Crank ​– A kurblis (A Gibson-fiúk 1.) 110 csillagozás

Adriana Locke: Crank – A kurblis

Ezt ​a hibát Sienna Landry nem tudja pénzzel eltüntetni.

Amikor Walker Gibson először ránéz, még mielőtt észre venné imádott kocsiján a horpadást, amit Sienna – véletlenül vagy talán nem annyira véletlenül – okozott, a lány már tudja, hogy nagy bajban van. De nem a betört fényszóró vagy a behorpadt hűtőrács jelenti az igazi problémát, hanem a bűnre csábító pasi az orra előtt.

Itt ez a kisvárosi autószerelő, aki mogorva. Goromba. A bőrén motorolaj és benzin szaga. Sienna maga sem tudja, miért olyan őrjítő ez, de az biztos, hogy őt megvadítja. Ha csak intene a csavarkulcsával, ő már dobná is le a bugyiját.

És tudja, hogy a férfi is kívánja őt. Érzi, amikor megérinti. És megbizonyosodik róla, amikor a szerelőműhely falához szorítja. Ott rejtőzik a mélybarna szempárban, amikor úgy néz rá, mintha Sienna lenne minden, amire valaha is vágyott. De akkor mégis miért habozik?

Walker kocsijának széttörése csak az első a hibák közül, amelyeket elkövetnek, és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578413 · Fordította: Sereg Judit
>!
368 oldal · ISBN: 9789635615100 · Fordította: Sereg Judit

Kedvencelte 3

Most olvassa 6

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 120


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

Fájdalmasan tucatkönyv.

A történet unalmas és monoton, a könyv utolsó pár fejezetét leszámítva nem történik benne semmi. A jelentéktelen események hosszan részletezve vannak benne spoiler, a fontosabbnak tűnő történések felett viszont átsiklik az írónő spoiler.
A szereplők is sokszor idegesítőek, a párbeszédeik erőltetettek. Sienna és Walker tucatkarakter lett, kidolgozatlan háttérrel és személyiséggel. Egyedül Peckben és az ő történetében látok még némi lehetőséget, az összes Gibson fiú közül ő volt az, akinek a karaktere nem erőltetett, valamint vicces és szerethető.
Nagyon sok hasonló könyv van a piacon, így nehéz bármi eredetit is kitalálni, de ebből a történetből a kreativitás szikrája is hiányzott.

8 hozzászólás
Ács_Milán >!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

A regény címe azonnal felkeltette az érdeklődésemet, amikor meghallottam. A borító is teljesen rendben van. Számomra pozitívum, hogy nem változtatott a kiadó és az eredeti borítóval jelent meg a könyv. És, kb. ennyi volt a pozitívum számomra. :-/

A belső tartalom finoman szólva sem nyűgözött le. Mind a szereplők, mind a történet egy nagy nulla. A legnagyobb jóindulattal sem tudom azt mondani, hogy volt olyan rész, ami tetszett volna. A történet? kb 3/4-ig jutottam el és elgondolkodtam, hogy mi is történt eddig? A válaszom nagyon egyszerű volt… hát semmi! spoiler
Majd végre fény derült egy említésre talán méltó titokra, de ez már nem tudta megmenteni nálam ezt a regényt. Ráadásul ezt a helyzetet Walker elég töketlen módon reagálta le.

A romantikus és/vagy romantikus/erotikus műfajú regények terén elég telített a piac, ez tény. Így ahhoz, hogy egy igazán szórakoztató, kedvelhető és élvezhető történet legyen az adott könyv, annál sokkal több kell – legalábbis nekem –, mint amit itt kaptam.
A sorozatnak, ha lesz is folytatása, én nem leszek az olvasói között, az biztos.

25 hozzászólás
ap358 P>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

Aranyos, könnyed kis olvasmány. Igazán sok mindent nem tudok elmondani róla. A karakterek kedvelhetőek, de hozzák a megszokott romantikus sablonokat, ahogy maga a történet is. Egyediséget nem hordoz a sztori, a karakterek életében nincsenek nagy drámák, a konfliktus minimális. Az ismerkedésen, a romantikán, az egymás iránti bizalom kialakításán és a családon van a hangsúly.
Kezdetben kedveltem Sienna kislányos temperamentumát és nem tolakodó kedvességét, de később voltak pillanatok, amikor „lekoptathatatlannak” tűnt.
Walker olyannak tűnt, aki a családjával alkot egy egészet, nélkülük semmi egyedit nem hordoz magában, csak a szexi külsőt.
Ami kimondottan tetszett benne, hogy nagy teret kaptak a mellékszereplők, az ő életük, és ezzel feltehetőleg az írónő kóstolót is ad a sorozat további köteteit illetően. Még ha maga Sienna és Walker sztorija nem emlékezetes, egyszerolvasós, az érdeklődésemet mégis felkeltette, és szomorúan vettem észre, hogy még sehol sincs a folytatás.

