!

A ​pollensai probléma (Hercule Poirot) 66 csillagozás

Agatha Christie: A pollensai probléma
Könyvtár

Ebben a kötetben szinte minden rajongó talál kedvére való novellát. Miss Marple kivételével minden híres Christie-nyomozó szerepel benne: Parker Pyne, az emberi lélek nagy ismerője, a misztikus páros, akik közül Mr. Quin csak ötleteket ad az örök szemlélőnek, Mr. Satterthwaite-nek, Hercule Poirot, a páratlan és örök tojásfejű belga. Van két nem-krimi novella is a gyűjteményben, hogy a lélektani dráma iránti igényünket is kielégítse. Elhagyja-e férjét a szerelméért a gyönyörű Theodora Darrell? Tényleg akkora baj-e, ha egy konzervatív angol ifjú egy bohém leányba lesz szerelmes külföldön? Miért érkeznek rohanva a családtagok a vacsorára, pedig még csak egyszer kondult meg a gong? El lehet-e lopni egy gyémántot terített asztal mellett, hét ember szeme láttára? Agyonütötte-e öreg, kellemetlen férjét a szépséges, fiatal feleség? Férjhez megy-e kellemetlen kérőjéhez az éhező, fiatal özvegy? Mi a titka a sokszínű, modern teáskészletnek? Ki hívja fel éjjel Poirot-t, mert életveszélyben van?

A Pollensa-öböl címmel is megjelent.

Eredeti mű: Agatha Christie: Problem at Pollensa Bay

Eredeti megjelenés éve: 1995

Tartalomjegyzék

>!
Európa, Budapest, 2011
212 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630791625 · Fordította: Gy. Horváth László

Hirdetés

Most olvassa 4

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

>!
Zimmermann_Zita P
Agatha Christie: A pollensai probléma

Remek válogatás AC novelláiból, izgalmas történetekkel.

>!
Emese_Szalai
Agatha Christie: A pollensai probléma

Nagyon jól összeválogatott kis gyűjtemény! Poirot történetei a legjobbak, de Parker Pyne is nagyon jó „nyomozó”! :-) Mindenkinek ajánlom!

>!
Sisyll
Agatha Christie: A pollensai probléma

Nem vagyok elfogult, de igazából a Poirot történetek tetszettek benne, de azért a Parker Pyneok se voltak rosszak. Egy kis kikapcsolódásnak épp megtette.

>!
ÁrnyékVirág
Agatha Christie: A pollensai probléma

Agatha Christie fiókban maradt irományai – sorozat. Kidolgozatlan, gyengébb történetek, de mégis olvasmányosak. Mert aki tud írni – és Agatha tudott – annak sokszor még hulla sem kell ahhoz, hogy lekösse az olvasó figyelmét (lásd a könyv utolsó történetét). Na de persze nekem mégis hullával az igazi! meg Poirot is kell.

>!
mosolytó
Agatha Christie: A pollensai probléma

Még, még, még… ennyi nem elég! :D Komolyan!
Egyedül Ariadnét meg Miss Marple-t hiányoltam ebből a füzérből, de rá se rántok!
Annyira bírtam, hogy újra megjelent Parker Pyne, a titokzatos Mr. Quinről meg nem is beszélve. :D Bírom őket, kaphattak volna nagyobb teret Agathánál. A Poirot-s novellát – vagy több is volt? – meg igazából láttam David Suchet-vel, úgyhogy az nem okozott nagy fejtörést, azonnal tudtam mindent. A két mélylélektani eset is élvezetes volt, nekem tetszett ez most. Sőt, lehet, hogy következőleg egy álneves regényével kellene próbálkoznom, ha már így vizsgaidőszakra is rákattantam AC-re… :D (Nem, maradjunk inkább a kriminél, de most Marple-hiányom van…)

>!
Boglárka_Madar P
Agatha Christie: A pollensai probléma

Agatha regényeit jobban szeretem, mint a novelláit,mert több idő jut a cselekmény kidolgozására- Persze ez se volt rossz, annak különösen örülök, hogy Mr. Satterthwaite-ot megismertem, csípem a fazont. =) Parker Pyne-t sem ismertem eddig, nem tudom regényt írt-e róla, vagy csak novellákban szerepelt, de őt annyira nem kedveltem meg, ez a problémamegoldói szerep nem túl eredeti. Nem lehet mindenki olyan tökéletes mint a kis tojásfejű belga. Merthogy azért Poirot az igazi, a legjobb, a kedvencem. :) A kötetben szereplő történeteit jól ismertem, mert filmen már többször láttam, nem volt nagy meglepi a gyilkos személyét illetően, de azért még mindig jó A.C.-t olvasni. Legközelebb azért regényt fogok olvasni. :P

