Tatu ​és Patu az óvodában (Tatu és Patu) 30 csillagozás

Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

Tatu és Patu nyertek a sorsjátékon: egy teljes napon át kényeztetik majd őket a Hidra Fürdőben. Csakhogy a testvérpár tévedésből nem a Hidrába, hanem a Vidrába megy, azaz a fürdő helyett egy óvodába! A fiúk iszappakolást vesznek a homokozóban, és edzést tartanak a mászókákon. Az óvodában eltöltött nap a reggeli zabkásával, az anorákkal, a délutáni alvással és a kézműves foglalkozással végül nagyon is szórakoztatóvá válik számukra.
Aino Havukainen és Sami Toivonen képeskönyveit számos díjjal jutalmazták Finnországban.
A finn alkotópáros Tatu és Patu sorozatából korábban magyarul megjelent kötetek: Tatu és Patu fura masinái, Tatu és Patu a munka hevében.

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Cerkabella, Szentendre, 2010
keménytáblás · ISBN: 9789639820159 · Fordította: Bába Laura

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szimirza P>!
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

Ez jobban tetszett, mint a másik része, talán mert közelebb áll a mindennapjainkhoz :)

Charbogardy_Jolán>!
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

A férjemmel egyetértettünk, hogy a korosztályi besorolás azért necces, mert az érintett, óvodás korosztály a poénok háromnegyedét még nem veszi, az idősebbek pedig miért akarnának ovi témában olvasgatni? Ennek ellenére a közel négyéves, kiscsoportos célszemély nagyon szereti nézegetni-olvasgatni, főleg, mióta rájött, hogy minden oldalon van cumi és egymillió böngészni való dolog, illetve azokat a részeket, amelyekhez valahogy tud kapcsolódni (amikor ovival kapcsolatos dolgok történnek), nagy élvezettel hallgatja – és persze minden terv érdekli, ami arra irányul, hogy hogy lehet megszökni az óvodából.

Millázs>!
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

Annyira hajtott a kíváncsiság, hogy először egyedül olvastam el, böngésztem át. Imádom az ezernyi vicces részleteit.
Aztán volt szerencsém a férjem előadásában hallgatni, figyelni a hatást a gyerekeimen, frenetikus így, végig rötyögték.
Elmondható ezáltal, hogy Tatu és Patu forradalmian újszerűen népszerűsíti az óvodába járást.

nadasdit>!
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

Nagyon jó volt a történet is, mely akár egy komikus színpadi mű is lehetne, egy félreolvasás miatt, de a rajzok viszik a pálmát! Minden oldalon van egy különálló piros cumi, amit nem is olyan könnyű megtalálni. Tele van aprólékos szórakoztató rajzokkal, nagyon jó. Gyermekeim kedvence!

Chöpp >!
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

Tatu és Patu iszonyat két figura! Fantasztikusan gyogyók és feltalálók egyben. Istenien összetett, kerge és fantáziadús grafika!

Laszlo_Molnar_2>!
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

Tatuval és Patuval még csak most ismerkedem, de bár a kissé idétlen grafikai stílus a borítókon eredetileg eltántorított, ez, a most olvasott – számomra – első kötet ráébresztett, mennyire vicces darabokról maradtam le. A felnőtt szemmel is vicces képes mesekönyvek egyik prototípusa az, amelyben az író történetét a rajzoló számos, a sztorihoz legfeljebb csak felületesen kapcsolódó mellékpoénnal dobja fel. Ez történhet úgy is, hogy a szerző és a rajzoló megegyezik – Sven Nordquist Pettson és Findusz-sorozata etalon, de a festőből lett író, Dániel András könyvei (legismertebbek persze a Kuflik) is pont ilyenek – és úgy is, hogy különböznek, mint például a Goscinny-Uderzo páros Asterixeiben, vagy itt, Tatu és Patu esetén.

Aino Havukainen és Sami Toivonen hároméves kortól ajánlott képeskönyve igazán vicces. Ahogy az említettek közül ez főleg a Pettson és Findusz esetén elmondható, az alapsztori sem sablonos, annál szórakoztatóbb a maga különleges módján: hőseink bár a Hidra wellnessfürdőbe szeretnének menni, véletlenül egy finn bölcsi-oviba (a Vidrába) tévednek be, és jó ideig úgy ismerkednek az óvodai élet mibenlétével, hogy nem jönnek rá a tévedésükre. Amikor pedig rájönnek, lehet, hogy már nem is akarnak elmenni? A kicsiknek szóló tanulság (klassz hely az ovi) egyáltalán nem szájbarágós, a képeken található apró gegek hegyén (a latin műveltségű babától a Harry Pottyer-féle könyveken át a nagyszülői ágy felidézéséig) pedig hangosan röhögtem.

Már csak az a kérdés, hogy a legkisebb, ötödik évében járó gyermekem meddig fogja értékelni, ha beszerzem a sorozat többi kötetét…

Snora>!
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

7 eves lanyom imadta, ertette a poenokat is. 4 evea fiamat nem kototte le. En ezert kisiskolasoknak ajanlom. Felnotteknek is nagyon elvezetes.

rodicaindia>!
Aino Havukainen – Sami Toivonen: Tatu és Patu az óvodában

Vicces, erdekes rajzokkal, sok erdekes aprosaggal a kepeken. (pl. a latinul tudo kis csecsemo:) ) 4eves fiamnak nagyon tetszik,jokat nevet a vicceken,es szereti nezegetni az elrejtett aprosagokat az illusztraciokon.


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Timo Parvela: Ella újabb kalandjai
Catherine Emmett: A mocsár királya
Dániel András: A kuflik és a mohamanyi
Csukás István: Pom Pom újabb meséi
Dániel András: És most elmondom, hogyan lifteztem
Harcos Bálint: A csupaszín oroszlán
William Steig: Shrek
Nick Bruel: Rossz Cica fürdik
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Melovics Konrád: Meló, a büdibogár