Hollóidők (Hollóidők ciklus 1.) 43 csillagozás

Alan O'Connor: Hollóidők

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Valahol, ​a Quiron-tenger néven ismert határtalan kékség délkeleti peremén karcsú, mészfehér tornyok törnek az egek azúr végtelenje felé. Yankar, a partvidék egyetlen toroni nyelvű városállama születését és fennmaradását egy háromezer éves törvénynek köszönheti. A császári parancs hagyományosan egyetlen nemzedéknyi időre – százegy esztendőre – taszítja ki a famor Családokat, ha nemzetségfőjük a fekete selyembe csavart tőrre sem bizonyul méltónak. Vagy nemesi vérvonala túl értékes, hogysem magva szakadjon.

A kyr-utód száműzöttek városa hivatalosan nem is létezik a Császárság előkelői szemében. Nem szerepel a Dél-Quironeát ábrázoló toroni térképeken sem. A Császárságban csak Szajhavárosként emlegetik e menedéket, melynek kanyargós utcáin jól megfér a kemény köztoroni nyelv a lágyan pergő dzsad hadarással, vagy az éneklő pyarronival. Eszményi búvóhely az Északi Hármak kémei, vagy a Császárság ellen szövetkező kalandorok számára. Rashad Bugadaj, a Carradol boszorkánymestereinek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 2001
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639238333

Kedvencelte 4

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Noro >!
Alan O'Connor: Hollóidők

Alan O'Connor kirándulása a chapmanizmus labirintusába. A csikorgó jelzők rettegett tömege fojtogatja a meghökkentően apró betűk sokaságát, amely sívó árnyát veti a cselekmény hősies küzdelmére. De még egy ilyen mondatot estig sem tudnék leírni :D Szteroidokon táplált hangulatfestő körmondatok határozzák meg a regényt, amelyben ennek ellenére meglepően sok szerepjátékos elemre ismerhet a veterán player. Az összhatás nem feltétlenül kellemetlen, de érdemes rá felkészülni, mert eleinte mellbevágó lehet.

Melchiadesian>!
Alan O'Connor: Hollóidők

A Chapman-i saga ellenpontjaként a Hollóidők sorozat a korforduló helyét Ynev Délvidékére helyezi. Kíváncsian várom a harmadik kötet megjelenését.


A sorozat következő kötete

Hollóidők ciklus sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Malcolm J. Hunt: Kígyószív
John Caldwell: A Káosz Szava
Wayne Chapman: Észak lángjai
Raoul Renier: Acél és Oroszlán
Dale Avery: A renegát
Raoul Renier: Pokol
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
John J. Sherwood: Hőseposz
Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában