!

Gyilkosság ​méretre (Miss Marple 14.) 149 csillagozás

Agatha Christie: Gyilkosság méretre Agatha Christie: Gyilkosság méretre
600 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ugye, ​emlékeznek még Miss Marple-ra, a falusi öregkisasszonyra, aki úgy ismeri St. Mary Mead lakosait, mint a tenyerét? És mivel pontosan tudja, milyen az emberi természet, könnyűszerrel megold olyan rejtélyeket is, amelyek előtt értetlenül állnak a Scotland Yard legkiválóbb elméi! Mert vajon ki volt az a haldokló férfi, aki menedékért vánszorgott be a falusi templomba? És: hova rejthette az agyafúrt Matthew bácsi az aranyrudakat? No és ki fojthatta meg a ruhapróbára készülő vidéki feleséget? A vén házmesterné miért esküdött bosszút az új gazdák ellen? A világ legkitűnőbb szobalánya ugyan mivel lepheti meg úrnőjét – és a falu népét? Az ágyában leszúrt Mrs. Rhodes halála sem marad megoldatlan rejtély Miss Marple előtt. És akinek ennyi jó kevés – kap ráadásul HÉT REJTELMES és IZGALMAS TÖRTÉNETET a Fülemüle-villa titkáról, a varázserejű babáról, a jövendőmondó tükörről, a valóságban játszódó zenedrámáról, egy különös balesetről, egy fiatal pár ritka szerencséjéről, és a maharadzsa… (tovább)

Eredeti mű: Agatha Christie: Miss Marple's Final Cases

Eredeti megjelenés éve: 1979

Tartalomjegyzék

>!
Aquila, Debrecen, 2007
200 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636795597 · Fordította: Borbás Mária
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1998
148 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635487355 · Fordította: Borbás Mária
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1996
148 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635483228 · Fordította: Borbás Mária

1 további kiadás


Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Újabb kellemes, rövid történetek, amelyek megmozgatták az agyamat, szeretek gondolkozni, hogy mi, miért történt úgy, ahogy, azonban legtöbbször legyőz a történet.
A baba című történet kissé ijesztő volt számomra, de igyekeztem kizárni a misztikus részét a történetnek, és úgy gondolni rá, mint egy érdekes, elgondolkodtató történetre.

>!
GytAnett
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Könyvtárban jártam, amikor úgy gondoltam, hogy olvasnék egy A.C. könyvet. Le is kaptam az első olyan művet a polcról, aminek tetszett a címe. Semmi egyebet nem tudtam róla.
Aztán rendesen meglepődtem, amikor a harmadik novellába belekezdve rájöttem, hogy ez amúgy egy novellás kötet. :D Soha nem volt még ilyen jellegű könyvekhez szerencsém, de azt hiszem, nem sűrűn fogom forgatni őket. Jobban kedvem az egybefüggő történetet. :)
Nem volt rossz egyébként, egyik-másik kifejezetten tetszett. Viszont sajnos akadt olyan is, amit gyengének éreztem, ráadásul néha annyi név volt, hogy mire felfogtam volna, hogy ki kicsoda, már a végére is értem. A baba és a Fura tréfa tetszett talán a legjobban, legkevésbé pedig a Miss Marple mesélt bírtam értékelni.
Nem mondom, hogy elzárkózom továbbiakban a novellás kötetektől, de egy ideig hanyagolni fogom őket szerintem. :)
A.C. egyébként továbbra is egy zseni, hihetetlen, hogy milyen történeteket tud kitalálni. :)

>!
csgabi P
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Változatos elbeszélések találhatóak ebben a gyűjteményben, szerintem, aki elolvassa, mindenki talál magának benne egy kedvencet. Érdekes volt olvasni A házmesterné bosszújá-t – hiszen ebből fejlődött ki később a Végtelen éjszaka (más címen Örök éj) című regény.
Az utolsó két történet „misztikus” – érdekesek voltak, kicsit nyomasztóak. A baba számomra – akármikor is olvastam eddig – mindig ijesztő volt.
A címadó novella tetszett talán a legjobban.
Szép egész volt mindegyik történet. Nem az ő hibájuk, hogy számomra jobban tetszenek az írónő regényei.

