Gyilkosság ​a paradicsomban (Hercule Poirot) 20 csillagozás

Agatha Christie: Gyilkosság a paradicsomban

Utazni mindig kaland, hiszen nem tudhatjuk, mi tárul a szemünk elé a következő sarkon. Új tájak, sosem látott emberek, paradicsomi élmények, de mi történik, ha az idilli környezetbe egy cseppet sem illő gyilkosságról szerzünk tudomást? Hirtelen az az érzésünk támad, csak gyanúsítottak vesznek minket körül. Tizenhárom rejtély, tizenhárom vérbeli Agatha Christie történet.

Tartalomjegyzék

>!
Kossuth / Mojzer, Budapest, 2021
ISBN: 9789635443888 · Fordította: Gy. Horváth László · Felolvasta: Csankó Zoltán

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Hercule Poirot


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Agatha Christie: Gyilkosság a paradicsomban

Az összes novella Hercule Poirot, kedvenc belgánk utazásaihoz, nyaralásaihoz kapcsolódik és természetesen nem maradhathatnak el a jó öreg Japp főfelügyelő, a precíz Miss Lemon, valamint az örökké hűséges Hastings kapitány megjelenései sem.
Sőt, a legtöbb novellát maga Hastings meséli el nekünk, nem más, mint Csankó Zoltán a Jászai Mari-díjas magyar színész, szinkronszínész tolmácsolásában.
A novellák hosszai átlagosan 20-40 perc között mozognak, Csankó Zoltán pedig hangnem változásokkal igyekszik érzékeltetni, hogy éppen ki beszél.
Poirot hangja mélyebb picit és persze elmaradhatatlanok a francia beszólások, mint például az örök klasszikus „Eh bien!" ami néha azért zavaró, mert a könyvekben a lábjegyzetekbe ugyebár mindig jelzi a fordító, hogy mi-mit jelent, itt azonban simán elsiklunk a megszólalások felett.
Hastings kapitány a felolvasó átlagos hangján szól hozzánk, míg a női karakterek kicsit lágyabb, magasabb hangnemekben, a gyerekek ezzel szemben vékonyka, aranyos módon.
A rövid történetek végén lévő drámai hatású hangjátékok csak még inkább emelték a novellák előadásának színvonalát.
Mit is írhatnék még? Ez most ilyen rövid kis szösszenet tőlem, de nem akarom mind a 13 novellát kibontani, kitárgyalni, túlragozni, inkább hallgassátok meg őket ti is.

Picit bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2021/08/hangoskonyv…

3 hozzászólás
amanda888 P>!
Agatha Christie: Gyilkosság a paradicsomban

Nagyon kíváncsi voltam erre a hangoskönyvre, nem is igazából a történeteke miatt, hanem az előadásmód miatt. A történetek mindegyike ismerős volt, az utóbbi években volt szerencsém hozzájuk különböző novelláskötetekben. Csankó Zoltán előadásában pedig mindegyik új életre kelt.Az ő orgánumával hallgatni a történeteket egészen egyszerűen fantasztikus volt. Minden szereplőt jól meg lehetett különböztetni egymástól, és szerintem remekül lettek az egyes karakterekhez megválasztva a hangok, pl. Poirot, Hastings kapitány. Keresni fogom a felolvasásait :-)

l2njpx>!
Agatha Christie: Gyilkosság a paradicsomban

Jó volt, de sokszor untam. Valahogy Csankó Zoltán nekem nem jó felolvasó.


Népszerű idézetek

Londonna>!

– Igen sok visszataszító nőnek van rajongó férje. A természet rejtélye ez.

Probléma a tengeren

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot
Londonna>!

– Az okosok rosszul bírják az ostobaságot.

A claphami szakácsnő kalandja

Kisanna>!

Engem nyomban magával ragadott Egyiptom varázsa. Nem így Poirot-t, aki most is pontosan ugyanúgy öltözködött, mint Londonban. Még egy kis ruhakefét is magával hordott a zsebében, és szüntelen háborút folytatott a sötét ruhájára rakódó porral.
– A cipőm! – siránkozott kétségbeesve. – Látja milyen lett a cipőm, Hastings! A szép patentos, mindig ápolt, csillogó bőrcipőm! De nem elég, hogy kívül belepi ez az átkozott homok, még bele is hatol, és szinte marja a lábamat. A szemem is tele van vele. A hőség pedig megpuhítja és tönkreteszi a bajuszomat.

Az egyiptomi kiralysír esete


Hasonló könyvek címkék alapján

Tímár György (szerk.): Elképesztő novellák
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes különleges esetei
G. K. Chesterton: Brown atya nyomoz
Alex Pavesi: Nyolc nyomozó
Jeffrey Archer: Árulkodó nyomok
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle legjobb Sherlock Holmes történetei
Edgar Allan Poe: A fekete macska
Edgar Allan Poe: A Morgue utcai kettős gyilkosság
Kuczka Péter (szerk.): 22 detektívtörténet