KöfférTzitzah P>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

A kurblis az idei év eddigi egyik legjobb rubin pöttyös könyvét jelenti számomra. Olvasás közben itt is folyamatosan azt hajtogattam magamban, hogy „végre, végre, végre”, mert szüntelenül bombázott azokkal a pozitívumokkal, amiket más, hasonló könyvekben is keresnék, de nem kapok meg. Ám nem kell túlgondolni, vagy túl sokat várni tőle, mert a könyv nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.

Először is, a stílus gördülékeny, könnyen olvasható, nincsenek furcsa kifejezések, kétes szórend, minden teljesen érthető és emészthető. Ez azért is okozhat gyönyörűséget, mert a közelmúltban nem egy hasonló könyvben merült fel túl sok ilyen hiba, amik negatív irányba terelték az olvasás élvezhetőségét. Elsőre ez nem tűnik nagy dolognak, pedig az.

Másodsorban, ott vannak a főszereplők, Sienna és Walker, akik nincsenek túldimenzionálva, nincsen lelkük mélyén 25 lefejtendő réteg, hanem teljesen átlagos emberek, egyszerű múlttal, hétköznapi álmokkal, lelki betegségek nélkül. Adriana Locke a bizonyíték rá, hogy anélkül is lehet a romantikában élvezhetőt alkotni, hogy beraknánk a szereplőket az élet ipari mosógépébe, „tisztítószerként” hozzáadnánk néhány lelki gondot, pszichés betegséget, meg sötét, kegyetlen múltat. És aztán jön a centrifuga, az illető zombiként mászkál a világban, míg nem megtalálja a szőke herceg/hercegnő, és a lóra való nehézkes felmászás után ellovagolnak a lemenő nap fénye felé. Szóval itt nem ez történik, bár természetesen némi izgulós bonyodalomra szükség van, de a szereplőkkel maximális mértékben lehet azonosulni, mert kimarad a képletből a túldramatizálás. Sienna erős nő, nem hisztizik, hanem megy a maga útján, tudja, mit szeretne, és helyén kezeli a dolgokat. Mindemellett másokra is odafigyel, érzékeny, végtelenül empatikus, s még akkor sem törik meg, ha beletaposnak a szívébe. Walker úgyszintén nagyon jó szándékú férfi, s ennek megfelelően kell tudni szemlélni a tetteit, mert sajnos néha hajlamos elbaltázni a dolgokat.

A mellékszereplők is pont annyira mutatkoznak be, hogy sejtsük, az ő életük is hordoz magában egy kis mélyebb tartalmat, mint ahogy az a felszínen megmutatkozik, de még mindig az átlagember szintjén maradva. A sorozat címéből kiindulva valószínűleg a többi Gibson fiút is részletesebben megismerhetjük majd, amit az eddigi felvillantásokból nem lehet nem várni. Mindannyian egyediek, humorosak, aranyosak, s ha Locke hasonló stílusban írja meg az ő történetüket is, Walkerrel karöltve egészen biztosan ők is leveszik az olvasót a lábáról.

A cselekmény is a való élet elemeiből építkezik, s bár emiatt a távolban szól a klisériadó szirénája, valahogy mégsem érződik annak, nem kíséri szemforgatás a történteket, hogy „jaj, annyira tudtam, hogy ez fog történni”. Valahogy pont jó így, nagyon is elképzelhető és érthető, bárkivel megtörténhet, és az apró, elbeszélésbe csempészett plusz elemek miatt egyáltalán nem unalmas.

Elismeréssel adózva az írónőnek, kiemelném, hogy a remek történetindulás és mesélés közben a végére nem fúl ki a fantáziája, és nem rontja el a sztorit a csavarral, ahogy az rendre lenni szokott. Olyan sok könyvnél megtörténik ez, hogy a végére valami elromlik, túl sok a fájdalom, vagy épp túl kevés, vagy valami más összetevő adagolása nincs a helyén, hogy már felüdülés olyat olvasni, ahol az elejétől a végéig minden szépen klappol.

Sienna és Walker története pont annyira ránt be és mosolyogtat meg, valamint késztet izgulásra, amennyire azt egy könnyed romantikustól várja az ember. Nem tör össze, nem tapos a lélekbe, hanem valami egyszerűt nyújt, a szó legpozitívabb értelmében. Ezek fényében azoknak ajánlom, akik egy kicsit ki szeretnének szakadni a világ bonyolultságából, s valami könnyedet, szórakoztatót olvasni, ami egy kis időre kikapcsol, s elfeledteti a gondokat.

link

shadowhunter1975 P>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

Gyorsan olvasható könyv, semmi extra, nekem csakis Walker és a családja miatt maradandó. Tetszett, ahogy Mami irányítja ezt a közösséget, szeretek ilyen amerikai kisvárosokról olvasni. Szívesen olvasnék még a többi Gibson fiúról is, na és persze Peckről. Walker igazi könyves álompasi, felvettem a listára. Sienna nálam felejtős. Aranyos volt.

Hópárduc P>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

Ez a könyv nekem kevés volt.
Nem történik szinte semmi sem a szereplőkkel, ami említésre méltó lenne.
Ráadásul így elég kevés dolog derül ki a szereplőkről, egy-egy kis foszlány.
Amikor már történne valami, akkor hirtelen vége is lesz a könyvnek.
Erotikus jelenet is lehetett volna több is benne.
Sajnálom.

5 hozzászólás
bettina_s1997>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

Egy icipicit lassan sikerült elolvasni, de mentségemre legyen mondva, közben 3 könyvet is kiolvastam. :D
Tetszett a történet, viszonylag gyorsan beindult. :)
Néha zavaró volt Walker viselkedése, de mikor megtörtént a nagy csavar, minden értelmet nyert.
Nagyon cuki és összeillő párost alkotott Sienna és Walker.
Remélem kapunk még történetet a Gibson fiúkról. :D

Trice29 P>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

Nagyon tetszett a kisvárosi hangulat, a családi összetartás. A főszereplők közel kerütek hozzám, a kémia is teljesen rendben volt. Ugyanakkor a történetet kicsit kevésnek tartom. A stílus azonban megygőzött, így mindenképpen folytatom ♥

meteoritastar>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

Ezt a könyvet már csak a Gibson fiúk és a Landry fiúk miatt érdemes volt elólvasni. Bár Sienna testvérei nem sokat szerepeltek, pár sorból ismerhettem meg őket picúrkát, de már azokból is megkedveltem őket. A Gibson fiúk már más eset volt. Lépten nyomon beléjük lehetett futni a torténet során. Ez nagyon tetszett. Még ha nem is lett kedvenc a könyv, de miattuk, az ők történetük miatt biztos elcsábúlnék, hogy elolvassam a következő részeket.
Mint említettem, nem lett a kedvenc a könyv. Ez nem amiatt van, mert rossz lett volna a történet. Erről só sincs. Csak kevés volt.
A drámai fordulat nem volt meglepő. Ezzel egyébként nem volt bajom. Mert ez a fordulat nem ritka, de én szeretem. Itt is jó volt. De nem sikerült olyan ütősre megírni, hogy érzelmet váltson ki belőlem. Persze sajnáltam őket, de ennél jobban magával szokott ragadni az ilyen szituáció.
A másik dolog, ami miatt szomorú voltam már a történet elején, hogy azt reméltem Walker sokkal mogorvább, megközelíthetetlenebb lesz. Kicsit kevesebb részt kaptunk volna az ő szemszögéből és sokkal jobban együtt tudtam volna érezni Siennával. Ő nem tudott kiigazodni a pasin, én meg, mert ismertem a legtöbb okot, így nem volt olyan rejtélyes Walker. Persze, azért nem kell aggódni, tudott Walker seggfej lenni meg sűrűn változtatta a hangulatát. Ezzel nem egyszer okozott nekem mosolygos pillanatokat.
Siennát elöször nem nagyon kdeveltem. Az első találkozásuk tetszett. De Sienna reakciója abban a szituációban már nem. De késöbb, elég hamar, amikor már körvonalozódott a szemilyisége, már nem is volt gondom azzal a reakciójával. spoiler Szimpatikus csaj volt. Vidám, kedves és nem félt megmondani a magáét, ha úgy hozta a helyzet.
Ez a könyv egy aranyos, szorakoztató történet volt.
Több is lehetett volna, de nem lépte meg azt a szintete. De attól olvasatta magát.
Kikapcsolódásnak jó.

