Az ​ex 125 csillagozás

A lány a parkban
Alafair Burke: Az ex

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Manipuláció. ​Bosszú. Szenvedély. Jack Harris évek nem randizott, amióta a felesége tömeggyilkosság áldozata lett. Mindez megváltozik, amikor egy hajnali kocogás közben megpillant egy gyönyörű nőt a parkban. Miért hasonlít a nő ennyire az elhunyt feleségére?

Jack egyik barátja közzéteszi a furcsa, hajnali találkozást egy népszerű internetoldalon. Az ismeretlen nő néhány nap múlva jelentkezik. A férfi élete ettől kezdve darabokra hullik.

Olivia Randall a legkiválóbb védőügyvéd New Yorkban. Amikor tudomására jut, hogy Jack Harrist, a hajdani vőlegényét letartóztatták háromszoros emberölésért, elvállalja a védelmét. Kétsége sincs a férfi ártatlanságában. De tényleg olyan jól ismeri Jacket?

Lebilincselő pszichothriller a Holtodiglan és A lány a vonaton rajongóinak. A szerzőt 2016-ban Edgar Allen Poe díjra jelölték. Ezzel olyan táborhoz csatlakozott, amelynek Stephen King, Diana Gabaldon és Ian Rankin a tagjai. Ráadásul a krimiirodalom nagyágyúi is odavannak a… (tovább)

>!
Lettero, Budapest, 2017
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155733215 · Fordította: Balázs Júlia
>!
Lettero, Budapest, 2017
376 oldal · ISBN: 9786155733222 · Fordította: Balázs Júlia

Kedvencelte 2

Most olvassa 9

Várólistára tette 99

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

smetalin>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Úgy tudnám ezt a könyvet jellemezni, mikor találkozol egy ismerőssel és megkérdezi tőled, mi újság? Erre Te: Semmi különös! hát ilyen ez a könyv is, semmi különös.
Pszicho-thrillerként van beharangozva, meg tökéletes krimi, ja és a legjobb, hogy elképesztően csavaros történet! Szerintem engem átvertek, és egy másik könyvet olvastam akkor aminek a borítója egyezik, mert én semmit ilyet nem találtam a történetben. Ez nagyon gyenge, teljesen kitalálható, abból a kevés szereplőből meg pláne ki lehet sakkozni ki az elkövető.
A fülszöveget szerintem egy másik könyvhöz írták, mert abszolút nem erről van szó, totál megtévesztő, lehet ez a csavar a sztoriban?
Van egy író,(gyilkosság fő gyanúsítottja) van neki egy ex barátnője,(ő a védőügyvéd) aki lassan megfejti mi történhetett a parkban, ki lőtt le kit és miért. Azért írom, hogy lassan, mert az olvasó már rég tudja mire a csaj rájön. Csak az olvassa akinek van ideje és szereti az ügyvédes könyveket, de csavar, rejtély és minden ami ezzel jár, na arra ne számítsatok.

6 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Én és a könyv
Ennyire tetszene neked: 67% – moly- számítás, most becsaptál, pedig mindig megbízható társam voltál a kutakodásban.
Lehet jókor talált meg, de még a maga nagyon lassú sodrásával is élveztem a történetet. Sejteni már korán sejtettem, hogy mi történhetett, de sikerült néha meggyőznie, hogy rossz úton járok. Egyébként ügyvédes- szimatolós sztori, így nem is vártam nagy izgalmakat, vagy drasztikus fordulatokat.
A végén azért egy epilógusnyi „szájbavágós” konklúziót elfogadtam volna.

gabiica P>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Elég semleges volt ez a történet. Nem volt benne semmi extra, bár talána végén található csavar picit meglepett, de alapvetően nem éreztem benne semmi különlegeset.
Lassan zajlott a cselekmény ami elég unalmassá tette, talán ha picit jobban pörögnek a dolgok, jobbnak éreztem volna, de ez most egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet. Semmitmondó volt, a karakterek sem nyújtottak semmi különöset.

cicus61 P>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Ház ez elég gyenge volt. Húzta-vonta az írónő a történetet. Egyébként sem nagyon szeretem a tárgyalótermi krimiket, nekem túl unalmas. Nagyon lassan indult be a történet és a végéig így is maradt. Volt benne a vége felé pár oldal, amikor kicsit felpörögnek az események és a vége is egy jó nagy csattanó, de olyan befejezetlen, lezáratlan lett a vége is. Pedig olvastam már jó kis könyvet az írónőtől.

Bajnoczianna>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Izgalmas regény amiben semmi sem az aminek látszik. Szépen fel volt vezetve benne az összes szál melyek részletes háttér történettel rendelkeztek. A kihallgatás során történt hang felvételek bemutatása különösen érdekes volt a számomra, mivel Jack elmondása alapján kételkedni kezdtem. Bizonyos részekben ártatlannak gondoltam, azonban volt olyan rész amikor bűnösnek gondoltam. Kíváncsi lettem, ki is tette valójában.
A végére pedig megkaptam a választ is, bár számítottam rá. Még így is izgalmas és bonyodalmakban gazdag történet volt, amely nagyon tetszett nekem.

