Csokis ​csodák 21 csillagozás

Alan Macdonald: Csokis csodák

A kezdet kezdetén a csokoládé csupán furcsa, zavaros ital volt, amiről az aztékok azt hitték, hogy csodaszer.
Ezt követően a spanyolok voltak azok Európában, akik mohón szürcsölgették, s olyannyira ízlett nekik, hogy száz évig titokban tartották.
Manapság évente több tonna csokoládét tömünk magunkba.
Ez az ínycsiklandozó útmutató lerántja a leplet arról a kis jelentéktelen babszemről, amely meghódította az egész világot. Megismerheted azt az asszonyt, aki csak csokoládéval táplálkozik, és azt a cseles feltalálót, aki kitalálta a csokoládéból készülő orvosságos kanalat. Megtudhatod, melyik nyalánkságot eszi a legtöbb falánk, és melyek azok, amelyek már nincsenek is.
Gyerünk, láss hozzá – több száz izgalmas és ízletes tény vár, hogy bekebelezd őket.
Plusz különös receptjeink kipróbálásával betegre eheted magad!

Eredeti cím: Triffic Chocolate

Eredeti megjelenés éve: 2000

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tudástár Egmont-Hungary

Egmont-Hungary, Budapest, 2002
160 oldal · ISBN: 9636277532 · Fordította: Pálfalvi Ilona

danlin>!
Alan Macdonald: Csokis csodák

Kínszenvedés volt ez a könyv, minden sora után legszívesebben elrágtam volna egy tábla csokit. Sok mindent megtudtam a csokiról, humoros formában. Nagyon élveztem, és nem bánom hogy utána napokig s boltban egy-egy csokit felemelve gondoltam a kötet történeti hátterére, vagy hogy hirtelen elfogott a vágy forró csoki után.

Sceurpien I>!
Alan Macdonald: Csokis csodák

Ez az egyik kedvencem a kategóriájában. Ki ne szeretne csokikról olvasni? Persze, tudom hogy ezeket a könyveket kicsit mindig fenntartásokkal kell kezelni, mert gyakori bennük a ferdítés, előfordul a tévinformáció, de leginkább a nem teljes igazság van bennük, itt viszont, mivel a téma komolytalan, de nagyon finom, ezért az ember nyugodtan előveheti a tízéves lelkét, és kétkedés nélkül olvashatja az egészet egy adag Milka mellett. Hogy mennyire hiteles a regény, itt olvastam először hogy a közvélemény szerint a Cadbury Dairy Milk a legfinomabb csoki a világon. Előtte nem is hallottam róla, de így, hogy már túlvagyok a világ legfinomabb édességein, tényleg nagyon az élmezőnyben van, bár az én szívem még mindig a Milka Alpine Milk-ért dobog.

(Ez célzás, hogy az tökéletes ajándék nekem, sőt ha van könyv, ami abból van, és az elolvasott oldalakat meg lehet enni, akkor pedig azt hiszem meg van a tökéletes vágyálmom)

BBarb>!
Alan Macdonald: Csokis csodák

Az ifjúsági könyvtár kedvence volt anno ez a sorozata úgyhogy amikor megláttam, hogy pár száz forintért megvehetem nem hagyhattam ott. Szerencsére az eltelt évek nem szépítették meg róla az emlékeimet, most is tetszett a kis könyv. Minden amit a csokiról tudni érdemes humoros kis rajzokkal és gyorsan olvasható szövegekkel.

Alan Macdonald: Csokis csodák

Csoki, csoki és csoki minden mennyiségben!! Szenzációs kis könyvecske, nagyon tetszett a kakaó/csokoládé részletes története, főleg a csoki „modern”, 19.-20. századi története már csak azért is, mert sok csokit itt Németországban, és Magyarországon is be lehet szerezni. A sikertelen csokik nagyon tetszettek, és a Forrest Mars cseppet sem jó természetéről szóló rész is. A könyv olvasása közben végig egy jó adag (téglapor nélküli) forró csoki járt a fejemben, itthon ugyan most nincs, de Nestlé és Lindt csokit találtam az édességes fiókban :D A rajzok szuperek!

Sydney>!

Az ínyencek (vagy a csokibuzik) úgy ízlelgetik a jó minőségű csokoládét, mint a borszakértők a nemes nedűt.

Kapcsolódó szócikkek: bor · csokoládé
Sydney>!

Ha valaki azt hiszi, hogy a jövő fényes, az téved. A jövő barna, és csokoládéízű.

Kapcsolódó szócikkek: csokoládé