Pu ​der Bär (Pu der Bär 1.) 2 csillagozás

Alan Alexander Milne: Pu der Bär

Hier kommt Pu der Bär, Christopher Robins bester Freund, mit all seinen Bekannten aus dem Sechzig-Morgen-Wald! Da gibt es Ferkel mit dem kleinen Mut, den griesgrämigen Esel I-Ah, Kaninchen, die zischende Eule und all die anderen.
Selbst Känga, der nachgesagt wird, dass sie ihre Familie in der Tasche herumschleppt, schließt mit Pu Freundschaft – immer wieder dienstags, wenn Klein Ruh seinen großen Freund Kaninchen besucht…

Eredeti megjelenés éve: 1926

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
136 oldal · keménytáblás · ISBN: 3866151020 · Fordította: Harry Rowohlt · Illusztrálta: Ernest H. Shepard

Most olvassa 1


Kiemelt értékelések

obietero P>!
Alan Alexander Milne: Pu der Bär

Örök klasszikus, amin felnőtt fejjel újraolvasva meglepően jól szórakoztam. Már gyerekként is szerettem Micimackó történetét, de most egészen más élmény volt. Míg kiskoromban képzeletben én is a Százholdas Pagony lakója voltam, most olvasás közben kicsit külső szemlélőként figyeltem az eseményeket, és úgy éreztem a történet helyett az írót ismertem meg.
Pár nappal korábban néztem meg a Viszlát, Róbert Gida című filmet, az is nagyban hozzájárult, hogy sokkal jobban a történet mögé tekintsek, és megismerjem Milnet, és az „elborult” humorát. Annyira aranyosak a poénjai, hogy nem lehet haragudni rá, amiért teljesen „hülyére veszi” a gyereket, bolondozik vele. Bár a film nem épp pozitív szerepben tűnteti fel Róbert Gida szüleit, én ilyen szülő szeretnék lenni, ami a lapokon szerepel, aki a gyerekének egy teljes világot alkot.


Hasonló könyvek címkék alapján

Erich Kästner: Der 35. Mai
Michael Ende: Die unendliche Geschichte
Selma Lagerlöf: Nils Holgerssons schönste Abenteuer mit den Wildgänsen
J. R. R. Tolkien: Der kleine Hobbit
Lewis Carroll: Alice im Spiegelland
C. S. Lewis: Die Reise auf der Morgenröte
Astrid Lindgren: Pippi Langstrumpf
Michael Ende: Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
Astrid Lindgren: Die Brüder Löwenherz
Erich Kästner: Pünktchen und Anton