21. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Gyilkosság ​az Orient expresszen (Hercule Poirot 10.) 1081 csillagozás

Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Néhány ​óra múlva felébredt, vagyis inkább felriadt.
Tudta, hogy mi ébresztette fel: egy hangos nyögés, szinte kiáltás, valahonnan egészen közelről. És a következő pillanatban harsányan megszólalt egy csengő.
Poirot felült, és meggyújtotta a lámpát. Most vette észre, hogy a vonat áll. Valószínűleg egy állomás.
A kiáltás megijesztette. Emlékezett rá, hogy a szomszéd fülke Ratchetté. Felkelt, és kinyitotta az ajtót, éppen akkor, amikor a kalauz végigsietett a folyosón, és bekopogott Ratchett ajtaján. Poirot résnyire nyitva hagyta az ajtót, és figyelt. A kalauz még egyszer kopogtatott. Megszólalt egy csengő, és egy távoli fülke ajtaja fölött kigyulladt egy lámpa. A kalauz hátrapillantott. Ebben a másodpercben megszólalt egy hang a szomszéd fülkében franciául:
Semmi baj. Tévedtem.
Rendben van, monsieur.
A kalauz elsietett, és bekopogott azon az ajtón, amely fölött égett a lámpa.
Poirot megkönnyebbült szívvel visszabújt az ágyba, és eloltotta a… (tovább)

A behavazott expressz címmel is megjelent.

Eredeti mű: Agatha Christie: Murder on the Orient Express

Eredeti megjelenés éve: 1934

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2017
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634058298 · Fordította: Katona Tamás
>!
Helikon, Budapest, 2017
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632279244 · Fordította: Katona Tamás
>!
Európa, Budapest, 2016
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634053569 · Fordította: Katona Tamás

9 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Agatha Christie

354 tag · 187 karc · Utolsó karc: 2017. október 3., 21:21 · Bővebben


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Hercule Poirot · Andrényi gróf · Andrényi grófnő · Antonio Foscarelli · Arbuthnot ezredes · Cyrus Hardman · Dragomirov hercegnő · Edward Masterman · Greta Ohlsson · Hector McQueen · Hildegrade Schmidt · M. Bouc · MacQueen · Mary Debenham · Mr. Ratchett · Mrs. Hubbard · nyomozó, detektív · Pierre Michel · Sonia Armstrong


Kedvencelte 191

Most olvassa 50

Várólistára tette 177

Kívánságlistára tette 147

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Imádtam. Nagyon csavaros volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy az a megoldás, ami.
Poirot ismét túljárt mindenki eszén, csakúgy, mint Agatha Christie.
Nagyon jól felépített alkotás, tökéletesen kitervelt, csakúgy, mint szinte az összes többi, amit olvastam a Christietől. Merem állítani, hogy számomra a Tíz kicsi néger mellett ez lesz a legnagyobb kedvenc.
Zseniális az egész könyv, éppen ezt vártam, nem csalódtam benne.

>!
Madama_Butterfly P
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Egy igazi klasszikus Agatha Christie krimi, amit méltán tartanak az írónő egyik legjobb regényének.
Képtelen körülmények között (a legendás Orient Expressz önmagában is egyedi helyszín) történő furfangos és megmagyarázhatatlan gyilkosság, amelynek kibogozására – még ha nehézségek árán is – csak a zseniális és felülmúlhatatlan Hercule Poirot képes.
Nálam ez a könyv a krimiirodalom alapműveinek egyike, olyan csattanóval a végén amire igazán senki nem számít – és valljuk be éppen ez az, amit az ember egy jól megírt krimitől elvár.

2 hozzászólás
>!
Ninácska P
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Fogalmam sincs mi volt az oka annak, hogy az olvasás után nem írtam hozzá értékelést, de akkor megteszem most.
Remek olvasmány volt! Minden ízében tökéletes! Tipikus Agatha-regény, olyan jól van megírva, hogy egyáltalán nem sejtettem, hogy ki lehet a gyilkos. Az írónő végig fenntartja az olvasó érdeklődését, a figyelmem soha lankadt. Nagyon szuper regény, szimpatikus, kedves szereplőkkel.

5 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Ez aztán a képtelen történet! El se hiszem, hogy Poirot-nak sikerült megfejtenie, annyira hihetetlen és túlontúl összetett volt. Minden létező ember gyanúba keveredett, hogy aztán valamilyen alibije támadjon, ami ismét eltereli a figyelmet róla. Aztán egy újabb nyom bukkant fel, ami ismét gyanúba keverte és ez így ment a végtelenségig. Egyszerűen nem lehetett rájönni,ki a tettes, épp ez bizonyítja Poirot zsenialitását.
Eddig ez volt a legelképesztőbb történet, amit A. C.-től olvastam.

2 hozzászólás
>!
Uzsonna P
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Sidney Lumet filmje által már volt szerencsém utazni az Orient expresszen, így már az események bizonyos ismeretében tettem meg ismét az utazást a könyv lapjain. Így is szórakoztató volt a történet, és megtornáztattam egy kicsit a szürke agysejteket, edződjenek csak szépen. Így én már korábban hátradőlhettem fotelemben, és nem rikoltoztam együtt a görög orvossal és a hálókocsi társaság igazgatójával minden egyes tanú meghallgatása után: ő tette! Csak odafigyeltem az apró jelekre is. Mert tényleg ott vannak! Kis eltérések voltak a filmhez képest, de az élmény ugyanaz volt!

>!
Európa, Budapest, 2006
282 oldal · keménytáblás · ISBN: 9630779641 · Fordította: Katona Tamás
4 hozzászólás
>!
Deziréé
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Megint jól behúzott a csőbe az írónő. Erre azért nem gondoltam, hogy ez lesz a vége. Hűűű. Nagyon tetszett. :)
Izgalmas és fordulatos könyv. Nem csalódtam ismét.
Mikor egy olyan Agatha Christie könyvet a kezembe veszek, amit még nem olvastam rögtön tudom, hogy meg fog döbbenteni és teljesen átver, én mindezt pedig élvezem majd. Hihetetlen mire képes az írónő a történeteivel, olyan hatással vannak rám, hogy függőnek érzem magam. Fantasztikus regényeket írt.

Az új filmet ezek pedig nagyon várom. Remélem jó lett. :)

>!
Zsuzsanna_Makai
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Akárhogy is szépítjük a dolgokat, fura, h én ezt a könyvet eddig még nem olvastam. Viszont annyiszor láttam, h elhangzott egy név, rögtön beugrott hozzá egy arc.
Kicsit azért már kíváncsi vagyok az új filmre, mert a szereposztása eléggé jól sikerült.
Jó, nyilván nem lehet elégszer elmondani, h ez a nő egy zseni.

>!
gybarbii P
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

A legképtelenebb gyilkosság, amiről eddig olvastam, de Hercule Poirot számára nem létezik a lehetetlen! :)
Azt kell, hogy mondjam, ez még a Tíz kicsi négernél is jobban tetszett! Egyszerűen imádtam! AC annyira zseniálisan építette fel az egész történetet, elképzelni sem tudtam, hogy ki lehet a gyilkos… És megint meglepett, ezt a megoldást/fordulatot!! :) Csak pislogtam a végén! :)
És azt hiszem, itt olvashattam H. Poirot legnagyobb mondatát:
– Mi nem tetszik az ajánlatomban?
Poirot felállt.
– Bocsásson meg, hogy személyeskedni fogok a válaszomban. Az arca nem tetszik, monsieur Ratchett – mondta.
Erre a könyvre egyszerűen kevés az öt csillag!

2 hozzászólás
>!
Levandra P
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Agatha nagy klasszikusa, amit a között a négy regénye között tartok számon, amik először kerültek a kezem közé. Igazán nem is tudom, melyik volt a legelső, de jó eséllyel pályázik a címre ez a könyv. Annyira szeretem, hogy ezt is többször olvastam és igyekeztem meglepődni azon, hogy ki a gyilkos! Na, de viccen kívül, szerintem ebben a kötetben, bár egy kicsit megkavar az írónő az elején, de ki lehet találni.