>!
Sakura P
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Könnyed olvasmány egyszerű novellákkal. Elmélyülni nem lehet bennük, de ha van egy kis időnk akkor időkitöltötésre megfelelő. „A baba” c. novella a frászt hozta rám, és nekem nem illett bele ebbe a Miss Marple kötetbe, de ez így volt „A tükörrel” is. A.C. jobb, ha egy egész kötet gyilkosságról és nyomozásról szól, jobban magával ragad, de azért érdemes ezt is elolvasni.

>!
Leoni I
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Hangoskönyves „olvasás”, tetszett, kicsit kiszámítható ugyan, de tetszett. A Miss Marple mesél sorozat részeként hallgattam tegnap házimunka közben. (Izgalmas vasalás volt)

3 hozzászólás
>!
Molymacska
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

A Miss Marple novellák nagyon tetszettek, sokkal jobban mint a Poirot-sok. Nem véletlenül: Miss Marple aranyos idős asszony, aki kicsit szeleburdi, de az agytekervényei igen aktívak. A történeteket is (amiket tudtam) könnyebben megoldottam, mint más könyvben, logikus, ésszerű, és ráadásként még jól megírt is. Imádtam, kivéve az utolsó két történetet, amit már olvastam egy másik kötetben (és nagyon sajnáltam, hogy ebbe került bele, mivel így az idős hölgyünk történetei kicsit megszakadnak :( )

>!
Veron P
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Az első hat novella az ACtől jól megszokott miss marple, élvezestes, bár nem kiemelkedő, azért érdemes elolvasni:) úgy kb ez a 4 csillag:)
Az utolsó kettőt nem is tudom értékelni, alig hiszem el hogy AC írta… nem krimik, hanem sokkal inkább horror vagy thriller, nem rosszak tulajdonképpne, de annyira furák… ha pedig a babákra gondolok, késztetést érzek hogy ACt utólag is pszichiáterhez küldjem:D

6 hozzászólás
>!
Böngyör6 P
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Aranyos kis válogatás Marple-történetekből, kikapcsolódás volt most is, mint szinte minden Christie-írás.. :) Nincs sok hozzáfűznivaló, a könyv sem annyira terjedelmes, hogy legyen idő alaposan elmerülni benne, aztán pedig nagy és mélyenszántó gondolatokat lehessen róla írni, de egynek jó volt most, könnyed, üde, de mégis igazi vérbeli kis rejtélyek, ahogy azt már a krimi királynőjétől megszokhattuk. :)

>!
maszi
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Leginkább azokat a Miss Marple-köteteket szeretem, ahol sok elbeszélés vár elolvasásra. Persze vannak itt kilógó történetek is, mint pl. az ijesztegető baba – aki csak azt akarta,hogy szeressék, de annak örülök, hogy többségében a csavaros észjárású vénkisasszony rántja le a leplet a hétköznapi bűnözőkről. Miss Marple szavai egyébként mindig a fülembe csengenek: az emberek sokkal jobban hasonlítanak egymásra, mint azt gondolnánk.

>!
Habók P
Agatha Christie: Gyilkosság méretre

Válogatás Miss Marple kisebb eseteiből. Kevésbé kedvelem, mint a regényeket, így túl hamar kiderül, ki volt a rosszfiú. De Christie humora ezeken is átjön.


Népszerű idézetek

>!
Dorczy

Az emberi aljasság sajnos határtalan.

47. oldal - Fura tréfa (Aquila, 2007)

>!
Stone

– Sokkal helyesebb lenne – tódította Miss Brent –, ha Mrs. Laxton Benhambe járna, a Boots gyógyszertárba.

70. oldal

>!
Kisanna

Miss Marple bátorító mosolyt vetett a rendőrfőnökre.
– Higgye el, nem lesz semmi problémájuk. – ugyanezen a hangon biztosította valamikor réges-régen kedvenc nénikéje Melchettet, hogy minden bizonnyal sikeresen teszi le a felvételi vizsgát a katonai akadémián.
És így is történt.

>!
Böngyör6 P

A távolság keserves próbája a szerető szíveknek.

44. oldal


A sorozat következő kötete

Miss Marple sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes különleges esetei
Arthur Conan Doyle: A brixtoni rejtély
Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye
Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan
Joss Stirling: Storm és Stone
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes különleges esetei 2.
Peter James: Kegyetlen tréfa
Tony Parsons: A gyiloktáska
Nigel McCrery: A Pók hálójában
Jeffrey Archer: Tökéletes másolat