Megbűvölve 79 csillagozás

Aimee Agresti: Megbűvölve

A ​tizenhat éves Haven Terra, az illinoisi iskolás lány nyugodt életében hatalmas változás következik be: két társával együtt gyakornok lehet a híres chicagói szállodában, a Lexingtonban. Ebben a hotelben lakott egy időben a neves gengszter, Al Capone is. Havennek kalandos gyermekkora volt: öt évesen egy árokparton találtak rá, és az őt gondozó ápolónő fogadta örökbe; testén különös sebhelyek vannak; érzékeny, értelmes és fogékony lány. A patinás hotelépületet nemrég újították fel, és most gőzerővel készülnek a megnyitóra. Haven megismerkedik a szállodával és közelebbi kapcsolatba kerül az igazgatónővel, a gyönyörű, ám kiszámíthatatlan Aureliával, segédjével, a jóképű Luciannel, a fennhéjázó szakáccsal, Etannel, valamint a különös személyzettel is. Ahogy telik az idő, Haven és legjobb barátja, Dante, valamint a másik gyakornok, az okos Lance nyugtalanító felfedezéseket tesz: egy üres könyv lapjain üzenetek jelennek meg, fotók kezdenek el átváltozni, egy szoba magától tüzet fog, egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egmont Dark Egmont-Hungary

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2012
520 oldal · ISBN: 9789636291143 · Fordította: Márton Andrea

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Lance · Haven Terra


Kedvencelte 7

Most olvassa 11

Várólistára tette 94

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Anita_Simon>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Egész jó könyv. Kissé hátborzongató néhol, de hát egy horror cimkés már csak ilyen….
Tetszett Haven karaktere. Bár nem tudta, kicsoda, micsoda ő, 16 éves korára kiderül miért született ő a Földre.
Mindez apránként kiderül legjobb barátjáról, a meleg Dante-ről, és apránként megismeri triójuk 3. tagját, Lance-t is…. kiderül, hogy ők mind ugyanaz miatt kerültek a Lexington Hotelbe, és a sorsuk is ugyanolyan az életük kezdetétől….
Mindhárom karaktert megszerettem, nagyon sokat fejlődtek a történet végére.
Lucian, hát én is beléd habarodtam az első pillanatban Haven-nel együtt. És számonra az egyik legerősebb karakter fejlődést mutattad, mire befejeződött a történet….
Aurelia, nah nem volt szimpi az első jelenetétől fogva….. és amik kiderültek a Hotel Társaságáról…mind jó helyen vannak, ahova kerültek, a triónknak hála. Egyedül Luciant sajnáltam, hogy is ne sajnáltam volna? ❤

Klaudia_Kispál>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Na, végre kiolvastam. Nagyon szenvedtem vele, és nem csak az időhiány miatt. Egyszerűen nem szippantott be. Pedig amúgy jó lenne a sztori. De nem éreztem, hogy nem tudom letenni. Bármikor le tudtam tenni, akár a mondat közepén is. És egyáltalán nem mondanám rá, hogy horror. Ha az lenne, nem olvastam volna végig.

LadyM>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Háááát… engem nem bűvölt el. Valójában az a szomorú, hogy a történet maga még jó is lehetne, ha a kivitelezéssel nem szúrták volna tökön az egészet. Az eleje nagyon el van nyújtva, a történet 70%-ában szinte semmi érdemleges nem történik, aztán az utolsó 30%-ba van belezsúfolva minden. Kér érte, mert fülszöveg alapján maga az elgondolás tényleg jó, de sajnos nem sikerült jól megírni.

5 hozzászólás
Paulina_Sándorné P>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Egy csöppet megszenvedtem vele. Ha jó pár oldalt kivennénk belőle, egy picit pörgösebb lenne, nem lenne ez rossz történet. Haven aranyos, okos lány. Dante is érdekes volt, bár sokszor hiányzott. Lance eleinte nem sok vizet zavart, de a végén dobtam egy hátast. spoiler Lucien inkább idegesítő volt Aureliával együtt. Érdekes volt, ami kiderült Havennel kapcsolatban, nem semmi könyvet kapott ajándékba.