AniTiger P>!
Adriana Locke: Crank – A kurblis

Könnyed történet, igazából minden fordulata kitalálható olvasás közben. A főbb karakterek egysíkúak, közhelyesek, ahogy maga a sztori is, de ha az ember épp arra vágyik, hogy egy dögös, olajos autószerelő felkapja, és ráfektesse az egyik ott álló kocsira, akkor megfelel a célnak! spoiler

Tulajdonképpen szórakoztató, bár eléggé tüzes és szókimondó olvasmány. Mivel szeretem, ha egy romantikus-erotikus regényben is van némi eredetiség és/vagy szerethetőek a főszereplők, kevésbé tetszett, mint más hasonló könyvek. Ugyanakkor tetszett a Gibson-klán családcentrikussága és szép a sztori mondanivalója is. A szerelem mindent legyőz végül… még a morcos autószerelők se tehetnek ellene semmit.

Ajánló:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/12/a-gibson-…


Népszerű idézetek

KöfférTzitzah P>!

Ez a hely, ez a férfi, olyan, mint egy szippantásnyi benzingőzös, tesztoszteronnal telített levegő. Olyan idegen, mint a világűr. Egy másik bolygó. És bár kislányként sose akartam űrhajós lenni, erre az utazásra befizetnék, csak hogy megtudhassam, milyen érzés.

KöfférTzitzah P>!

Az igaz szerelem nem olyasmi, amit választunk. Azt az univerzum választja nekünk.

Zso89 P>!

– Nem fogunk random faszikat kergetni vasárnap délelőtt – nevetem el magam. – Még akkor se, ha oltári cukik voltak.
– Cukik? Nem kiskutyák, Sienna! Inkább díjnyertes csődörök.

KöfférTzitzah P>!

Az igaz szerelem nem olyasmi, amit választunk. Azt az univerzum választja nekünk. Mintha már úgy születnénk, hogy tudjuk, ez a nő lesz az, aki pontosan úgy készíti a fasírtot, ahogy szereted, aki elfogadja a csütörtök esti pókerjátszmáidat, és aki melletted fog állni, bármivel is kell megküzdened az életed során, csak azért, mert te vagy az, aki. Semmi más oka nincs rá. És ez (…) az igazi szerelem.

Zso89 P>!

– Az emberek nem tökéletesek. Néha egyszerűen elszúrják. Néha megtervezik a dolgokat, aztán jön valami, ami mindent fenekestül felfordít, és nem tudják, hogy mit kellene tenniük.

KöfférTzitzah P>!

Nevetésünk hangja összekeveredik a levegőben, a magas, nőies hangba belevegyül az ő reszelős baritonja. Szellő fújja a leveleket a kocsi ablaka előtt, a napfény beömlik az ablakon, és úgy érzem, ebbe a pillanatba bele tudnék szeretni, ha akarnám.

Zso89 P>!

– Ülj le! – sóhajt fel, és előredől a székkel, hogy annak újra mind a négy lába a földön álljon. – Nem harapok.
– Erről nem vagyok meggyőződve – morgom.
Előredől, két kézzel szorítja az előtte álló üveget.
– Ha mégis megtenném – suttogja –, azt élveznéd.

Zso89 P>!

– Vajon mit tesznek az ivóvízbe?
– Szexepilt. Egyenesen a vízvezetékbe – vágja rá Delaney, és a levegőbe bokszol, hogy milyen mázlisták vagyunk.

Zso89 P>!

– Elkéstél.
Egy pillanatig tanulmányoz:
– Attól függ, hogy kit kérdezel róla.
– Délelőttöt mondtam. És már dél van.
– Én pedig azt mondtam, hogy eljövök ma. És még ma van.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
K. M. Holmes: Miénk a pillanat
J. L. Armentrout: Origin
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Baráth Viktória: Az igazság ára
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jeaniene Frost: Síri csendben
Tiffany Reisz: Az úrnő
Kim Holden: Bright Side
B. N. Toler: Lélekvesztők