A ​Caribbean Mystery (Miss Marple 10.) 12 csillagozás

Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery Agatha Christie: A Caribbean Mystery

An exotic holiday for Miss Marple is ruined when a retired major is killed! As Jane Marple sat basking in the Caribbean sunshine she felt mildly discontented with life. True, the warmth eased her rheumatism, but here in paradise nothing ever happened. Eventually, her interest was aroused by an old soldier's yarn about a strange coincidence. Infuriatingly, just as he was about to show her an astonishing photograph, the Major's attention wandered. He never did finished the story!

Eredeti megjelenés éve: 1964

>!
HarperCollins, London, 2018
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008196608
>!
HarperCollins, London, 2010
236 oldal · ASIN: B0046H95OU
>!
HarperCollins, London, 2006
256 oldal · ISBN: 9780007208579

5 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Luca87 I>!
Agatha Christie: A Caribbean Mystery

Gondolom, dobna az élményen, ha nem négy-öt hónapig olvasnék egy regényt, de még egy ideig ez marad a helyzet, úgy érzem. Vagy ezért, vagy másért, de nem jutott eszembe csak úgy spontán, hogy hú, úgy izgulok, ki lehet a gyilkos. Érdekes probléma volt viszont a könyvben, vajon ismerhetünk-e igazán bárkit, és vajon biztosak lehetünk-e benne, hogy a beszélgetőpartnerünk azt mondta, amit mi értettünk, vagy csak mi egészítettük ki a mondandóját azzá, amire emlékszünk – szuper nyelvészeti kérdéskör. Az nem lepett meg, hogy nem jöttem rá, ki a gyilkos, igaz, most tényleg nem igazán törtem ezen a fejem.

Sokáig nem kedveltem annyira Miss Marple-t, mint Poirot-t, de most megláttam a humort a karakterben (ha van benne, ha nincs): ő a tipikus, kotnyeles idős hölgy, aki a rengeteg szabadidejét azzal tölti k, hogy mindenbe beleüti az orrát, csak neki van tehetsége az összefüggések felfedezéséhez. Éppen ez választja el őt az idegesítő nénikétől, és teszi gyakorlatilag amatőr detektívvé.

Vagy a széttagolt olvasás miatt érzem, hogy ez a krimi nem volt annyira jó, vagy az a helyzet, hogy 66 regény meg huszonsok novellagyűjtemény között akadnak kevésbé brilliáns művek is. Akár így, akár úgy, nem hiszem, hogy ez a regény nagyon mély nyomot fog hagyni bennem.

sydney5>!
Agatha Christie: A Caribbean Mystery

imádom a könyveit,angolul meg főleg. persze most sem jöttem rá ki a gyilkos


Népszerű idézetek

abby P>!

Conversations are always dangerous, if you have something to hide.


A sorozat következő kötete

Miss Marple sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Galbraith: The Cuckoo's Calling
Jo Nesbø: The Snowman
Tom Rob Smith: Child 44
Lee Child: Never Go Back
M. C. Beaton: Agatha Raisin and the Potted Gardener
Arthur Conan Doyle: The Memoirs of Sherlock Holmes
Karin Slaughter: Blindsighted
Jeffery Deaver: The Broken Window
Anne Frasier: The Body Reader
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls