Alain ​Ducasse konyhaművészete 2 csillagozás

Alain Ducasse – Frédéric Robert: Alain Ducasse konyhaművészete

Cukrász- ​és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák – semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is.
Alain Ducasse desszertreceptjei tükrözik a világhírű séf alkotói filozófiáját, miszerint a technika nem lehet uralkodó, a terméknek saját erényei által kell érvényesülnie.
A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2019
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632971094 · Fordította: Hanthy Kinga
>!
Alexandra, Pécs, 2010
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632971094 · Fordította: Hanthy Kinga

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 11


Hasonló könyvek címkék alapján

Mario Busso – Carlo Vischi: Csokoládé – édes és sós
André Dominé (szerk.): Francia kulinária
R. Szepessy Ilona: Francia konyha
Walther Klára: Francia konyha magyar szívvel
Campos Jiménez Mária (szerk.): Francia konyha lépésről lépésre
Mireille Guiliano: A francia nők nem számolnak kalóriát
Szabolcs András – Szabolcs-Gyuris Éva: Fánki Főö
Henry Firth – Ian Theasby: Bosh!
Magyar Elek: Az ínyesmester nagy szakácskönyve
Mautner Zsófia: Így főzünk mi