Nushi P>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Na ez már megint mi a viharlámpa volt? Ez egy olyan jó történet lehetett volna ha nem veszünk el a 16 évesek életének apró nyűgjeiben. Most komolyan kit érdekel milyen ruha van vagy nincs amikor spoiler Tele van a könyv rejtéllyel és horrorral erre agyonverik a kamaszos picsogások…. Báhh hagyjuk

Mrs_Curran_Lennart P>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Ne dőljetek be a könyvajánlónak, a könyv egyáltalán nem egy kísértethistória. Valóban egy szállodában játszódik, ahová meghívnak három tizenhat éves gyakornokot, de egész más a történet. Inkább amolyan jó és rossz közötti harc, igazi gonosz lényekkel. A könyv elején lévő Dorian Gray utalás (iskolai tananyag) is visszaköszön a könyvben Haven fényképei kapcsán. Műfaját tekintve ifjúsági rémregény, icipici romantikával, titkokkal és izgalmakkal. Lucian személyében kapunk egy dögös rosszfiút is, és nem hiányozhat a meleg legjobb barát sem. Ennek ellenére nem teljesen kiszámítható a történet. Van folytatása, de nálunk valószínűleg nem kerül kiadásra. Kikapcsolódásnak kiváló volt.

Ancsúr P>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Megbűvölve? Nem. Inkább elbűvölve.
Sokáig nem akartam a kezembe venni ezt a könyvet, mert a borítója, azon túlmenően, hogy tényleg nagyon szép lett, de túlságosan is hasonlított nekem Meg Cabot könyveinek a fedőlapjára. Így belőlem túlzottan is azt az érzést keltette, hogy egy „gyerek” könyvvel állok szemben. Szerencsére viszont nem volt rosszabb a történet mondjuk egy Angyalsors-trilógiánál. Élveztem, hogy nem volt az a hétköznapi angyalos történet. Nagyon tetszett Aimee Agresti egyéni felfogása a történet kapcsán. Ezen kívül nem tudom nem figyelembe venni a találó név választásokat is (Lucian, Haven).
Az egyedüli furcsaság számomra, hogy miért pont hotelbe válogatták be a főszereplőket? Ez a hotel dolog annyira oda nem illő a történetben. Meg miért pont így? Nem lett volna logikusabb, ha pl. egy nyári munka után veszik fel őket? Máskülönben egész szerethető volt a könyv. Akik szívesen olvasnak angyalokról szóló történeteket, azoknak feltétlenül ajánlom ezt a könyvet!

