Nyaraló ​gyilkosok (Hercule Poirot 23.) 671 csillagozás

Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hercule Poirot azt reméli, hogy békességben töltheti vakációját az exkluzív tengerparti nyaralóhelyen. Sajnos, már az első napok is zaklatottan telnek – mindenki arról susog, hogy a híres „férfifaló”, a szépséges színésznő, Arlena Stuart ezúttal kire vetette ki hálóját. Kavarognak az indulatok a szépasszony körül – mígnem egy különlegesen szép, verőfényes napon rábukkannak a holttestére! És éppen Hercule Poirot volt az, aki utoljára beszélt Arlenával, amint a csábos teremtés titkos találkára osont…
Poirot úrnak természetesen ezek után nem adatik meg a nyugalmas nyaralás! Mivel a szép Arlenára sokaknak volt okuk haragudni, a gyanúsítottak száma sem csekély. Monsieur Poirot azonban nem volna méltó hírnevéhez, ha végül nem sikerülne kibogoznia a nem mindennapi rejtély szálát – és lelepleznie a valódi gyilkost.

Eredeti megjelenés éve: 1941

A következő kiadói sorozatokban jelent meg: Agatha Christie Helikon · Agatha Christie – A krimi királynője Európa · Fekete Könyvek Európa · Agatha Christie - „keretes” könyvek Európa, Magyar Könyvklub

>!
Helikon, Budapest, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634790402 · Fordította: Szobotka Tibor
>!
Helikon, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9789634791843 · Fordította: Szobotka Tibor
>!
Alexandra / Európa / Népszabadság, Budapest / Pécs, 2011
302 oldal · ISBN: 9789630792103 · Fordította: Szobotka Tibor

7 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Hercule Poirot · Weston ezredes


Kedvencelte 23

Most olvassa 12

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

pannik>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Mindenre gondoltam, csak a megoldásra nem :)
Jól elvitt az erdőbe az írónő, aztán árkon – bokron át jutottunk el a megoldásig, ami egészen váratlanul ért. Szinte biztos voltam a dolgomban, de tévedtem. Persze, nem volt könnyű dolgom, mert a lényeges részeket homály fedi a könyv végéig, de hát ettől érdekes.

Jól kitalált, fordulatos regénye ez az írónőnek, nagyon pörgős, sok és váratlan eseménnyel teli, érdekes.

gabiica P>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Nagyon élveztem! Hihetetlenül csavaros volt az egész nyomozás. Mindig elhitette velem a könyv, hogy biztosan az a gyilkos, akire én gyanakszom, aztán a végén mégis teljesen megdöbbentem, mert erre egyáltalán nem számítottam. Mindenki gyanús volt. Megtanultam már, hogy az alibi sem alibi.

Ez a kötet nem csak lenyűgöző volt, hanem humoros is. Már az első oldalakon hihetetlenül jókat nevettem. Az abszolút kedvenceim a Gardener házaspár tagjai voltak, rajtuk aztán mindig nevettem. Jó volt újabb szereplőket megismerni, és Poirot ismét bebizonyította, hogy mennyire jó nyomozó.

Ibanez P>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Ez nagyon jó volt, hihetetlen gyorsan olvasható, úgy éreztem, mintha egy száz oldalas krimit olvastam volna, annyira pörögtek a lapok. Pedig a „szokásos” AC felhozatalt kapjuk, rövid környezeti bemutatás, szereplők, helyszín, aztán megtörténik a gyilkosság, Poirot megpödri a bajuszát és akcióba lendül, Agatha néni mindenkire ráhúzza a vizes lepedőt és mindenkit gyanúba kever, úgyhogy persze szegény olvasó már megint nem tudja, ki is lesz a gyilkos spoiler. A végkifejlet meglepett, főleg, hogy egy másik bűntény is belekeveredett, két legyet ütöttek egy csapásra, izgalmas volt.

5 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Ez nagyon jó volt! :D
Már kezdtem azt hinni, hogy kiismertem az Írónőt. Egyre több könyvében megéreztem a gyilkost, erre jött ez a kötet. Ismét sikerült átvernie. Nem is kicsit. :))
Nagyon tetszett a történet, a végén pedig leesett az állam. :D
Ismét egyedi karaktereket vonultatott fel az Írónő. Poirot egy zseni, nem is kérdés.
Ez a homokon sétálós borító pedig nagyon jól néz ki. :)

>!
Európa, Budapest, 2010
276 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630789844 · Fordította: Szobotka Tibor
Deziréé>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Ez az írónő engem már megint teljesen átvert. Hihetetlen!
Annyira nagyon tetszett ez a kötet is. Fantasztikus. Ennyi furfangosságot és rejtélyt. Hűűű!
Egyre jobban imádom az írónő könyveit, pedig azt hittem ennél jobban már nem tudja velem megszerettetni Poirot történeteit. <3 Fokozza a fokozhatatlant.