>!
Blackfire
Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Egy dolog amit szeretnék leszögezni,kedves Agatha Cristie olvasó vagy esetleg olvasó aki mégcsak most készül tőle olvasni,SOHA de soha nem az a agyilkos akire te számitasz,vagy akire te tippelsz.
És csak egy szó ami az egész értékelésemet megpróbálná összefoglalni:IMÁDTAM :D <3
Először is azt szeretnémelmondani,hogy soha életembe nem olvastam még Agatha Christietől és most teszem fel a kérdést megamban,hogy amugy ja miért is nem?! van mit bepotolni,biza.
Az osztálytársnőm nagyon nagy krimi-Agatha Christie rajongó és én is már sokszor nekifogtam ,hogy akkor most olvasok tőle,de most„nem most nem halasztom el,de sajnos minidig elhalasztottam,már „jobbat” olvastam .Most is ez úgy jött,hogy na mostmár tényleg itt az ideje megismerkedni a krimi királynőjével,hogy elmentem nagymamámnál és mit ad Isten a nagy sietségben elfelejtettem könyvet betenni a táskámba igen nagy szivfájdalmam volt ez nekem is de gondoltam no problem elfoglalom én magamat,elmentem barátnőmnél aki ugyanott lakik ,abba a faluba ahol nagymamám ,nekik meg tudtam ,hogy rengetek könyvük van,gondoltam majd választok egy jó kis könyvet a polcukról és elolvasom,és ahogy néztem a könyveket a szemem megakadt Agatha nevén és eldöntöttem,hogy ez egy égi sugallat akart lenni,hát elolvasom.
Nagyon nem is tudom úgy álltam hozzá,hogy de ez nem,ooo hát ez tuti nem fog nekem tetszeni,de tévedtem,mekkorát tévedtem.Az eleje amikor tudjátok minden könyvnek olyan nehezen indul be,és már egyből arra következtettem ,hogy akkor biztos ilyen unalmas lesz a folytatás is,hát mit ne mondjak megdöbbentő spoiler csodás volt.
Egy percem sem unatkoztam.
Mindenkor amikor akár egy másodpercre is másfelé terelődött a figyelmem,mintha 1000dolog történt volna,mintha lemaradtam volna valami életbevágó kis részletről stb.
És a vége,hát a vége,az a legérdekfeszitőbb #mondjuk az egész könyv az.
Egy ígéret legfőképp magamnak amivel le tudnám az értékelésemet zárni,hogy nem ez volt az utolsó krimim a profitol.

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
krlany I+SMP

– Jobb is, ha én írom fel – mondta kedvesen. – A birtokom címét elég nehéz leírni annak, aki nem ismeri a magyar nyelvet.

Második rész - A vallomások, Hetedik fejezet - Andrényi gróf és grófné vallomása

Kapcsolódó szócikkek: magyar nyelv
2 hozzászólás
>!
Morn 

– Mi nem tetszik az ajánlatomban?
Poirot felállt.
– Bocsásson meg, hogy személyeskedni fogok a válaszomban. Az arca nem tetszik, monsieur Ratchett – mondta.

35. oldal, Harmadik fejezet - Poirot nem vállal egy megbízást (Európa, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot
2 hozzászólás
>!
krlany I+SMP

– Szeretem a mérges angolokat – mondta Poirot. – Mulatságosak. Minél jobban kijönnek a sodrukból, annál kevésbé képesek parancsolni a nyel­vüknek.

Harmadik rész - Poirot hátradől a székben és gondolkozik, Hetedik fejezet - Kicsoda Mary Debenham?

Kapcsolódó szócikkek: angol
>!
Gorkie P

– Sok gonosz dolog van a világon.

25. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot
>!
sztimi53 P

Van még valaki a fülkében?
– Igen, uram. Egy olasz óriás.
– Tud angolul?
– Beszél valami angolra emlékeztető nyelven, uram – mondta az inas elítélő hangon. – Járt Amerikában. Chicagóban, azt mondja.

99. oldal, Európa, 2006.

10 hozzászólás
>!
Stone

– A tevékenység igazi nyugati eszmény – mondta Poirot mosolyogva.

178. oldal

1 hozzászólás
>!
Valcsa

    – Vagyis legalábbis ezt az egy embert ártatlannak tartja – kedélyeskedett Bouc.
    Poirot rosszallóan nézett rá.
    – Az utolsó pillanatig mindenkit gyanúsnak tartok.

63. oldal, Első rész, Hatodik fejezet - Asszonyra vall! (Európa, 2004)

>!
Stone

– A lányom – mondta, majd két csúnya gyerek képét vette elő. – Az unokáim. Ugye, milyen aranyosak?

175. oldal

15 hozzászólás
>!
Gorkie P

– Az utolsó pillanatig mindenkit gyanúsnak tartok – mondta.

68. oldal, Első rész, Hetedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot
>!
Sziszandria P

– Hát mindenki hazudik ezen a vonaton? – kérdezte indulatosan Bouc.

256. oldal

2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Hercule Poirot sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Galbraith: Gonosz pálya
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája
Peter Watson: Kettős (kép)ügynök
Cyril Hare: Az eltűnt klarinétos
Peter James: Kegyetlen tréfa
Jeffrey Archer: Tökéletes másolat
Jo Nesbø: A fiú
Darynda Jones: Második sírhant
Karin Slaughter: Sikoly