Tóbiás ​éhes (Mesék Barnabásnak) 21 csillagozás

Agócs Írisz: Tóbiás éhes

Tóbiás nagyon éhes, de nem tudja eldönteni, mit egyen. Kekszet? Csokit? Joghurtot? De nehéz a választás! Ismerjétek meg Agócs Írisz új könyvsorozatát – egész biztosan a kicsik nagy kedvence lesz!

Kiadói ajánlás: 0 éves kortól · Tagok ajánlása: 1 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2019
18 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634105466 · Illusztrálta: Agócs Írisz

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

Egy kedves kis lapozó, melyben egy nyuszi nagy éhségére keres megoldást.
A lakásban fellelhető lehetőségek számbavétele, majdan a végső megoldás megtalálása szórakoztató olvasmány lehet a piciknek.
A kötet rajzai aranyosak, túl sokat nem kell várni tőle, de itt nem is ez a lényeg.
A rajzok hűen követik a mese alakulását.
Egy olvasásnak mindenképpen megfelelt..

>!
csgabi MP
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

Gyorsolvasás volt a könyvtárban – hiszen erre a pároldalas kis szösszenetre nem pocsékolok helyet az olvasójegyemen. :-) Viszont nem igazán jött be. :-( Nyilván egy ilyen kis könyvecskében nem lehet sokra számítani, ez egyértelmű, szóval lehet, hogy a három és fél csillaggal szőrösszívű vagyok, de nekem ez kevés volt – még így is. A rajzok aranyosak voltak, és elképzelhető, hogy ennyi történet elég is egy pici gyereknek, nem tudom. Nekem most kevés volt (jó, nem vagyok már pici gyerek :-D).

1 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

A legkisebbeknek szóló lapozó, melyben Tóbiás kutatja a lakásban található élelmiszereket, de nem tudja, mit egyen, pedig nagyon éhes.

Csokit egyen? Kekszet faljon? Vagy joghurtot, gabonapelyhet, netán tortát? Legjobb lesz a leves, ami már fő a fazékban.

Ilyen egyszerű, de fontos dolgok foglalkoztatják Tóbiást, amelyek ismerősek lehetnek szülőknek és gyerekeknek.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2019/12/gyerekeknek.html

>!
josageszter
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

Nekem ugyanazt hozta, mint a Mia nem almos. Kis cuki sztori, pont piciknek való. Könnyű lapozni, cuki a vers, és tele van baba gondolatokkal, mert mi mást enne, ha nem „butaságot”? Persze végül főtétellel lakik jól :)

>!
bagie P
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

Agócs Írisz rajzai nekem nagy szerelmek – annyira megnyugtató, bájos, gyerekes (jó értelemben – és engem is újra gyerekké tudnak varázsolni…) , de ez a történet most valahogy nem érte el az ingerküszöbömet; (pedig a kajakeresés nálam is rendszeresen űzött tevékenység… :/

>!
Caledonia_Valley P
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

Aranyos lapozó, ahol egy éhes kisnyuszi „kajakeresését” követhetjük nyomon, de semmi több. Tóbiás bájos, és biztosra veszem, hogy minden kisgyerek átélte már ugyanezt, azaz egyszer régen mi is. Az illusztrációk cukik, de nekem kicsit túl matt a színezés.

>!
PTJulia MP
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

A kisnyuszi éhségét végül egészséges ételekkel csillapítja, bár számbaveszi előtte a kevésbé egészséges változatokat is. Táplálkozástudatosságra nevelő lapozónak kiváló.

>!
ÁrnyékVirág P
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

Emma szereti, sőt, a levest és a gombócot is megszerette, mert Tóbiásnak az a kedvence :)

1 hozzászólás
>!
Szívecske
Agócs Írisz: Tóbiás éhes

Ahogy megláttam a könyvtárban, jött velem. Mivel a sorozat első két kötete óriási siker nálunk, nagyon bíztam Tóbiásban is.
A történet: Tóbiás éhes, és mindenféle nasikat enne, ezek jutnak először eszébe, de mindet el is veti különböző indokokkal. Majd egyszer csak finom illatot érez. Hmmm…. Készül az ebéd (leves és gombóc). Így a nasik helyett tápláló, rendes ételt választ.
Hát nem tudom, mit vártam, de csalódtam. A kislányomat nem hatotta meg a mese. Reggelente változatlanul nasit akar enni. Utána esetleg mást is, de először müzliszeletet vagy kekszet, netán banánt, talán csokis perecet…
Nem lett akkora siker nálunk, mint Masa és Mia. Ez utóbbiakat viszont bátran ajánlom. Keménylaposak, kevés szöveggel, úgyhogy egész kiskortól mehetnek.
Aztán kitudja, lehet, hogy egy kisebb gyerkőcnek még hatékonyabban átmegy az üzenet. Az én lányom már javában dackorszakos, lábdobbantós, önálló gondolkodós időszakát éli.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Radvány Zsuzsa: Tapsi és barátai
Julia Donaldson: Nyuszi álmos
Te vagy az anyukám? – A kisnyuszi
Jörg Mühle: Kisnyuszi aludni megy
Jó éjt, Toppancs!
Berg Judit: Lengemesék számokban
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz
Kampós Csaba: Tappancs és a titokzatos kastély