Five ​Little Pigs (Hercule Poirot 25.) 29 csillagozás

Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs Agatha Christie: Five Little Pigs

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amyas Crale's passion for painting and women made him famous. His murder made him infamous. Sixteen years earlier his jealous wife was tried, convicted and sentenced to life for a notorious slaying. Now their daughter Carla, a young woman convinced her mother is innocent, has presented Hercule Poirot with a brilliant challenge: to clear her mother's name by returning to the scene of the murder and finding the fatal flaw in the perfect crime.

Eredeti megjelenés éve: 1942

>!
HarperCollins, London, 2013
278 oldal · ISBN: 9780007527519
>!
HarperCollins, New York, 2013
278 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007527519
>!
William Morrow, USA, 2011
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062073570

7 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

kicsi_Coco P>!
Agatha Christie: Five Little Pigs

Wow, na ez aztán igazán jó kis Agatha-rejtély! Tetszett, hogy egy 16 évvel korábbi gyilkosságot fog kinyomozni Poirot, hiszen addigra már csak benyomások, halvány emlékek maradtak arról a napról, így az pont nem számít, hogy milyen szögben volt egy szék, vagy ilyesmi. A könyv három részre van tagolva, az elsőben, miután Poirot megkapja a megbízást Carlától, az áldozat és az állítólagos gyilkos lányától, beszél minden résztvevővel, és megkéri őket, írják le saját szavaikkal, mire emlékeznek.
A második részben ezen beszámolókat olvashatjuk, és már itt is izgalmas, hogy ki mennyire és mire emlékszik pontosan. Egy percig sem kell aggódni, szerintem nem lesz unalmas, hogy úgymond ugyanazt olvashatjuk többször, minden beszámoló más és más.
A harmadik rész természetesen, ahogy azt megszokhattuk, a konklúzió.
Az utolsó utáni pillanatig sem tudtam rájönni, ki lehet a tettes, az persze nyilvánvaló volt, hogy nem a feleség. spoiler
Gondolkodtam, vádoltam mindenkit (is), aztán mégiscsak sikerült meglepni megint, de ezt tökre élvezem. Imádom, amikor végig az orromnál fogva vezetnek, és a jutalom csak a legvégén jön el. spoiler
spoiler
spoiler

5 hozzászólás
ms_moly>!
Agatha Christie: Five Little Pigs

lustálkodós hétvége H. Poirot-val, hangoskönyv formában: tuti választás
időtálló a kisöreg

Lish P>!
Agatha Christie: Five Little Pigs

Olvastam már ezt a könyvet korábban kétszer magyarul, de már régebben. Nem emlékeztem semmire. Aztán mikor elkezdtem újra, ezúttal angolul, a sztori harmadánál már biztos voltam benne, ki a hunyó. Hahaha, jól átvert Agatha néni, másodszor is! Ugyanis visszaolvasva a spoileres! korábbi értékelésemet a magyar könyvadatlapon, ugyanígy jártam előzőleg is :) De legalább önmagamhoz hű vagyok,és ugyanúgy gondolkodom :D
A sztoriban elég sok ismétlés van, még ha öt ember szemszögéből is elevenednek fel az emlékek, én egy picit már untam a vége felé. Ettől függetlenül az alap ötlet, miszerint egy 16 éve történt esetet kell felderítenie Poirot-nak, és a sokféle karakter, a beszélgetések, mind-mind nagyon jók voltak. Lehet hogy egyszerűen már csak a legalább harmadszori olvasásnak tudható be, hogy nem nyűgözött le teljesen.
De hogy megint átverjen a krimi nagyasszonya…! :)

>!
HarperCollins, London, 2010
340 oldal · ASIN: B0046RE5BS
Farby>!
Agatha Christie: Five Little Pigs

Kár, hogy angolul olvastam és épp ezért lassan – de azért így is érdekes volt.
Főleg mivel jól átejtettem saját magamat: mikor belekezdtem, ismerős volt a történet, azt hittem láttam a tévében, és így emlékszem a gyilkosra. Emiatt nem volt annyira izgalmas, csak érdekes, ahogy az öt személy visszaemlékezéséből kirajzolódik a történet.
Hogy meglepődtem a végén! Valószínűleg összekevertem egy másik filmmel, ugyanis teljesen más ember követte el a bűncselekményt… ez aztán a nem várt és nem Agatha által kitalált fordulat!

