At ​Bertram's Hotel (Miss Marple 11.) 12 csillagozás

Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel Agatha Christie: At Bertram's Hotel

When Miss Marple comes up from the country for a holiday in London, she finds what she's looking for at Bertram's Hotel: traditional decor, impeccable service and memories of childhood. What she doesn't expect is the unmistakable atmosphere of danger behind the highly polished veneer. Yet, not even Miss Marple can foresee the violent chain of events set in motion when an eccentric guest makes his way to the airport on the wrong day…

Eredeti megjelenés éve: 1965

>!
HarperCollins, London, 2016
266 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008196615
>!
HarperCollins, London, 2010
324 oldal · ASIN: B0046RE5G8
>!
HarperCollins, London, 2008
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007121038

6 további kiadás


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Zimmermann_Zita>!
Agatha Christie: At Bertram's Hotel

A Miss Marple-könyveket valahogy nem szeretem annyira, mint a Poirot történeteket, ez viszont most nagyon tetszett. Maga a helyszín is vonzó volt, egy hotel a régi Anglia varázsával, és a szereplők is nagyon jól kitalált karakterek (főleg Bess Sedgwick). Miss Marple nem szerepelt túl sokat, inkább csak asszisztált a megoldáshoz. Azért a csavar megvolt a végén, ahogy kell. Ez volt az első könyvem, amit angolul olvastam, gyorsan lehetett vele haladni, a nyelvezete sem volt túl nehéz, úgyhogy meghozta az önbizalmamat a további angol nyelvű könyvekhez :)

>!
Collins / Fontana, London, 1974
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780006134879
2 hozzászólás
entropic P>!
Agatha Christie: At Bertram's Hotel

Jó rég nem olvastam már AC-t, amikor sokat olvastam tőle (tizenévesen), mindig jobban bírtam a Poirot-történeteket, mint a Miss Marple-féléket, ennek viszont már egy ideje nézegettem a címét, és az nagyon tetszett, úgyhogy annak ellenére, hogy láttam (amikor végre már nemcsak messziről nézegettem, hanem meg is fogtam a könyvet), hogy ez Miss Marple-könyv, elolvastam. És tetszett, yeah, szóval most már Miss M. ellen sincs semmi kifogásom.

Eszméletlen jó hangulata van, nagyon cseles ez a „régi-Anglia-újraéled-az-ötvenes-években” téma: minden csak másolat, meg a másolat másolata, és talán a sütemény, amelyből csak úgy csorog a jó kis vaj, meg az igazi piros eperlekvárok, meg a luxus, ami úgy van megcsinálva, hogy ne tűnjön hivalkodó luxusnak – talán ezek sem valódiak.

Persze van egy gyilkosság is, de az nem annyira izgat, úgyse találom ki a tettest soha, de hát nem is azért olvasok krimiket, amikor néha krimiket olvasok.

Ja igen, AC szerintem marha jól ír, élvezet olvasni ezeket a finoman-jellemábrázoló, angol-vidéki-kisasszonyos mondatait, az „oh dear”-eket, meg a csodásan körülményeskedő „it seems that I might have happened to overhear something truly indecorous”-okat.

1 hozzászólás
Szelén>!
Agatha Christie: At Bertram's Hotel

Ez a könyv számomra annyira visszaad valamit a régi Londonból, Angliából. Vagy legalábbis így képzelem, hiszen nem éltem akkor. talán nem valami pergős történet, de én határozottan szeretem. És angolul olvasni is könnyű olvasmány volt.

KNW I>!
Agatha Christie: At Bertram's Hotel

Audiobook listening. I loved the story – I remembered the movie too well and it's great that the book is different :)

negyvenketto P>!
Agatha Christie: At Bertram's Hotel

Hát ez azért csalódás volt, egy Miss Marple regénytől kicsit több Miss Marple-t vártam. Meg valahogy maga a történet is olyan kusza volt.
Az ötóraiteás hangulat azért sokat segített rajta :)


A sorozat következő kötete

Miss Marple sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Galbraith: The Cuckoo's Calling
Colin Dexter: The Remorseful Day
T. A. Willberg: Marion Lane and the Midnight Murder
Anthony Horowitz: The Word Is Murder
Arthur Conan Doyle: The Hound of the Baskervilles
Rhys Bowen: A Royal Pain
Richard Osman: The Man Who Died Twice
John Dickson Carr: The Demoniacs
M. C. Beaton: Agatha Raisin and the Walkers of Dembley
Alan Alexander Milne: The Red House Mystery