Olympos 5 csillagozás

Aki: Olympos

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Desperate to make his dreams come true, a young man named Heinz appeals to the heavens for divine intervention. But he wasn't expecting a beautiful ginger-haired boy to appear before him in the midst of his prayer… Apollo, the god of the sun, brings Heinz to a realm beyond reality – an endless field of flowers beneath an infinite expanse of stars. There, Heinz meets Ganymede, prince of Troy, who has remained here for hundreds of years, bound by his own uncertainty and despair. At Apollo's bidding, Heinz attempts to convince Ganymede to leave with him in exchange for having his own wish granted, but can anyone free Ganymede from the trappings of his mind?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Yen Press, New York, 2012
384 oldal · ISBN: 9780316209502 · Illusztrálta: Aki

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Alice_and_the_White_Rabbit>!
Aki: Olympos

Nehéz étékeni és azért mert nem volt egy könnyű olvasmány. Imádom a filozófukus dolgokat, de mivel nagyon akartam olvasni így szinte megettem ami épp a szépségét megcsorbította a dolognak. Majd még valószínőleg nekiállok még egyszer. Nem ezt a kötetet nem a pörgős storyk kedvelői fogják olvasni.
A rajzolása csodaszép és ugye mitológia… A humor itt is megvan, ami kicsit oldja a hangulatát és pont a megfelelő pontokon. Egy másfajta megközelítése a görög isteneknek és a mitológiának, de mindenképpen érdekes.
Kevás de annál érdekesebb karaktereink vannak. Többféle kisebb részre tudnám földarabolni az egészet. Szóval össze is függ meg nem is.
Szóval ez olyan kötete, amiben megvan minden, hogy szeressem, de lassabb olvasást gényel szóval újraolvasás gyanús. :D (pedig én nem szoktam újraolvasni köteteket…)

Enoia>!
Aki: Olympos

Többet vártam. Fényévekkel többet. Valahol az alapötlet jó volt, annyi irányba lehetett volna tovább vinni és jobbá tenni, mégis… lassú volt, néhol unalmas is és nagyon gondolkoztam azon, hogy vajon nekem most megéri-e az időmet erre szánni. A végén meg végképp fogtam a fejem, mivel… áhh. Mindegy, nem erre a végre számítottam.
Leginkább itt az ötlet, meg a világ kapja a 4 csillagot, mert az nagyon tetszett, de a többi… meh. Annyi lehetőség lett volna ebben az egészben!

Lahara IP>!
Aki: Olympos

Fél csillaggal kevesebb, mert megint bedőltem a látványvilágnak. Igen, ez egy shoujo manga, természetesen. Úgy vettem meg, hogy csak belelapoztam, a rajzolási stílus tetszett, és így könnyen döntök. Aztán kiderült az egyik (bishi) karakterről, hogy voltaképp fiú. (Férfinak nem mondnám), igen, Apollo isten fiú. Aztán kiderült Ganymede-ről ugyanez. A hosszú haj nem probléma, csak az arcuk nagyon lányos, talán túlságosan is. Persze, hozzá lehet szokni, de mégis jobban kedveltem ilyen szempontból Zeus vagy Poseidón megrajzolását, mert rajtuk legalább látszott, hogy tényleg férfiak. (Apolló sokkal szebbre volt megrajzolva, mint Artemis, váááá!)
A történet különben nem túl izgalmas, az egész az istenek kertjében játszódik, és Apollót nagyon képen bírtam volna törölni, mert piszkosul irritált végig.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mizuho Kusanagi: Yona of the Dawn 1.
Julietta Suzuki: Kamisama Kiss 14.
Midori Yuma: Kakuriyo: Bed & Breakfast for Spirits 1.
Kyoko Hikawa: From Far Away 1.
Matsuri Hino: Vampire Knight – Memories 4.
Aya Shouoto: The Demon Prince of Momochi House 16.
Aya Shouoto: Kiss of the Rose Princess 9.
Aya Shouoto: He's My Only Vampire 5.
Yumi Tamura: Basara 1.
Matsuri Hino: Captive Hearts 1.