szindilu>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Azt a mindenit, ez volt az egyik legjobb krimi, amit mostanában olvastam. Annak ellenére mondom ezt, hogy néha voltak részek, amik untattak, de így utólag visszagondolva azok csak arra szolgáltak, hogy félre vezessék az olvasót. Rengeteg apró puzzle darabka és cselekményszál futott össze a végén és irtó büszke vagyok magamra, mert sikerült rájönnöm a megfejtésre :D Sajnos spoiler nélkül nehéz bármi mást írni a könyvről, de mindenképpen ajánlom azoknak akik szeretik megdolgoztatni a szürke kis agysejteket :)

1 hozzászólás
Ashley_Redwood>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

"Olyan eseménysorozat részese lehet az olvasó, amely apró pici információkkal lát el, miközben a végletekig elbizonytalanít. Egyszóval, amikor azt gondolod, talán tudod mi történt pontosan, akkor csap a mennykő, hogy mégsem!?
(…)
Burke remekül gyúrja össze az akciót, a krimit és a thrillert is.
(…)
Ajánlom bátran azoknak, akik vágynak egy kis oda-vissza játékra, ahol az igazságról hamar kiderül, hogy hazugság. S, talán a hazugság, nem is olyan nagy vétek, mint azt hisszük.
Ahol, a múlt és a jelen egyugyanazon síkon fut, mert lehet, hogy egy apró momentum képes mindent megváltoztatni."

Bővebben a blogon:
http://fleurdelivre.blogspot.hu/2018/02/alafair-burke-a…

Niki_>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Kezdek rájönni, hogy nálam minden könyv befuccsol, amit a Holtodiglanhoz hasonlítanak. Így járt pl. a Lány a vonaton is. Az exet pedig nem elég, hogy a Holtodiglanhoz, de még a Lány a vonatonhoz is hasonlították burkoltan a borítón. Úgyhogy kíváncsi lettem rá és nagyot csalódtam.
Nem tudom, hogy Gillian Flynn és Harlan Coben milyen könyvet olvastak, de szerintem nem ugyanazt, mint én. Az ex ugyanis nem tökéletes krimi, pszichothriller. Inkább egy elég gyenguska utánzata ennek a műfajnak.
Bővebben: http://azajtom.blogspot.hu/2018/01/alafair-burke-az-ex.html

Zanit>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Sajnos az első fele, 2/3-a annyira el lett húzva, hogy hiába pörgött fel a végére, nem tudok odáig lenni érte. A szereplők közül senki nem állt közel a szívemhez. Számomra feledhető, egyszer olvasós könyv.
A borító tényleg gyönyörű, de a rajta szereplő ajánlásokat erős túlzásnak érzem.

adrykacska>!
Alafair Burke: Az ex

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Döbbenten álltam az utolsó lapoknál, hogy ez most komoly? Ennyi egy ember élet? Ilyenek vagyunk mi emberek egymással? A szerző remekül játszik az olvasó idegeivel, mert az apróbb információmorzsákkal folyamatosan elbizonytalanít minket, hogy akkor ki a gyilkos? Pszichológia thriller lévén vártam volna a végére egy extra csavart. Ezt leszámítva nagyon élveztem a könyvet, olvasmányos volt, logikusan építette fel az író a történetet, a karakterek szerethetőek voltak.
Bővebben itt olvashattok róla: http://adrykacska.blogspot.hu/2017/12/alafr-burke-az-ex.html


Népszerű idézetek

Kasztór_Polüdeukész >!

A helyettes államügyész igen
egyszerűnek, mondhatni fekete-fehérnek, rutinszerűnek tünteti
fel az esetet, de hiszen ez a dolga.” Az egyik esküdt köhécsel, egy
másik, ahogy hallom, mond valamit a szomszédjának, majd
mások is zúgolódni kezdenek. „Ha szabad kérnem, hallgassanak
végig.” De tovább beszélgetnek. Amador bíróra nézek, hogy
segítsen, de ő csak vállat von. Temple önelégülten vigyorog rám
az ügyészi asztaltól.
„Hölgyeim és uraim, még egyszer kérem önöket.” De most
már olyan hangosan jártatják a szájukat, hogy alig hallom a saját
hangom. „Védencemnek joga van, hogy meghallgassák.” Szinte
kiabálok, ám a tárgyalótermet betöltő lárma nőttön-nő.

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

Kasztór_Polüdeukész >!

– Ismeri a béka és a skorpió meséjét? A skorpió akkor is
megcsípi a békát, ha tudja, hogy az mindkettejük halálát jelenti.
„De miért?” – kérdezi a béka, mire a skorpió azt válaszolja:
„Ilyen a természetem.” Maga védőügyvéd. Vagyis az én
mesémben maga a skorpió.
– Hacsak nem épp maga a skorpió, amikor azt feltételezi, hogy
nem bízhat meg bennem. Tudja rólam, hogy nem vállalom
senkinek a védelmét, ha nem hiszek benne. Én meg tudom
magáról, hogy mindig igazságos ítéletet akar. Ez az itt a piros, hol
a piros játék talán a hivatalnál mindennapos eljárás, de magánál
biztosan nem. Maga ehhez túl jó.

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban

vikee06>!

Akkor hát,Harris úr,elindítottam a felvételt.

(első mondat)

Alafair Burke: Az ex A lány a parkban


Hasonló könyvek címkék alapján

John Grisham: Csapdában
Mario Puzo: A Keresztapa
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
John Grisham: Csodatévő
John Grisham: A csodatévő
John Grisham: Az esőcsináló
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Danielle Girard: Kihantolt múlt
Julia Heaberlin: Véres margaréták
Thomas Harris: A vörös sárkány