The ​Mystery of the Blue Train (Hercule Poirot 6.) 23 csillagozás

Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train

The daughter of an American millionaire dies on a train en route for Nice… When the luxurious Blue Train arrives at Nice, a guard attempts to wake serene Ruth Kettering from her slumbers. But she will never wake again – for a heavy blow has killed her, disfiguring her features almost beyond recognition. What is more, her precious rubies are missing. The prime suspect is Ruth's estranged husband, Derek. Yet Poirot is not convinced, so he stages an eerie re-enactment of the journey, complete with the murderer on board!

Eredeti megjelenés éve: 1928

>!
HarperCollins, London, 2018
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008310233
>!
HarperCollins, London, 2015
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 978000812948
>!
HarperCollins, London, 2015
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008129484

4 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hercule Poirot


Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

nettikeee P>!
Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train

Ez igazán izgalmas volt! Kicsit lassan, döcögősen indult, senkiről nem tudtunk semmit, sokáig aztán összejönnek az emberek, összefutnak a szálak.
Nagyon érdekes, hogy VÉLETLENÜL pont mindenki azon a vonaton utazott. Eléggé faramuci kis ügy lett, ahogy behálózta egész Franciaországot meg Angliát. Hercule Poirot valami tényleg zseniális…
Úgy a felénél kezdett izgalmas lenni a történet, és az utolsó 100 oldalt már úgy olvastam, hogy bizisten meg voltam bizonyosodva, hogy Mirelle volt a gyilkos… Aztán mégsem… :/ :)
AC már megint zseniálisat alkotott. :)

entropic P>!
Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train

Egyszer majd biztos eljön az a nap, amikor egy krimiben kitalálom a gyilkost. De még nem most. Jó cseles történet.

És mostanában újra meg újra rájövök, milyen szuperül ír A.C. – iszonyatosan angol és bájosan modoros. Tetszik.

blankaveronika IP>!
Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train

Vonatos krimit a vonaton a legstílusosabb befejezni. Én is a végére étrem mire Kelenföld következett.
Nem a legjobb Agatha Christie, de elég izgalmas. Nem jöttem rá a gyilkos kilétére. Egy valami azonban nagyon zavart egész végig. Ebben a kötetben Poirot már úgymond nyugdíjas, mégis elébe sodorja az élet ezt a gyilkosságot. És felajánlja Katherine-nek, hogy együtt nyomozzanak! Ez annyira karakteren kívüli számomra, hogy nem tudok tőle eltekinteni. Plusz az elején a hosszú bevezetőben iszonyú nehéz volt megjegyezni hogy ki kicsoda.
Ennek ellenére jó kis krimi, olvassátok ezt is ne csak az Orient Expresszt.

Banditaa P>!
Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train

Sokat elmond a könyvről, hogy kitaláltam ki(k) az elkövető(k)… Sajnos eléggé unalmas az egész, a gyilkosságra is sokat kell várni, a nyomozás meg olyan semmilyen. Még Poirot se olyan briliáns, mint máskor – talán azért, mert nincs itt Hastings kontrasztnak.

Rebeka>!
Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train

Jó kis könyv volt. Bár filmen már láttam és emlékeztem rá ki lesz a gyilkos, de egészen a végéig kétségek gyötörtek – lehet, hogy romlik a memóriám és mégsem? Aztán persze kiderült, hogy mégis, de menet közben annyira nyilvánvalóan másokra terelődött a gyanú, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Ezer szerencse,hogy Poirot ezúttal sem hagyta futni a gyilkost. Tetszettek a karakterei, izgalmas kis olvasmány volt.

Leilaa>!
Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train

Ezer éve AC. Botrányosan nehezen viselem, hogy nem olvashatok szórakoztató irodalmat, csak a nyamvadt tankönyveimet és jegyzeteimet… Fizikailag szenvedek, hogy több, mint egy hétbe telt, mire elolvastam a könyvet. Mire felvettem a fonalat, hogy hol tartottam már tehettem is le. Ettől eltekintve jó sztori, bár a karaktereket nem sikerült megkedvelni (kivéve Poirot, bár az már több éves kapcsolat:)

Szibériaitigris>!
Agatha Christie: The Mystery of the Blue Train

Szerintem ez a könyv Agatha Christie-krimik javából való. Érdekes, izgalmas. És hangulatos is. Nekem tetszik a vonat és a francia riviéra mint színhely. Nagyon élveztem a 20-as, 30-as évek atmoszféráját. Persze tele van olyan elemekkel, ami a legtöbb ember fantáziáját megragadja: luxuskörnyezet, felső tízezer, rubintok… És a szokásos váratlan megoldás. Annak, aki véresebb kortárs krimikhez van szokva, persze elég unalmas lehet, de azért érdemes kipróbálni ezt is.


Népszerű idézetek

Kogoro P>!

My name is Hercule Poirot […] and I am probably the greatest detective in the world.

149. oldal, Chapter 17 - An Aristocratic Gentleman (HarperCollins, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot · nyomozó
Esmeralda P>!

She looked at his twinkling eyes, and was confirmed in her first impression that there was something very attractive about M. Hercule Porot.

214. oldal

BZsofi P>!

„A woman should be calm and sympathetic, and a good cook,” said Mr Aarons.

Banditaa P>!

„So like the French,” murmured Mr Evans. He was one of those staunch patriotic Britons who, having made a portion of a foreign country their own, strongly resent the original inhabitants of it.

BZsofi P>!

„That is enough,” said Van Aldin. "I asked you here so that I could tell you fair and square what I meant to do.

BZsofi P>!

I am pressed for time, Goby. Got anything important to tell me?

BZsofi P>!

„Oh, alibis!” Knighton laughed, his face broke into his attractive boyish smile.

Nóra_Fenyvesi>!

'Yes, yes, I know. Life is like a train, Mademoiselle. It goes on. And it is a good thing that is so.'

Nóra_Fenyvesi>!

Poirot looked at her sadly. 'Ah, mais c'est anglais ca', he murmured, 'everything in black and white, everything clear cut and well defined. But life, it is not like that, Mademoiselle. There are the things that are not yet, but which cast their shadow before.'


A sorozat következő kötete

Hercule Poirot sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: The Valley of Fear
Alan Alexander Milne: The Red House Mystery
Graham Greene: Brighton Rock
Dashiell Hammett: The Maltese Falcon
G. K. Chesterton: The Man Who Was Thursday
Alan Alexander Milne: Four days' wonder
Charles Bukowski: Pulp
Daphne du Maurier: Rebecca
Mario Puzo: The Godfather
Ken Follett: Eye of the Needle