Joxer>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Egy csendes szigeten lévő szálloda, szerelem, féltékenység, zsarolás, és gyilkosság.
A történet nyaralásnak indul Poirot számára, de mint mindenhol, ahol ő megjelenik, itt sem ússza meg nyomozás nélkül.
Az összes vendég gyanus, hisz mindenkinek lehetett valamilyen oka a bűntett elkövetésére.
AC most is, mint mindig egy csavaros bűnügyet írt nyomozója számára, aki szép lassan pár elejtett félmondat alapján felderíti az ügyet, és ismét bebizonyítja, hogy az a gyanús, aki nem gyanús.
Ez a történet is ugyanolyan remek olvasmány volt, mint bármelyik korábbi AC-regény.

off
A Suchet-féle filmfeldolgozás kicsit szabadon kezeli a történetet, és csak a lényegre koncentrál, mintha nem is regény, csak egy novella feldolgozása lenne. A könyvet olvasva meg is lepődtem, hogy Poirot kis csapata nincs sehol, és a Hastings-Japp-Ms. Lemon trio helyett csak a helyi nyomozók vaanak a segítségére

>!
Európa, Budapest, 2005
276 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630777371 · Fordította: Szobotka Tibor
Ferger_Jolcsi P>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Egyszerűen őrületes, ahogy minden egyes alkalommal képes engem megvezetni A. C.
Most kivételesen nem hagytam magamat átverni – legalábbis így éreztem az elején. Minden egyes emberre gyanakodtam, még azokra is, akiknek biztos alibijük volt, mert már tapasztaltam, hogy Poirot még ekkor sem zárja ki az embereket, jogosan.
De a végén mégis padlót fogtam a gyilkos kilététől. Azt hittem, hogy éberen figyelem a cselekményt, Poirot azonban sokkal éberebb és okosabb volt nálam. Egy igazi zseni! A lényeg, hogy ezúttal sem sikerült kiderítenem, hogy ki követte el a gyilkosságot. De nem adom fel, olvasom és olvasom a többi A. C. könyvet is, hátha egyszer sikerül felvennem Poirot gondolkodásmenetét. :)

3 hozzászólás
eme P>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Jolly Roger Szálloda a Csempész-szigeten spoiler. Verőfényes nyár, tenger. Poirot nyaral…na, ha hagynák. De hát nyaralótársaival ellentétben ő tudja: sehol jobb hely, kedvezőbb időpont egy bűncselekményre, mint itt. Bárki megfordulhat a szigeten, és feltűnés nélkül, könnyedén becserkészheti áldozatát. Naná, hogy tényleg történik valami, és nem is akármi: spoiler Poirot pedig, lévén az utolsó ember, aki életben látta (a gyilkost leszámítva), szimatolni kezd. És talál „gyanús” dolgot eleget, például egy ablakból kidobott üveget, egy könyv is rémlik, amelyet valaki olvasott, valami parfümillat is van a levegőben. Közben meg hallgatózik, hisz egyáltalán nincsenek aggályai magánbeszélgetések kihallgatásában. És kérdez. De hogy milyen kérdésekkel zaklatja az embert! Mintha kissé bogaras lenne már az öregúr… Hogy ki fürdött aznap? És ki nem? És mikor (nem)? Na de kérem, ennél nagyobb profizmust várna el a lázasan találgató, és az eredményt lélegzetvisszafojtva váró nyaraló társaság. Ráadásul ismét szinte mindenki gyanúsított, és persze sokan nem véletlenül vannak pont itt, pont most, kesze-kusza szálak bogozzák össze az egymástól látszólag idegen nyaralókat. Mrs. Gardener pulóvert köthetne belőlük. Mármint a szálakból, melyek visszanyúlnak régebbi esetekhez… És hogy nyúlnak, és bogozódnak! Talán kicsit túl sok is volt már a jóból. De végül csak helyére került minden, Poirot szépen kibogozta a gordiuszi csomót (ő kibogozni szokta, ráadásul sikerrel), Mrs. Gardner pedig folytathatja a kötést, míg el nem fogy a fonal, vagy véget nem ér a napsütés. Mondjuk ez utóbbit Poirot nem nagyon bánja. spoiler

