!

A ​vád tanúja 126 csillagozás

Agatha Christie: A vád tanúja Agatha Christie: A vád tanúja Agatha Christie: A vád tanúja
Könyvtár

Meggyilkolnak ​egy gazdag, idõs hölgyet, a gyanúsított alibijét csak a felesége tudná igazolni, õ azonban, mint mondja, a maga útját akarja járni, és a jogtanácsos megdöbbenésére férje ellen vall. Mik az esélyei szegény Leonard Vole-nak?…

Van-e hatodik érzékünk? Az elmegyógyász, a volt katona, a társasági hölgy mind másképp vélekedik. Spiritiszta szeánszukon mindenesetre a férfiak figyelmeztetést kapnak: valaki közülük ne menjen haza. Veszély! Vér! Az ifjú Dermot West sejti, mirõl lehet szó, de igaza van-e?…

Négyen ülnek egy régimódi angol vonat elsõ osztályú fülkéjében: egy pap, egy jogász, egy orvos – és egy ismeretlen. A lélektanra, a megkettõzõdött, sõt megtöbbszörözõdött személyiségekre terelõdik a szó, és hármasban meg is tárgyalják egy francia parasztlány furcsa esetét. Mit tud ehhez hozzátenni Raoul Letardeau, az idegen?…

Egy fiatal pszichológus isten háta mögötti házikóba téved a sötétben. Természettõl fogékony az atmoszférára, és a békés családi… (tovább)

Eredeti mű: Agatha Christie: The Hound of Death

Eredeti megjelenés éve: 1933

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2011
238 oldal · ISBN: 9789630792585 · Fordította: Borbás Mária, Gy. Horváth László
>!
Európa, Budapest, 2008
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630784887 · Fordította: Borbás Mária, Gy. Horváth László
>!
Hunga-Print, Budapest, 1994
256 oldal · ISBN: 963841345X · Fordította: Villányi György

Enciklopédia 1


Hirdetés

Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
zzeldi könyve Agatha Christie: A vád tanúja
>!
900 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
papeerzsepi könyve Agatha Christie: A vád tanúja

Kiemelt értékelések

+
>!
Gorkie P
Agatha Christie: A vád tanúja

Ez volt az első novellás kötet az Írónőtől, amit olvastam.
Nekem tetszett ez a könyv is. Gyorsan lehetett haladni vele. Néhány történet különösen tetszett. Érdekes volt, jó kis csattanóval bezárva. Viszont voltak kicsit gyengébbek is, de összeségében jó volt.
Érdemes elolvasni szerintem.

+
>!
Zimmermann_Zita
Agatha Christie: A vád tanúja

Érdekes volt új oldaláról megismerni Agatha Christie-t, és elolvasni a misztikus, természetfeletti témákkal foglalkozó novelláit, amelyekben persze bőven találunk krimibe illő momentumokat. Némelyik jobban tetszett, némelyik kevésbé, összességében üdítő változatosságot jelentő olvasmány volt a klasszikus krimik után.

+
>!
bmgrapes I
Agatha Christie: A vád tanúja

Ez a 10 darabból álló novellagyűjtemény tartogat meglepetéseket, mivel csak két "hagyományos" nyomozós AC írás van benne, viszont a történetek nagy része a tudattalanra hajazva meglehetősen sötét.
Kettő (A vád tanúja és A negyedik) pedig mint egy vázlat, mintha csak Boccaccio írta volna, mindössze elmeséli, miről szól a történet, de a részletek kidolgozását az olvasóra (vagy forgatókönyvíróra) hagyja.

+
>!
Dávid_Debreceni
Agatha Christie: A vád tanúja

Az első tőle. S hát Agatha drága. Megint egy keringőre hívott engem. Illetve az elmém. Szegény embert még az ág is húzza alapon Mr Volenak ma nincs szerencséje. A felesége Christine a vád tanúja. Vole a férje ellen vall. Ez mind szép és jó csak elsőre furcsán hangzik. Egy szerető feleség miért is vall a férje ellen.

Sir Wilfred Robarts is ezt próbálja kideriteni. Ám sokkal inkább az foglalkoztatja, hogy miért a vád idézi tanúnak. Hát ez is napvilágra kerül. Christine töredelmesen vall.

Ám még egy csavar volt az ismeretlen Nő. Sokáig gondoltam, hogy ahogy szokta Agatha vele akar félrevezetni. Valóban a Nő maga furcsa volt és még inkább, mert Christine ellen tett olyan bizonyítékokat amik a Vád tanújaként ingóvá tették az ítélet hitelességét. Miszerint a Nő leveleket írt a szeretője Max számára. Az esküdtszék felmentést ad Volenak.

