Murder ​in the Mews (Hercule Poirot 18.) 8 csillagozás

Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews Agatha Christie: Murder in the Mews

Murder, stolen plans, a mysterious death and a menage a trois – four intriguing novellas featuring Hercule Poirot…How did a woman holding a pistol in her right hand manage to shoot herself in the left temple? What was the link between a ghost sighting and the disappearance of top secert military plans? How did the bullet that killed Sir Gervase shatter a mirror in another part of the room? And who destroyed the 'eternal triangle' of love involving renowned beauty, Valentine Chantry? Hercule Poirot is faced with four mystifying cases – Murder in the Mews, The Incredible Theft, Dead Man's Mirror and Triangle at Rhodes – each a miniature classic of characterisation, incident and suspense.

Eredeti megjelenés éve: 1937

>!
HarperCollins, London, 2016
224 oldal · ISBN: 9780008164928
>!
HarperCollins, London, 2010
322 oldal · ASIN: B0046RE5CC
>!
HarperCollins, London (United Kingdom), 2002
224 oldal · ISBN: 9780007120888

3 további kiadás


Most olvassa 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

blankaveronika IP>!
Agatha Christie: Murder in the Mews

Először nem tudtam, hogy ez négy novella lesz, de aztán hamar kiforrott a dolog. Vlamilyen szinten mind a négy jó, de a rövidségük nagyon zavaró. AC anyánk ugye detektív regény specialista és ezekben a rövid történetekben nincs ideje kiforrni a feszültségnek, izgalomnak, sőt igazából még a nyomozásnak se nagyon. Ennek ellenére élvezetes kis olvasmány.
The Dead Man's Mirror: egyszerű, viszont tele van zsúfolva érdekes karakterekkel. Nem is volt nagyon időm elgondolkodni a gyilkos kilétén, mert mire megformálhattam volna a véleményemet, kiderült az igazság.
The Incredible Theft: Valahogy nem illik a képbe. Poirot-t fél kettőkor kiugrasztják az ágyából, hogy eltűnt papírok után nyomozzon. Még akkor sem tudom elfogani, ha egy bombázó tervei voltak azok…
Murder in the Mews: Az eddigi legjobb, és amúgy is kimagaslóan jó. Poirot módszerei még mindig lenyűgöznek, úgy, ahogy bevezeti a tényeket, mindent megoszt és még sem tudsz következtetést levonni a rendelkezésre álló tényekből. Aztán a végén meg minden annyira világos. Ezt a novellát/kisregényt erősen ajánlom.
Triangle at Rhodes: Valódi kis szösszenet, ami megmutatja Poirot jövőbe látó képességét, ami valójában az emberismereten alapszik. Természetesen a csattanó itt sem marad el, bár egyáltalán nem olyan horderejű és meglepő mint amilyennek szánták.

Esmeralda P>!
Agatha Christie: Murder in the Mews

Túl rövidek, kevés bennük a fejtörés, a bonyodalom. Amúgy mindhárom sztori jó, csak hamar vége…


A sorozat következő kötete

Hercule Poirot sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alex Pavesi: The Eighth Detective
Stephen King: Shawshank Redemption
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes – The Complete Novels and Stories I.
P. D. James: Sleep No More
G. K. Chesterton: The Secret of Father Brown
Arthur Conan Doyle: The Return of Sherlock Holmes
Arthur Conan Doyle: Great Stories of Sherlock Holmes
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes – The Complete Novels and Stories II.
James Runcie: Sidney Chambers and the Shadow of Death
Broken City