászólás
Niko_oka>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

A rajzfilmet régebben láttam, és a könyv abszolút visszaadja a látottakat. Nagyon szeretjük az Egyszer volt… sorozatot, hihetetlen mennyiségű információt ad át a gyerekeknek, szórakoztató, érdekfeszítő módon.
Tanulni nem akaró, lusta kisiskolásoknak szívből ajánlom :)))

Szofrónia>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

Gyerek- és felnőtt szemmel is érdekes olvasmány volt. A gyerekek abszolút kedvence a csontok voltak. Sok részhez még kicsik, ezeket csak én olvastam, de biztos vagyok benne, hogy többször elő fog kerülni.

patakizs>!
Albert Barillé: Egyszer volt…

Nagyon szép emlékeim fűződnek a régi sorozathoz, bár valahogy úgy emlékeztem, a film inkább kisgyerekeknek való volt. Nos, ezen könyv alapján szerintem középiskolában ötöst lehet kapni bioszból, sok helyen eléggé telefonkönyv-szerű….


Népszerű idézetek

dianna76 P>!

A szemed sok mindent lát, de bevezet egy másik, képzelt és csodás világba is. Ez a mesék, regények és kalandok világa, amelyet az olvasás nyit meg előtted.

34. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás · szem

Hasonló könyvek címkék alapján

Németh György: Ókori gyermekjátékok
Bíró Ferencné – Csorba Csaba: Az ókori görögök és rómaiak élete
Mindennapi életünk
Farkas József: Amiről az Ecsedi-láp mesél
Robert Winston: Miért vagyok olyan, amilyen?
100 dolog, amit egy lánynak tudnia kell
Roger Coote: Lányok kézikönyve
Madarász Andor: A fonal regénye
Gisela Socolovsky Rudi: Az emberi test képes enciklopédiája
Steve Parker: Az emberi test enciklopédiája II.