3 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Nos igen… Az írónő megint átvert, méghozzá kegyetlen módon! Lassacskán rá kell jönnöm (igen, ezt minden könyve után megfogadom), hogy mindig az a tettes, akire egyáltalán nem gondolnék. Aztán persze jön maga a történet, és nekem halvány lila gőzöm sincsen a végéig, hogy valójában ki a gyilkos, de a végén egy dolog a biztos: még véletlenül sem az, akire egészen a végéig gyanakodtam.
Poirot ismét brillírozik (szegénynek még nyaralnia sem sikerül egy jó kis gyilkosság nélkül), de a végén mindenki megkapja a megérdemelt jussát, én meg csak passogok, mint béka a túróban. Ez van, ha az ember AC-t olvas….

Dawnofmyth P>!
Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Mit ne mondjak :) ebben is mellélőttem. Nagyon haladós kis történet, rengeteg apró csavarral. Humoros volt, sokszor megmosolyogtatott. Szintre észre sem vettem, hogy mennyire szaladt az idő olvasás közben. Akarva akaratlanul is mindig próbálok kombinálni, de még sokat kell olvasnom ahhoz, hogy odafigyeljek az apró részletekre. A helyszín nagyon tetszett, de szívesen megtapasztalnám én is :) Imádom, ahogy Poirot összerakja a rejtély darabkáit, jó volna ennyire rafináltnak lenni. Most nem kavarodtam meg annyira a sok szereplő között, tudtam követni őket, de igen meglepett a megoldás.


Népszerű idézetek

FreeAngel>!

Ahhoz, hogy egy nő igazában számítson, okosnak vagy jónak kell lennie.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot
szakcsgab>!

– Hogy megfürödtem-e? Hogy érti ezt?
– Úgy, ahogy mondom. Fürdőt értek rajta,az-az egy porcelánból készült kádat, amely a csapok elcsavarása után megtelik vízzel, az ember előbb beszáll, majd kiszáll belőle, és akkor a víz legurgulázik a lefolyón.

234. oldal

Szöszmösz_Gorkie P>!

– Persze, hogy az. Semmi romantika, semmi titok. Manapság már minden szabványosítva van!

11. oldal, ELSŐ FEJEZET

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot
Sli P>!

– Ó, madame, a magyarázatot az utolsó fejezet számára tartalékolom.

207. oldal, Tizedik fejezet (Európa, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot · magyarázat
deardurr >!

– Valóban romantikus – helyeselt Poirot. – Békés is. A nap süt. A tenger kék. De azt az egyet elfelejti, Miss Brewster, hogy a földön mindenütt burjánzik a gonosz, és gyilkosra is süt a nap.

19. oldal

1 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!

– Igen – kiáltotta Poirot –, de hol van itt az izgató, a titok? Én öreg vagyok, s még a régi iskolához tartozom. Amikor én fiatal voltam, az ember még a nők bokáját is alig látta. Milyen csábító volt, ha csak kivillant a habos alsószoknya szegélye! És a gyengéd vonalú lábszár… a térd… a csipkés harisnyakötő…

11. oldal, ELSŐ FEJEZET

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot
2 hozzászólás
Manni>!

Az asszony lehet a férfi társa és ihletője az életben, de lehet bukásának oka és előkészítője is. Az asszony le tudja süllyeszteni a férfit az állat színvonalára.

155. oldal (Európa, 1994)

Manni>!

Ha az embernek nincs mondanivalója, ugyan mire való a szüntelen fecsegés?

43. oldal (Európa, 1994)

1 hozzászólás
Kogoro P>!

Hercule, ha kedveled a nyugalmat, kerüld a nőket.

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot
Vizsla>!

– Én ma még nem is eveztem. Semmi sem edzi jobban a hasizmokat, mint az evezés.
Hercule Poirot szeme némi bűnbánattal szegeződött testének domborodó közepetájára.

Első fejezet - 3

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot

Népszerű triviák

Kogoro P>!

A regény eredeti címe egy bibliai idézetből származik.

Kapcsolódó könyvek: Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

A sorozat következő kötete

Hercule Poirot sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Galbraith: Gonosz pálya
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a spenótos halálpite
Raymond Chandler: A kicsi nővér
George Mann: Mechanikus London
Jo Nesbø: Hóember
M. J. Arlidge: Üsd, vágd
Robert Bryndza: Az éjjeli vadász
Tony Parsons: A gyiloktáska