Minden túl kerek minden sima.. De azután jön az igazi csattanó. Christine igazi vallomása. Amiben elismeri ő a titokzatos Nő. S persze lassan vontatva jutunk el a töredelmesen bevallott vallomástól Mr Volenak a színre lépéséig. Ami aztán Christine ügyét is képezi majd. Lebilincselő könyv volt. Sokat lehetett közben gondolkodni.

+
>!
Bla IMP
Agatha Christie: A vád tanúja

A címadó novella kiemelkedik a 10-es írásfüzérből, melyek nem mindegyike bizonyult bűnügyinek és igazán érdekfeszítőnek. Ki gondolta volna, hogy A.C. misztikus-ezoterikus területen is otthon érezte magát? Én legalábbis nem. A Wilder megfilmesítette címadó novella filmes hatása azonban szinte jobb volt, mint az írás. Jó 1-2 napos kikapcsolódás/szórakozás ez a könyv!

+
>!
gabiica P
Agatha Christie: A vád tanúja

Kellőképp borzongató történeteket olvashattam. Direkt nem olvastam el előre a fülszöveget, még az is meglepetésként ért, hogy ez egy rövidebb novelláskötet, szégyellem is magam, hogy nem tudtam előre, de egyáltalán nem bántam meg.
Noha ez csak a második kötet, amit Agatha Christietől olvasok, máris rájöttem, mennyire zseniális alkotó, nagyon megszerettem.

+
>!
robinson P
Agatha Christie: A vád tanúja

Zseniális, csavaros minden együtt van, ami egy jó krimihez kell. Sőt, a paranormális jelenségekkel még dob is rajta. Aki tudja, nézze meg Billy Wilder filmjét is, Marlene Dietrich pazar benne!!

+
>!
Boglarina P
Agatha Christie: A vád tanúja

3,5 csillag, pedig nem lettek volna rosszak a novellák, ha mindegyik olyan zseniális, mint a címadó novella. Sajnos nem, ezek a misztikus/kísértethistóriás történetek nem igazán jöttek be. Volt 1-2 jobb, de legtöbbször úgy értem a végére, hogy feszülten figyeltem, és mégsem értettem semmit. Viszont maga a novellaság AC-nál bejött, pedig nem vagyok a műfaj és műnem rajongója.

+
>!
incsucsunna
Agatha Christie: A vád tanúja

Egyértelműen a címadó novella volt a legjobb, a többiből így évekkel az olvasás után már csak rémlenek dolgok.

+
>!
Lunemorte MP
Agatha Christie: A vád tanúja

Én a Hunga-Print -es kiadást olvastam.
Gondolná valaki is,hogy Agatha Christie misztikus novellákat is írt?? Több helyen is Edgar Allan Poe jutott az eszembe!!
Körülbelül a feléig nekem elég izgalmasak voltak a történetek,sajnos utána (gondolom a válogatásnak köszönhetően) sablonossá váltak számomra a novellák. Mindenesetre nem igazán nevezhetjük kriminek az összes sztorit…

12 hozzászólás

Népszerű idézetek

++
>!
Lunemorte MP

Az élet azonban tele van véletlenekkel.

A vád tanúja

+
>!
Lunemorte MP

Úgy rohanunk keresztül az életünkön ismeretlen rendeltetésünk felé, ahogyan egy vonat száguld a sötét éjen át.

A vörös jelzés

+
>!
Lunemorte MP

Az asszonyok olyanná lesznek, akár az ördög, ha valakinek a vesztét akarják.

A vád tanúja

+
>!
Lunemorte MP

Ha sírnod kell, sírj valahol máshol!

Kapcsolódó szócikkek: sírás
+
>!
Lunemorte MP

Az embert néha furcsán becsapja a szeme.

A cigányasszony

++
>!
Lunemorte MP

Igaza van, ne nézzen senki a jövőbe. A múltba nézni azonban… az teljesen más.

A halál agara

+
>!
Lunemorte MP

Voltak a múltban civilizációk, amelyekhez képest a miénk semmiség?

A halál agara

+
>!
EBrody I

Vessék ki a félelmet a szívükből, és lebegjenek, lebegjenek…

A kék váza rejtélye


Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Shemilt: Lányom
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes visszatér
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes különleges esetei
Arthur Conan Doyle: A brixtoni rejtély
Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye
Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Joss Stirling: Storm és Stone
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes különleges esetei 2.
Tony Parsons: A gyiloktáska