Dead ​Man's Folly (Hercule Poirot 33.) (Ariadne Oliver 4.) (Felicity Lemon 4.) 7 csillagozás

Agatha Christie: Dead Man's Folly Agatha Christie: Dead Man's Folly Agatha Christie: Dead Man's Folly Agatha Christie: Dead Man's Folly Agatha Christie: Dead Man's Folly Agatha Christie: Dead Man's Folly Agatha Christie: Dead Man's Folly Agatha Christie: Dead Man's Folly Agatha Christie: Dead Man's Folly

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sir George and Lady Stubbs, the hosts of a village fete, hit upon the novel idea of staging a mock murder mystery. In good faith, Ariadne Oliver, the well known crime writer, agrees to organise the murder hunt. Despite weeks of meticulous planning, at the last minute Ariadne calls her friend Hercule Poirot for his expert assistance. Instinctively, she senses that something sinister is about to happen…

Eredeti megjelenés éve: 1956

>!
HarperCollins, London, 2014
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007556878
>!
William Morrow, USA, 2014
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062364623 · ASIN: 0062364626
>!
HarperCollins, London, 2002
288 oldal · ISBN: 9780007121076

4 további kiadás


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Holdranéző P>!
Agatha Christie: Dead Man's Folly

Első Poirot-regényem, de nem az első Agatha Christie-m, és egyikből sem az utolsó. Nagyon nevetek most magamon, amiért egyszer azt mondtam, hogy nem szeretem a krimiket.
Mert itt nem csak remek alapötletből kibontakozó csavaros cselekmény van, és nem csak (többnyire) végtelenül brit, de sokszínűre megalkotott szereplőgárda, bár a kettő együtt tényleg elég lenne ahhoz, hogy elvigye ezt a könyvet a hátán. Hanem van mellé még egy kis finoman önironikus metahumor is Ariadne Oliver személyében, akiről öröm olvasni, remek fricska a detektívregényeknek úgy, hogy közben hitelesre és szerethetőre megformált karakter marad; és ott van maga Hercule Poirot is az udvariasságával, hatalmas bajuszával és kikezdhetetlen éleslátásával. Őt nem lehet nem szeretni – talán még Miss Marple-nál is jobban, pedig sok kellett ahhoz, hogy azt a hölgyet valaki lejjebb vigye a kedvenc detektívjeim ranglétráján. A befejezésről szó pediglen ne essék – úgy tökéletes, ahogy van, bár kíváncsi vagyok, rutinosabb krimiolvasók látták-e előre. Bevallom: én nem. Ettől olyan jó. Ölelem a kedvenc antikváriumomat sokadszorra is, amiért ezt a remek krimit a kezembe juttatta.

Banditaa P>!
Agatha Christie: Dead Man's Folly

Ariadne Oliver nyomozós játékot rendez és a gyilkosság valóra válik. Tipikus Ariadne. Nyomok itt is vannak, van, ami könnyen kiszúrható, van, ami nem. Amiért annyira nem tetszett, hogy ezt a csavart (vagy valami nagyon hasonlót) AC már ellőtte a Zátonyok köztben, így a megoldás gyakorlott Christie olvasóknak akkora meglepetést nem okoz.

Viktoria_Agnes_Takacs>!
Agatha Christie: Dead Man's Folly

A kedvenceim az Ariadne Oliver regények. Sajnálom, hogy Christie nem írt önálló sorozatot ezzel a remek karakterrel. A történet itt is ügyes, izgalmas, az egyik legjobb regény volt a sorozatban.


A sorozat következő kötete

Hercule Poirot sorozat · Összehasonlítás
Ariadne Oliver sorozat · Összehasonlítás
Felicity Lemon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: The Valley of Fear
Dashiell Hammett: The Maltese Falcon
Daphne du Maurier: Rebecca
Antal Szerb: The Pendragon Legend
G. K. Chesterton: The Man Who Was Thursday
Jenő Rejtő: Quarantine in the Grand Hotel
Alan Alexander Milne: Four days' wonder
Alan Alexander Milne: The Red House Mystery
Charles Bukowski: Pulp
John Fowles: The Collector