Firebolt (The Dragonian 1.) 3 csillagozás

Adrienne Woods: Firebolt Adrienne Woods: Firebolt Adrienne Woods: Firebolt Adrienne Woods: Firebolt

Dragons. Right. Teenage girls don’t believe in fairy tales, and sixteen-year old Elena Watkins was no different.
Until the night a fairy tale killed her father.
Now Elena’s in a new world, and a new school. The cutest guy around may be an evil dragon, a Prince wants Elena’s heart, and a long dead sorcerer may be waking up to kill her. Oh. And the only way Elena’s going to graduate is on the back of a dragon of her own.
Teenage girls don’t believe in fairy tales. Now it’s time for Elena to believe – in herself.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Fire Quill, 2014
394 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780992244606
>!
Fire Quill, 2014
394 oldal · ASIN: B00NJYNB5K
>!
CreateSpace, Washington, 2013
288 oldal · ISBN: 9781491244654

1 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Elena Watkins


Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Ashriver
Adrienne Woods: Firebolt

El kell kezdenem az értékelést, mert megőrülök, ha nem teszem. Kezdjük ott, hogy imádom a világot, amit Adrienne megalkotott. A sárkányok, a mágia, az iskola, minden tetszik.
Akkor most térjünk arra, ami nem, vagyis aki nem: azaz a főszereplő, Elena. Én megértem, tényleg, elvesztette az apját, új helyre került, a világa a feje tetejére állt, s ráadásul még csak 16 éves. De akkor is, minden 5 percben sírva fakad: nem megy neki a tanulás? Biztos azért, mert ő hülye és elbőgi magát. Semmi esetre sem nem azért, mert neki ez még nagyon új és nehezen illeszkedik be. Következő: 1. napon mindjárt meglát egy srácot, aki irtó dögös, istenien néz ki….stb., de kőbunkó. Aztán megismerkedik még egy sráccal, aki szintén naaaagyon jól néz ki és még herceg is. Össze is jönnek, s a csaj már el sem tudja képzelni az életét nélküle, hol ott kb. 3 perce vannak együtt. S amikor a srác előző barátnője, aki hercegnő, megfenyegeti, hogy messzire kerülje el a Lucian herceget, akkor ő mindjárt beijed és megint elbőgi magát. Hölgyeim a női mozgalom kb. 50 évet esett vissza azzal, hogy az írónő ezeket leírta. Mert nem ám, hogy kiállna magáért, meg a 3 perces kapcsolatáért, vagy többet tanulna és jobban odafigyelne, neeem ő inkább bőg és panaszkodik a szobatársainak/BFF-nek, akik természetesen a legjobb karakterek, csak kívánni tudom, hogy Elena fele annyira lenne olyan, mint ők. Hogy egy ilyen érzelmileg instabil főhősnővel is már rég találkoztam, hál istennek!
Amúgy nagyon jó, van benne humor is, mágia is, sárkányok is és az egész egyszerűen élvezhető, csak Elena ne bőgnek minden egyes 5 percben, hanem végre állna ki magáért.

Teljesült a kívánságom, vagy valami olyasmi. Elena még mindig nem a kedvencem, s nem is lesz, de most végre nem bőgött, vagyis visszafolytatta a könnyeit. A végére beindulnak a dolgok, jön a kaland, rejtvények, egy kis harc. A történettel semmi bajom, csak a főszereplő lehetne egy kicsit tökösebb. Túlságosan is sokat vártam tőle, hisz Elena a neve s lévén Nalini Singh fan, ezért kissé kényelmetlenül érzem magam, amiért az elején egy kicsit is összehasonlítottam őket; de csak a nevük azonos, semmi más nem. Ami kár, mert az itteni Elena is lehetne egy kicsit tökösebb, badass :D Kellene neki egy Rafael :D
Na eltértem a tárgytól….. szóval kifejezetten tetszett a világ felépítése, a sárkányok (love them), az iskola, a szereplők, a humor, az egész!!!
Az egy csillaglevonás Elena miatt van, csak ne bőgne már annyit!

9 hozzászólás
>!
A_albiel
Adrienne Woods: Firebolt

Meglepően jó volt! Élvezetes, izgalmas, csak úgy pörögnek az oldalak. A Harry Potterhez hasonlít kicsit nekem, csak sárkányokkal. Sőt néha még egy egy utalást is fel lehet fedezni.
Néhány esemény úgy a könyv 70%-ánál szerintem nem volt olyan jól kidolgozva. Pl. a spoiler
Egyébként az egész világ nagyon bejött.


Népszerű idézetek

>!
Ashriver

For the love of blueberries, no sixteenyear old should live this way!

Kapcsolódó szócikkek: Elena Watkins
>!
Ashriver

Our room started to turn a bit lighter as the sun slowly rose over the horizon. I looked outside my window and saw the first rays of sun peek over the mountains in the distance. For a few blessed moments, I forgot about all of my unanswered questions. There was something truly amazing about how the world woke up. For the first time ever I watched the sunrise and felt completely at peace.

Kapcsolódó szócikkek: Elena Watkins

A sorozat következő kötete

The Dragonian sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sophie Jordan: Firelight
Annette Marie: Chase the Dark
Kristen Ciccarelli: The Last Namsara
Sherry Thomas: The Perilous Sea
Michelle Sagara: Cast in Shadow
Rachel Hartman: Seraphina (angol)
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Ilona Andrews: Magic Slays
Andrea Cremer: Rise
Colleen Houck: Tiger's Destiny