Pandalin>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

A borító tényleg megbűvölt! Nagyon tetszik, szerintem gyönyörű szép lett. *.*

A történet maga már annyira nem volt megbűvölő, de nem volt rossz. Annak ellenére,hogy teljesen kiszámítható és tudtam, hogy mi fog történni mégis kíváncsi voltam. Nem mondom, hogy letehetetlen, de azért le tudott kötni. Bár igaz, hogy a több mint 500 oldal úgy érzem túlzás, mindezt a felében is bőven meg lehetett volna oldani.
A legnagyobb pozitívum, hogy nem idegesített a főszereplő lány! Ez ritkaság számba megy, főleg, ha 16 éves tinikről van szó. :P
Haven karaktere egész normálisra sikeredett, nem hisztizett, nem nyafogott, a reakciói is nagyjából jól el lettek találva (bár szerintem én jobban fenn akadtam volna a könyves dolgon) attól a ténytől pedig, hogy nem valami fantáziadús a neve, sőt elég sokat sejtet én eltekintek, voltak ennél már rosszabb nevek is. :)
Dante volt az, aki néha idegesített, ha már mindenképp bele kell szőni egy meleg barátot, akkor legalább ne legyen ennyire sztereotipizálva! Nem minden meleg nőies, és nem viselkednek állandó jelleggel divattanácsadóként.
Lance elsőre olyan kis tutyi-mutyinak tűnt, de mikor már belekezdtek a munkába, kezdett egyre szimpibb lenni. A végére meg annyira aranyos lett, olyan visszafogott módon, hogy nem bírtam abbahagyni a vigyorgást, mikor róla volt szó. :D spoiler
Lucian nálam nem lett kedvenc, valahogy nem tudott érdekelni a karaktere, a végén persze sajnáltam szegényt, de nagyjából ennyi érzelmet sikerült kiváltani belőlem az 500 oldal alatt.
Aurelia a hisztis pics@ egy kicsit hajazott nekem egy másik könyvben olvasható démonra (Devina), mintha ő lenne ennek a másik démonnak a fiatalabbik verziója, mint valami tinidémon, akinek a hangulatingadozásain senki sem tud kiigazodni.
A "csata"jelenet a végén gyorsabban lett lezárva, mint az elején egy sima buliba menetel leírása. spoiler
Al Capone-nak meg semmi köze nem volt az egész történethez, nem is értem a fülszöveg miért ezzel próbálja eladni a könyvet.
A könyvre még kíváncsi vagyok, hogy kinek az üzeneteit tolmácsolja? (csak nem Tom Denem :P)
Meg persze a szerelmei szál későbbi alakulása is érdekel, szerintem az imént leírtakból ki lehet találni, hogy kinek szurkolok. :)

Rileey>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Ööö, hűűűű, nem is tudom, mit írhatnék. Mondjuk, hogy az ezredik ööö-zéstől meg hű-zéstől már ki tudtam volna fordulni a világból. Nem segített az agyonrizsázás sem, teljesen feleslegesen szét van nyújtva a könyv több, mint 500 oldalra, mert a szerzőnek szófosása volt, és mindent aprólékos gondossággal részletez. A párbeszédek itt-ott gagyik, a karaktereket nem tudtam szeretni, főleg Haventől és Dantétól kapartam a falat. Előbbibe persze mindenki bele van esve. :D Mindehhez gyönyörűen társul a rémes magyar fordítás, magyartalan mondatok, illetve időnként párbeszédekben egyszerűen nem értettem, amiket xy mondott, mert nem volt semmi értelmük abban a kontextusban.

Ami a történetet illeti, lett volna benne potenciál, de a kivitelezés vérszegény, ráadásul a szerző hülyének nézi az olvasót, konkrétan az arcunkba tol egy csomó jelet, mert biztos olyan idióták vagyunk, hogy nem fogjuk fel, miről van szó. Pl. szereplők nevei, nyaklánc, sebhelyek. Utóbbiról eszembe is jut most, hogy választ sem kapunk arra, hogy mi történt Haven gyerekkorában. Mindegy. Logikailag sem igazán sikerült kerek egésszé formálni ezt a dolgot, az egyik kedvencem, mikor a könyv elején Lance megtudja, hogy Havennek sebhelyei vannak, aztán a könyv vége felé még egyszer megvilágosodik ugyanerről. *facepalm* A másik kedvencem a Dorian Gray arcképe koppintás. Ami persze egy dolog, végülis miért ne vehetné át egy az egyben a képek elcsúnyulnak témát, de annyira bele van erőltetve a történetbe, és egyszerűen semmi értelme, arról nem is beszélve, hogy ha már onnan merít ötletet, akkor ne írja bele a könyv elejébe, hogy a Dorian Grayt olvassák a suliban.

Maradjunk annyiban, hogy ez az egész egy összetákolt zagyvaság, annyi hülyeség van benne, hogy élvezhetetlen és a túlírtságtól még unalmas is. Én senkinek sem ajánlom.

