A ​szárnyak szava 99 csillagozás

Agatha Christie: A szárnyak szava

Új oldaláról ismerhetjük meg a krimi királynőjét ebben a kötetben – ugyanis Agatha Christie természetfölötti novelláiból állítottunk össze egy csokrot.
Mit szeretne a bársonyruhás baba, amit a szabóműhelyben soha nem ott találnak reggel, ahol este hagyták? Miért nézi cigánynak Dickie Carpenter az elbűvölő, aranyhajú Alistair Haworthöt? A sorsával elégedett milliomost megszólítják a szárnyak; szavuk elől tényleg nincs menekvés? Olvashatunk még klasszikus kísértettörténetet és szellemidézést, s az egyik elbeszélés a fekete mágia titkait tárja fel.
Mindenki, aki kedveli a józan ésszel megmagyarázhatatlan, borzongatóan sejtelmes történeteket, élvezettel forgathatja a kötetet.

Eredeti cím: Miss Marple and Mystery

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2015
178 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634052463 · Fordította: Dedinszky Zsófia, Borbás Mária

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Simone Daubreuil


Most olvassa 4

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Szöszmösz_Gorkie P>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Nekem nagyon tetszett ez a misztikus, novellás kötet. Mivel én szeretem a misztikus történeteket is és anno A vád tanúja is tetszett, nagyon kíváncsi voltam erre is.
A hangulatuk remek volt, némelyik tényleg hátborzongató lett. Tény, hogy nem olyan csavarosak, jól kidolgozottak, mint a krimijei, de mégis csak rövid novellákról van szó. A történetek végére azért így is került egy kis meglepetés. A baba különösen ijesztőre sikerült.
Menet közben, én egészen megszerettem Agatha Christie novellás köteteit is. :)

>!
Európa, Budapest, 2015
178 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634052463 · Fordította: Dedinszky Zsófia, Borbás Mária
4 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

„Új oldaláról ismerhetjük meg a krimi királynőjét ebben a kötetben – ugyanis Agatha Christie természetfölötti novelláiból állítottunk össze egy csokrot.” – így szól a fülszövege.

De én ugye meg tudom, hogy az újonnan megjelent AC novelláskötetekkel mindig az a helyzet, hogy a bennük megjelenő novellák nem újak, hisz olvashattuk őket már régebben megjelent kötetekben. Ebben az esetben azonban csak nem így lett! :) Elég sok novellát most olvastam először, amivel meg már korábban is találkoztam, az olyan jó volt, hogy nem sajnálom, hogy mégegyszer elolvashattam. :)

AC és borzongás rajongóknak kötelező olvasmány! Ha pedig sok pénzem lenne, akkor egy csomót meg is filmesítenék közülük. :D
http://konyvutca.blogspot.hu/2018/04/rovidekrol-roviden.html

meseanyu P>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Kelllemesen misztikus történetek, pont annyira borzongatóak, hogy még nyugodtan tudjak aludni. Nem fenomenálisan csavarosak, de nagyon jó stílusúak, hangulatosak.

Ferger_Jolcsi P>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Ezúttal Agatha egy kísértethistóriákkal teli könyvet tár az olvasó elé. Többek között találkozhatunk benne médiumokkal, szellemekkel és egy játékbabával, aki „él és mozog”.
A nyolc kis történet elkalauzol minket egy misztikus világba, ahol nem csak a látható dolgoktól kell félnie az embernek, hanem az amögött rejtőző gonosz erőtől is.
Nem a kedvenc műfajom a krimi, még ha fantasy elemekkel is van tarkítva, mégis tetszett ez a könyv.

2 hozzászólás
Kis_Andrea>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Volt benne egy-két nagyon izgalmas történet, de nem mindegyik nyerte el a tetszésemet. Azt el kell ismerni, hogy AC nagyon tud írni. A hangulatteremtés itt is nagyon rendben volt. A cselekmény viszont nem mindenhol tetszett…

B_Viki23 P>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Nekem bejött AC-nek ez a természetfeletti novellás kötete. Más, de jó. :)

csgabi P>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Mindegyik novellát ismertem korábbról, más Christie-kötetekből, így egyik sem volt újdonság számomra. Habár nem az én világom a misztikum, mégis elismerem, hogy az írónő ebben a műfajban is nagyon jól ír.
Azt tudom, hogy anno a legjobban A bábu c. novella viselt meg; most is így volt. A tükör pedig kifejezetten tetszett.
Amit viszont egy kicsit már soknak éreztem, az Arthur és a macska története.

encus625 P>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Agatha Christie írt sok olyan remek könyvet, amiket nagyon szeretek: krimiket, regényeket és novellákat, önéletrajzi könyveket, romantikus regényeket, verseket, színműveket, meséket, de ezek a természetfölötti novellák nekem most nem jöttek be. Önmagában nézve jó kis történetek ezek, jól is vannak megírva, de ez nem az én világom. :(
Hat novella korábban a hungás A vád tanújában már korábban olvasható volt, a másik két történet pedig a Gyilkosság méretre c. kötetben jelent meg.