KNW I>!
Agatha Christie: Five Little Pigs

Audiobook listening. I was wondering how the original story sounded and I pretty much enjoyed this edition for radio. I even remembered wrong who the murderer was, so there :)

Bettina_Soha>!
Agatha Christie: Five Little Pigs

Zseniális, hogy Agatha Christie úgy tud írni, hogy olvasás közben, figyelve az eseményeket okosnak gondoljam magam, mert észreveszek apró jeleket és rájövök dolgokra, de mivel mégsem lehetek egészen biztos benne a történet legvégéig, ezért hajtson a kíváncsiság, hogy vajon mi fog kisülni az egészből. És bár sejtettem, hogy a végkifejlet az lesz, ami, erre a kombinációra azért nem számítottam. Az pedig, hogy eredetiben olvashatom, csak hozzátesz az élményhez

Chris_Q>!
Agatha Christie: Five Little Pigs

A vége felé szentül meg voltam róla győződve, hogy tudom, ki a gyilkos. Először le is akartam tenni, mert úgy éreztem, nagy csalódás lesz a befejezés. De aztán hirtelen jött egy fordulat, amely miatt azonnal öt csillagra értékeltem. Christie mesterien elhitette velem, hogy mindent tudok, majd rádöbbentett, hogy valójában semmit sem tudok.

Viktoria_Agnes_Takacs>!
Agatha Christie: Five Little Pigs

Szintén újraolvasás, de másodszorra is nagyon élveztem. Briliáns logika, remekül építi fel azt, ahogy Poirot 16 év távlatából felgöngyölíti az esetet.


Népszerű idézetek

ℕnabella>!

“Men—’ said Miss Williams, and stopped.
As a rich property owner says ‘Bolsheviks’—as an earnest Communist says ‘Capitalists!’—as a good housewife says ‘Blackbeetles’—so did Miss Williams say ‘Men!”

ℕnabella>!

“Rest assured," said Hercule Poirot. "I am the best!”

ℕnabella>!

It takes more than a printed notice to keep you from reality. . . . We've only one life to live.

ℕnabella>!

A lot of additional pain and grief is caused by honesty

ℕnabella>!

What do most people mean when they say that ? So young. Something innocent, something appealing, something helpless. But youth is not that ! Youth is crude, youth is strong, youth is powerful-yes, and cruel ! And one thing more-youth is vulnerable.

ℕnabella>!

It is the courage, the insistence, the ruthless force of youth.

ℕnabella>!

There is something about the defencelessness of youth that moves me to tears. Youth is so vulnerable. It is so ruthless--so sure. So generous and so demanding.

Ms_Mississippi>!

She was a rotter through and through, Mind you, she had charm. She had that kind of sweetness of manner that deceives people utterly. Ahe has a frail, helpless look about her that appealed to people's chivalry. Sometimes, when I've read a bit of history, I think Mary Queen of Scots must have been a bit like her. Always sweet and unfortunate and magnetic – and actually a cold calculating woman, a scheming woman who planned the murder of Darnley and got away with it.

67. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Stuart Mária

A sorozat következő kötete

Hercule Poirot sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Fowles: The Collector
Arthur Conan Doyle: The Valley of Fear
Alan Alexander Milne: The Red House Mystery
Daphne du Maurier: Rebecca
Ken Follett: Eye of the Needle
Antal Szerb: The Pendragon Legend
Dashiell Hammett: The Maltese Falcon
Alex Michaelides: The Silent Patient
Jenő Rejtő: Quarantine in the Grand Hotel
Michel Bussi: Black Water Lilies