A ​jó, a rossz és a sajt (Doboztrollok 3.) 7 csillagozás

Alan Snow: Doboztrollok 3. – A jó, a rossz és a sajt

Nagy a baj Sajthidán! A föld fölött és a föld alatt egyaránt. Veszélyben a doboztrollok és a káposztafejek élőhelye is. Ráadásul a gaz Suvasznak újabb rettenetes tervei vannak, hogy még több keserűséget okozzon Sajthida lakóinak… Arthurék képesek túljárni az eszén? Megmentheti egy maroknyi csapat a várost?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2015
208 oldal · ISBN: 9786155450518

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
Alan Snow: Doboztrollok 3. – A jó, a rossz és a sajt

Alan Snow ismét el tudott varázsolni ezzel a könyvével is, hiszen az olvasók által megszeretett, kedves szereplőkért újra nagyon lehet izgulni. Találkozhatunk különféle találmányokkal, eszközökkel, amik elkápráztatnak, de a nagy igénybevétel miatt tönkremennek, hogy a siker előtt egy perccel újra izgulhassunk tovább. Történt olyan esemény is, ami bizony az én felnőtt szívemet is megremegtette, hiszen néhányan áldozatul esnek az átalakításnak. Azt hiszem a legjobban a feltaláló hölgyért fognak aggódni az olvasók, ő elég nagy csávába kerül.
A szerző ötletét méltányolom a Suvaszék által megalkotott szörny kitalálásáért, nagyon jól szórakoztam rajta. Később pedig őszintén sajnáltam, azt hiszem itt volt egy pont, ahol nem értettem egyet a probléma megoldásának módjával.
Ez azonban nem von le az összképből jelentősen, ugyanis olyan finom humor lengi be a történetet, ami folyamatos mosolygásra késztet, szórakoztat, kikapcsol. Megvan benne az egész sorozaton átívelő klasszikus „jó a rossz elleni harc”, ott van a család, a barátság és az összefogás fontossága. A remek fordításért ismételten köszönet Pék Zoltánnak.
Oh, és a vége poén. Hogyan hozzuk helyre a károkat? Kérem szépen, ezen a ponton lesz néhány olvasó, velem együtt, akik szívesen beszállnának a könyvbe, hogy részt vegyenek a munkálatokban.
Az egész sorozatot szívből ajánlom! Remélem találkozunk még Alan Snow további munkáival.

>!
Deszy P
Alan Snow: Doboztrollok 3. – A jó, a rossz és a sajt

Összességében nagyon örülök, hogy olvashattam a Doboztrollokat egészen a lezárásig. Nagyon egyedi a történet is, a stílus is, és néha annyira abszurd dolgok történnek, hogy pont ezért működik. Akkor szokott ilyesmi érzésem lenni, amikor Tim Burtont nézek: befejezem, és elgondolkozom, honnan jön ez a sok dilis gondolat és ez az egyedi stílus.

A teljes értékelésem:
http://www.deszy-konyv.hu/2015/04/a-jo-rossz-es-sajt.html


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Jeff Kinney: Egy ropi naplója – A nagy kiruccanás
Sara Pennypacker: Klementin levelet ír
Kiss József László: Talán Pista