Lisie87 P>!
Aimee Agresti: Megbűvölve

Végre egy hangulatos, nem klisés tini-regény! :D Tetszett!
Az eleje picit nehezen indult, hosszú bevezetés…egy ideig szinte nem történt semmi átlagon felüli…megismertük a szereplőket, a hotelt, a személyzetet…felálltak a bábuk a sakk-táblára. Aztán kezdtek kiderülni a dolgok, ki melyik oldalon áll és micsoda! Utána már beindultak az események, és meg sem álltak. :)
Bírtam nagyon a 3 fiatalt, Haven belevaló csajszi! A fiúk is szimpatikusak voltak. spoiler Nagy öröm, hogy nem volt eltúlozva a romantikus szál! :D


Népszerű idézetek

Pandalin>!

– Meglep, hogy van elemlápád – mondta. – Ez amolyan pasis dolog, elemlámpát vinni magaddal.
– Hoztam plüssállatokat is.
– Komolyan? – Lepillantott rám.
– Nem.
– Ó! – Csalódottnak tűnt, hogy nincs meg bennem a csajosság.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Haven Terra · Lance
Ancsúr P>!

Nekiestem a reggelimnek- a sajt belül tökéletesen nyúlós volt.
– Ez iszonyú finom! Le kéne védetned a technikát!
– A neve hanyagság.
– Zseniális. Négy csillagot adok.

Luna_Iceshard>!

Az egész lényege a varázs. Az élet csak illúzió, semmi más, igaz?

255. oldal, Egy este az Alcatrazban

Ancsúr P>!

A jót csak úgy lehet próbára tenni , ha összeeresztik a gonosszal, és arra késztetik, hogy legyőzze.

Szimirza P>!

Dante Dennis már vagy tíz éve a biztonsági hálóm és a legjobb barátom.

Luna_Iceshard>!

Színészkedtem, a tökéletes, segítőkész személyzet szerepét játszottam. De a helyet akkor is másnak éreztem volna, ha nem ez az első napunk, amikor nyitva vagyunk – mert én éreztem másnak magam. Nem készítettem el tökéletesen a hajam, Aurelia kellékei nélkül a sminkem ismét láthatatlan volt, és a formaruha nem állt rajtam olyan tökéletesen, mint előző nap. Az változott meg, hogy azt éreztem: vágynak rám.

215. oldal, Nyugodj meg, kérlek!

Pandalin>!

– És, egyébként mi ez rajtad? – kérdeztem. Úgy nézett ki, mint egy burrito, be volt borítva ezüst fóliával, és valószínűleg lekenték alatta valamilyen krémmel és folyadékkal. Képtelen voltam nem gondolni azokra a borzasztó dolgokra, hogy miket kenhettek rá. Bárcsak előbb értem volna ide!
– Ugyan, csak egy kis tej, méz és szezámmagos testtisztító, valamint hínáros testtekercselés – mondta Joan elégedetten.
– Hűűű! – Próbáltam lazának tűnni, elővenni a régi énemet. – Ööö, olyan, mint egy különleges menü egy étteremben.

328. oldal

Belle_Maundrell >!

– Tetszik, ahogy az emberek átalakulnak, amikor a fényképezőgép lencséjén keresztül nézem őket, vagy később, amikor ránézek egy elkészült képre, ami valamivel többet mutat, mint a személyiség felszíne.

115. oldal, 8. Mi van azzal a könyvvel?

Ancsúr P>!

– (…) A fiúk szívtelenek tudnak lenni, igen, de a lányok kegyetlenek csak igazán- amikor azt érzik, hogy nem vagy közéjük való, vagy ami még rosszabb: ha megérzik, hogy valahogy jobb vagy, mint ők.

Ivett_>!

Joan azt szokta mondani, hogy úgy lehet örömöt találni az életben, ha az ember csínján bánik az elvárásokkal.


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Coraline
Alexandra Adornetto: Lázadó
Danielle Trussoni: Angelopolis – Angyalok városa
Darren Shan: A Végzet fiai
Darren Shan: Gyilkos születik
Darren Shan: Zom-B Alvilág
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Robert Beatty: Szerafina és a Fekete Köpeny
Amy Plum: Álomcsapda
Neil Gaiman: Amerikai istenek