Gorviki ​vér 30 csillagozás

Alan O'Connor: Gorviki vér

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Öten Gorvikból: egy arcátlan dalnok, egy vőlegényével végző lány, egy kitagadott boszorkánymester és egy ikerpár, akik már születésükkel vétettek a Szent Föld törvényei ellen. Lobogók háborúján, báli forgatagokon, ősi szentélyromokon át menekülnek sorsuk és üldözőik elől.

Amikor azonban megelégelik a száműzetést, és Árnyékháborút hirdetve visszatérnek, bosszúhadjáratukat keresztezi egy ébredő amund isten és egy sosem nyugvó aquir.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Tuan, Budapest, 2008
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638812933

Enciklopédia 3


Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Allanon>!
Alan O'Connor: Gorviki vér

Már rég barangoltam Yneven ezért jól esett egy kicsit olvasni ebben a világban. Mivel szoktunk játszani is ráadásul hasonló történetet is nyomtunk, (nem én meséltem, de az is lehet, hogy pont ez a történet ihlette a kalandmodult) nem lett akkora élmény számomra. Azért élveztem. :)

Greywind>!
Alan O'Connor: Gorviki vér

Valahogy nem állt össze ez nekem, sok volt az elvarratlan szál: lehet egy kalandmodul bármilyen jó is, nem feltétlenül állja meg a helyét novellaként. Egy író történetszál(ak)ra fűzi fel az eseményeket, a kalandozók viszont mászkálnak – nyilván a modul megoldását keresve, de olykor a történet szempontjából fölöslegesen. A másik, amit nem igazán kedvelek a modulból alkotott könyvekben, ha „kilóg” a szabálykönyv a lapokról. És azért itt is volt ilyen. (És amúgy, ha már szabálykönyv: nekem ne mondja senki, hogy egy Krad papot, aki saját istene felszentelt templomában van, bármiféle mágiával meg lehet lepni…) De azért akadtak jó momentumok is: a vélt orgyilkosai elől menekülő bárd táncának jelenete például, vagy a magát kyr ivadéknak hívő fehér ork karaktere.

kvzs P>!
Alan O'Connor: Gorviki vér

Érződik, hogy három kalandmodulból írták a három kisregényt; ez az erőssége és a gyengéje is a könyvnek. Erőssége, mert kedvem lett újra kalandozni, és gyengéje, mert néhány dolgot jobban is ki lehetett volna bontani. Összességében azért egy kellemes kirándulás volt Yneven.

lilijan>!
Alan O'Connor: Gorviki vér

1. mielőtt kiadunk egy regényt szöveggondozni illik. ez rengeteget visszavesz a m.a.g.u.s. könyvekből úgy általában. ez is hemzsegett a félreütésektől és mondtaszerkesztési hibáktól. nem volna olyan nagy erőfeszítés akár pár igényes rajongó segítségével kigyógyítani a sorozatot ebből a gyermekbetegségéből.
2. a 2. és 3. kaland nagyon tetszett, az első amolyan elmegy, de semmiképp sem rossz kategória.
3. elképesztően jó lehet ilyen csapattal játszani! remélem, majd én is ilyekidolgozott karakterekkel teli, összekovácsolt csapat tagja leszek!
4. kedvenc karakter: vierre és a ghalib-yutill páros.
5. a m.a.g.u.s. imádók természetesen ezt is szeretni fogják.


Népszerű idézetek

Könyvbubus>!

A dzsad tolvaj sokat hallotta, hogy a kard általi halál híressé teheti az embert, de ő mindig beérte a túlélők apró örömeivel is.

Greywind>!

… nem az az erős, aki sosem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni.

313. oldal

Könyvbubus>!

– Stílus, kuzin – mormolta a dalnok a Szent Föld nyelvén, hogy csak a mögötte álló Lagmar érthesse – az egyetlen olyan igazi fényűzés, amit bárki megengedhet magának, függetlenül attól, hogy mennyi pénze van. Velünk születik, de tanulható is, feltéve, ha megvan hozzá az emberben a kellő intelligencia. Benned megvan?

Könyvbubus>!

A hatalomvágy és a kíváncsiság a legtermőbb talaja minden hiú ostobaságnak.

Kapcsolódó szócikkek: hatalomvágy · kíváncsiság
Könyvbubus>!

– A szerelem a leggyönyörűbb virág – idézett dünnyögve a kobzos egy enrawelli színdarabot, miközben a lehető leghalkabban próbált benyitni Allinza ajtaján, nehogy felébressze kedvesét – amit csak bolondok szednek, mert irtózatos szakadék szélén terem.

lilla_csanyi>!

– Minden háború veszteséggel jár – mondta a fejvadász halkan, tőle szokatlan tapintattal –, és néha az az egyetlen vigaszod, hogy nem te vagy az.

291. oldal

Könyvbubus>!

„Vérbeli kalandozó nem keresi a kalandot: a veszély úgyis megtalálja őt” – jutott eszébe egy régi mondás, miközben a jövevény nekilendült, ugrás közben hosszan elnyúlva a levegőben, akár az idinali éjhiúzok.

Könyvbubus>!

Marcio lassan fújta ki a levegőt.
– Amanovik, a Próféta szerint mindig akadnak emberek, akik erősebben vágynak a válaszokra, mint az igazságra – a dalnok megköszörülte a torkát és farkasszemet nézett a báróval – és ők azok, akik később példásan pocsék döntéseket hoznak.

Könyvbubus>!

– Kis szerencse, mi? – a boszorkánymester a fejét csóválta. Megtapasztalta már, hogy a szerencse leghamarabb azt hagyja cserben, aki rá hagyatkozik.

lilla_csanyi>!

Nyugtalanító hangok érkeztek válaszul: nyiszorgás, kövön csikorduló karom zaja, nehéz zihálás… a boszorkánymester visszafojtotta lélegzetét, és elmondta az összes ismert fohászt Ranagolhoz, hogy a hang forrása, a mélység kóborló szörnyetege ne figyeljen fel rá.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ranagol

Hasonló könyvek címkék alapján

Raoul Renier: Acél és Oroszlán
Malcolm J. Hunt: Kígyószív
Raoul Renier: Pokol
Wayne Chapman: Karnevál
Dale Avery: A renegát
John Caldwell: A Káosz Szava
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Wayne Chapman: Halk szókkal, sötét húrokon
John J. Sherwood: Hőseposz
Wayne Chapman: Garmacor címere