>!
Csilla_Herczeg
Agatha Christie: A pollensai probléma

Nagy Agatha Christie rajongóként izgatottan vettem kezembe ezt a novelláskötetet. Most először olvastam olyan műveket az írónőtől, amikben nem szerepel az én megunhatatlan kedvencem, Poirot. Mindegyik novella tetszett, némelyik izgalmas, némelyik misztikus és persze van olyan is, amin jó elgondolokodni. A könyv elolvasása arra ösztönöz, hogy beszerezzem az újonnan kiadott Mr. Quinn novelláskötetet, azokat a történeteket is izgatottan várom!

>!
Goniminimano
Agatha Christie: A pollensai probléma

( remélem most már elküldi rendesen a rendszer)
Szóval ! :) Imádom Agatha C. : így nem csalódok egyetlen művében sem, akár ha kis regény vagy novellás kötet. Mindig tartogat valami finom és ízletes krimi gombolyagot=) ;)
Tetszett =)

>!
danlin 
Agatha Christie: A pollensai probléma

Vegyes novellagyűjtemény, voltak jók és kissé gyengébb művek, de jó példa arra, hogy milyen stílusban és milyen szereplőkkel ír Agatha Christie. Korábban nem találkoztam se Parker Pyne-nek, sem Mr. Quinnel, de azt hiszem keresni fogom a társaságukat.


Népszerű idézetek

>!
BZsofi +SP

Fogzási tünetek, az ördögbe is! Fogfájás. Fogcsikorgatás. Műfogsor. Az ember egész élete a fogak körül forog.

85. oldal, A Harlekin teáskészlet (Európa, 2011)

3 hozzászólás
>!
BZsofi +SP

Fülledt volt a szoba levegője. Evan Llewellyn kitárta az ablakot. Épp arra ment egy újságárus. Evan ledobott neki egy pénzdarabot, az árus pedig felhajított egy újságot.
Llewellyn szétnyitotta.
– A magyarországi helyzet nem valami biztató…

130. oldal, Rejtély a regattán (Európa, 2011)

>!
Jesper_Olsen P

Milyenek az ember évei húsz és negyven között? Meg van béklyózva, lekötik mindenféle személyes és érzelmi viszonyok. Ez elkerülhetetlen. Ilyen az élet. De utána új szakasz következik. Az ember elmélkedhet, megfigyelheti az életet, felfedezhet ezt-azt másokról és az igazat önmagáról. Az élet valóságossá válik… jelentőségtelivé. Kerek egésznek látjuk. Nem csupán egy jelenetnek – annak a jelenetnek, amelyet magunk, mint színészek, alakítunk. Egyetlen férfi vagy nő sem egészen önmaga negyvenöt éves koráig. Ekkor kap esélyt az egyéniség.

14-15. oldal

>!
BZsofi +SP

A Barcelonából Mallorcára érkező gőzhajó korán reggel tette partra Mr. Parker Pyne-t Palmánál – és utasunknak rögtön csalódnia kellett.

(első mondat)

>!
ribizlii

Bosszúsan csettintett nyelvével, és igyekezett valami kellemesre gondolni. Semmi értelme, hogy itt üldögéljen dühöngve, egyre a karóráját nézegetve, és, ébredt rá hirtelen, úgy kotkodálva, mint holmi elégedett tyúk, amely hősiesen megtojt egy tojást.

40. oldal - A Harlekin

>!
hope22

Megcsördült a telefon. Poirot felállt, és az órájára nézett. Már majdnem fél tizenkettő volt. Ki telefonálhat ilyenkor? Persze lehet, hogy téves kapcsolás lesz.
– De az is lehet – mormolta hamiskás mosollyal –, hogy egy milliomos laptulajdonost holtan találtak vidéki háza könyvtárszobájában, amint baljában egy foltos orchideát szorongatott, mellére pedig egy szakácskönyvből kitépett lap volt tűzve.

Sárga írisz


A sorozat következő kötete

Hercule Poirot sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes különleges esetei
Arthur Conan Doyle: A brixtoni rejtély
Alan Alexander Milne: A Vörös Ház rejtélye
Carola Dunn: Daisy és a jégbe fagyott Don Juan
Joss Stirling: Storm és Stone
Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes különleges esetei 2.
Peter James: Kegyetlen tréfa
Tony Parsons: A gyiloktáska
Nigel McCrery: A Pók hálójában
Jeffrey Archer: Tökéletes másolat