Dragon ​Ball 1. (angol) (Dragon Ball 1.) 16 csillagozás

Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Son Goku is a naive young monkey-tailed boy whose quiet life is completely over-turned when he is nearly run over by a precocious and spiky girl caled Bulma. She is on a quest to collect seven Dragon Balls and thereby be granted one wish. But the balls are scattered all over the world and Bulma gets much more than she bargained for when she tricks Son to hand over the dragon ball he owns and gets him to join her quest. Son Goku may be tiny and naive but he's supernaturally strong, has a magic staff and owns a flying cloud. Also he's not as stupid as he appears. A wonderfully energetic and fast moving fantastic quest propelled by the witty and sharp interplay between Bulma and Goku.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
VIZ Media, San Francisco, 2003
192 oldal · ISBN: 9780575077355 · Illusztrálta: Akira Toriyama

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)

Akarok.egy.ilyen.kapszulás.táskát! Most!

…A sztori meg határozottan fiúknak készült… Azt hiszem, simán kinyírnám a kiskölyköt… -.- perverz.
A sztori nem rossz, a rajzolás so-so, a kapszulákat nagyon bírom, a kissrác… hmm. Nem normális? Tudnám öcsém, mit zabál a DB szérián.Amúgy furcsa, hogy egyszerre vannak dínók, normális / beszélő állatok, harcos állatok meg tévé, motor és hasonlók. O.o wut? Egyébként egész élvezetes szériának tűnik. :3 Gyerekkorunkban valahogy marhaaaaaa hosszúnak tűnt, amíg ezek összeszedegették a SárkányBogyókat, mostmeg?! Pedig teljesen az rémlik, hogy öcsémet ki lehetett robbantani a tévé elől és sok-sok-sok-sok ideig kutatnak. Meg Z meg Vegeta meg robotok mittoménmi.

4 hozzászólás
Razor P>!
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)

Azt hiszem ezt a sorozatot nem igazán kell senkinek sem bemutatni. :) Akárcsak a többség, én is először az animével találkoztam először, bár igencsak a közepén (Tao Pai Pai környékén) kapcsolódtam be, és csak évekkel később, mikor a németek vetíteni kezdték, láttam csak az elejétől. Mindenesetre az olvasás során sorra jöttek elő az emlékek, úgyhogy egy igen jól adaptált mangáról beszélhetünk. Érdekes volt látni, hogy a Z vérre menő harcai helyett itt még minimális a harc (azt is hamar lerendezik), inkább a humor dominál. A többnyire igen perverz humor. :D Valószínűleg nem nyeri el mindenki tetszését ez a stílus, de én jókat nevettem a Goku naívságából vagy épp Oolong csajmániájából eredő poénokon.
Jó kis nosztalgiázás volt olvasni a kötetet, és a jövőben tervezem folytatni is.

>!
VIZ Media, San Francisco, 2003
192 oldal · ISBN: 9780575077355 · Illusztrálta: Akira Toriyama
Lahara IP>!
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)

Először magyar nyelven találkoztam a mangával, és még előtte az animével. Meglepően jól követi az utóbbi a mangát, ami különben azon túl, hogy a karakterdesign inkább a kicsit karikaturisztikusra, mint a hagyományos, shounen manga stílusra hajaz, egy jól felépített, izgalmas történet. És ha valamennyire tud az ember japánul, akkor azt a fantasztikus felfedezést teheti, hogy egy csomó szereplő a nevét ételek után kapta. Mások meg, kicsit perverzebb nevűek, testrészek vagy alsóneműk nevét kapták meg. Son Goku, vagy röviden Goku egy kivétel, mert ő a neve Nyugati utazás majomkirályától kölcsönözte.
Különben az egész tele van humorral és rejtett, vagy épp szembetűnő perverzióval. Troiyama mangája egy alternatív jelenben játszódik, ahol élnek dinoszauruszok, házak férnek el egyetlen kapszulában, átlagpolgár lehet kutya vagy medve, ugyanúgy, mint ember, és létezik egy sárkány, aki kívánságokat teljesít.

sacumpakk>!
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)

Inádom! A kedvenc manga sorozatom valaha! A történet szórakoztató, a karakterek jópofák és szerethetőek, a rajzolása pedig hihetetlenül vagány! Akira Toriyama egy zseni!

Barbara87>!
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)

Az animét is imádom, de mangaként olvasni még nagyobb élvezet. Alig várom a következő részt.

Emtéé>!
Akira Toriyama: Dragon Ball 1. (angol)

Eddig ez a kedvenc mangám. Végig érdekes, vicces. A karakterek kidolgozottak, szerethetőek és érdekesek. A történet kiváló, helyenként nem bírtam abbahagyni a nevetést.


Népszerű idézetek

Razor P>!

Bulma: Hey, why does a „Turtle Hermit” have a magical cloud? I mean, where's the logic?
Kame-Sen'nin: Deal with it.

66. oldal


A sorozat következő kötete

Dragon Ball sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tite Kubo: Bleach 13.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.
Eiichiro Oda: One Piece 29.
Hajime Isayama: Attack on Titan 18.
Atsushi Ohkubo: Soul Eater 1.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Sho Hinata – Eiichiro Oda: One Piece: Ace's Story 1.
Adachitoka: Noragami 7.
Hideaki Sorachi: Gin Tama 1.
Hiro Mashima: Edens Zero 1.