>!
Európa, Budapest, 2015
178 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634052463 · Fordította: Dedinszky Zsófia, Borbás Mária
Lisie87 P>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Nekem mindegyik novella nagyon bejött! Igaz, nem olyan nyomozgatós AC irományok, ennek ellenére izgalmasak és némelyik picit félelmetes is! :D a kísértetes dolgoktól mindig parázok! :D

kolika>!
Agatha Christie: A szárnyak szava

Ajjaj, hogy nekem mennyire hiányzott a belga mesterdetektív, meg a sokat emlegetett szürke agysejtjei is. Még a kötögető, de árgus szemekkel figyelő Miss Marple tevékenységével is megbékéltem volna. Sőt Tommy és Tuppence nyomozópárosáról is szívesebben olvastam volna.
Nélkülük? Hát olyan finomvegyes valamit kaptam, ami teljesen más, mint a szerzőnőtől megszokott könyvek sora (még akkor is, ha az álnéven írt köteteket is ideveszem).
A kötetben szereplő novellákat nem egyformán kedveltem. Némelyiket túl unalmasnak találtam. A novellák közül általában a címadó szokott kiemelkedő lenni, de számomra nem a legjobb volt. Véleményem szerint a jövőbeli bizonytalanságra a teljes vagyonát feláldozó milliomos ritka fehér holló jelenség kategóriájába tartozik. Így ez a novella már csak ezért is megállja helyét a fantasy történetek sorában.
A baba történet olvasásakor az egyik nemég látott horror film jutott eszembe, de itt még az enyhébb változatról van szó, a baba jelenlétével rémisztgeti az embereket, nem áll neki kaszabolni a környezetét.
Az utolsó szeánsz kimondottan tetszett, persze már az esemény kezdetekor sejteni lehetett, hogy mit fog tenni az anya. Pontosan azt tette, amire felhívták a figyelmét, hogy ne tegye.
A többi novella is jó volt egyszeri olvasásra, de sajnos nem szórakoztatott annyira, mint más Agatha könyv olvasása, s nem is hagyott mély nyomot bennem az egész kötet maga.


Népszerű idézetek

Ferger_Jolcsi P>!

Hát nem a Jóisten tudja legjobban, mi jó nekünk?

18. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Nem lehet mindent pénzen megvenni, mondják – és milyen igaz. De én mindent meg tudok venni, amire vágyom, ezért elégedett vagyok.

118. oldal

Emese_Sarosdi>!

Az anyai szeretet semmi máshoz nem fogható. Nem ismer törvényeket, nem ismer szánalmat, bármire képes, és könyörtelenül elpusztítja, ami az útjába áll.

17. oldal, Az utolsó szeánsz című novella

BZsofi P>!

(…) és a következő percben pincsikutyája kíséretében befújtatott a szobába Mrs. Fellows-Brown, mint a vidéki állomásra érkező rozoga vicinális.

152. oldal, A baba

2 hozzászólás
Belle_Maundrell >!

– (…) Csak az álmaim tűnnek igazinak.

34. oldal, A halál kopója

Kapcsolódó szócikkek: álom
Belle_Maundrell >!

– (…) Rengeteg olyan dolog van, amit nem értünk, és nem is tudunk észérvekkel megmagyarázni. Sok felfedezés áll még előttünk, és én hiszek abban, hogy nyitottnak kell lennünk.

127. oldal, A szárnyak szava

konyvolvaso >!

Csak az a baj, persze, hogy ha valaki annyira vaksi, mint én, és elveszíti a szemüvegét, akkor kell hogy legyen egy tartalék szemüvege, amivel megtalálhatja a másikat, mert különben hogyan keresse meg?

162. oldal

theodora P>!

A levegő már őszies volt, hideg szél borzongatta meg Hamert.

137. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

– Ez Geoffreyról szól: benne ott van ez a vak megértés, minden gyermekben megvan. Csupán ahogy nagyobbra növünk, akkor veszítjük el, dobjuk el magunktól. Néha öregkorunkban visszatér hozzánk ennek a tudásnak a halvány visszfénye, de a Lámpás legfényesebben a gyermekkorban világít.

81. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Zsiványok
Agave 100
John Joseph Adams (szerk.): Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai
George R. R. Martin – Gardner Dozois (szerk.): Veszélyes amazonok
Sam Weller – Mort Castle (szerk.): Árnyak és rémek
Stephen King: Rémálmok bazára
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Nalini Singh: Angyali szárnyalás
Horváth Balázs Zsigmond – Komár Szabina – Orosházi Melinda: Bilingual Tales II. / Kétnyelvű Történetek II.