Tíz ​kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen 7 csillagozás

Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen

Agatha ​Christie a világ kedvenc krimiszerzője: művei kétmilliárd példányban keltek el eddig, csak a Biblia és Shakespeare előzi meg az eladási listákon. Könyveit legalább 103 nyelvre fordították le, amivel ő a csúcstartó. Ő az egyetlen, aki két felejthetetlen nyomozót is alkotott. A nagy bajszú belga és a kötögető vénkisasszony, vagyis Hercule Poirot és Miss Marple olvasók generációit hódította meg.
Remekül egyénített szereplőket mozgat csavaros bűnügyekben, az olvasó szeme elé tárja az összes nyomot, és mégsem tudjuk megoldani a rejtélyt. Mindig becsap minket.
Most egy kötetben, omnibusz-kiadásban jelentetjük meg Magyarország két legkedvesebb Agatha Christie-regényét.

AGATHA CHRISTIE (1890-1976) hatvanhat krimi, tizennégy novelláskötet, két önéletrajz, hat romantikus regény, ismeretlen számú színdarab és egy karácsonyi mesegyűjtemény szerzője. Alapító tagja a Detection Club-nak, amelynek tízparancsolatát bármikor boldogan szegte meg: először nála bukkan fel… (tovább)

>!
Európa, Budapest, 2017
560 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630799942 · Fordította: Katona Tamás, Szíjgyártó László

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
timik
Agatha Christie: Tíz kicsi néger / Gyilkosság az Orient expresszen

Eddig még sosem olvastam Agatha Christie-t, gondoltam miért is ne a két legjobb regényével kezdjek? :) Meg hát nem is tudom, hogy lehet, hogy eddig még nem kaptam hozzá kedvet, hisz a krimit szeretem, Poirot-filmeket mindig is csíptem és még ezek közül egyik regény filmfeldolgozását sem láttam, úgyhogy nem lövöm le a poént magam előtt… Tehát karácsonyra kapott kis ajándékutalványommal márciusban (tudom, szánalmas, hogy eddig húztam :D) megleptem magam ezzel a szép borítású könyvvel… és de jól is tettem! A Tíz kicsi néger valami szuper történet, én csak úgy faltam az oldalakat. Ki lehet a gyilkos, ki lehet a gyilkos… Ah, fantasztikus történetvezetés! Tényleg megvan benne minden, ami egy mai jó krimiben is. Érdekes szereplők, spoiler rettentően izgalmas történet és a vége is nagyon jó volt. Engem megdöbbentett a tettes személye, nem mondom, hogy nem gondoltam rá, hisz szerintem mindenki mindenkit gyanúsít, de mégis olyan jó kis csattanós befejezés a javából. A végén gondolkodtam, hogy mi is lett volna a jobb, ha kiderül, hogy ki a gyilkos vagy ha nem? De így az igazi. Magam sem tudom, hogy miért kerültem eddig Agatha Christie-t, de örülök, hogy ezt a regényt végül bevállaltam, kedvenc krimijeim egyike lett :)
Gyilkosság az Orient expresszen – bevallom, úgy gondoltam, hogy ez a regény fog jobban tetszeni, mert Poirot személyisége, nyomozása mindig is tetszett a filmekben, de unalmas volt a könyv eleje, közepe, messze nem olvastatta magát annyira, mint a Tíz kicsi néger. Persze érdekes volt, szintén jó szereplők és a vége is „huhh, erre biztosan nem számítottam volna”, de a másik történet szerintem jóval lekörözi ezt.


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Roboz Léna: Balkáni árnyak
M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Katerina Diamond: A tanár
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Sharon Bolton: Egyikünk hazudik
Robert Harris: Führer-nap
Sophie Hannah: Bántó távolság
Angela Marsons: Ördögi játszmák
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból