Miért ​követem Jézust? 14 csillagozás

Adrian Plass: Miért követem Jézust?

Adrian beletúr érzelmei és gondolatai kusza halmazába, és megkísérel feleletet adni a nagy kérdésre: Miért követem Jézust? Plass-os válaszait az emberi sorsokkal való azonosulás és az élet apró mozzanataira való odafigyelés szülte. A 33 fejezetben hol derűsen, hol borongva, hol iróniával, hol anekdotázva, hol mélységes komolysággal vall egy élő és mindent meghatározó kapcsolatról. A szerző hatodik magyarul megjelenő könyve.

>!
Harmat, Budapest, 2005
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639564299 · Fordította: Schwábné Gefferth Katalin · Illusztrálta: Lente István
>!
Harmat, Budapest, 2004
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 963956429X · Fordította: Schwábné Gefferth Katalin · Illusztrálta: Lente István

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Redpanda
Adrian Plass: Miért követem Jézust?

Nagyon szeretem Adrian Plass-t, ez a könyve sem okozott csalódást. Sokszor megnevettetett máskor elgondolkodtatott, néha szomorú lettem, de megérte elolvasni. Tetszik, hogy nem ítélkezik, és nem szeretné megmondani a tutit vagy az egyetlen üdvözítő utat. Ez a könyve is azért fogott meg, mert nem a tökéleteset mutatta a mintahívőt, hanem az embert, aki esendő.

>!
lizzizi
Adrian Plass: Miért követem Jézust?

Keresztül akartam rohanni a könyvön, hiszen nem vastag, és valamelyik válasz kifejezetten szórakoztató. Aztán úgy döntöttem, hogy nem érdekelnek a határidők, kihívások lejárása, szép nyugodtan fogom élvezni a könyvet. Szeretem Adrian stílusát. Szeretem a humorát, a gondolatait, Jézushoz való ragaszkodását, az alázatát, a nevetve tanítását, az őszinteségét. Jó volt újra olvasni és gondolkodni. :)))

>!
l2njpx
Adrian Plass: Miért követem Jézust?

Zseniális, csak olyan nehéz mostanában elmélyülten olvasnom. Hallhatni volna ezt jó, mint egy prédikáció sorozatot.

>!
Sünike
Adrian Plass: Miért követem Jézust?

Hát ezt a könyvét is nagyon szerettem. Minden nap egy-egy rövid kis történet, és akkor
le is tud ülepedni az, amit olvastam.
Kár, hogy több könyv nem jelent meg magyarul tőle.

>!
AnitaZoé P
Adrian Plass: Miért követem Jézust?

Megvan benne a megszokott Adrian Plass humor, de nekem a Kegyes kétbalkezes naplója az etalon. Azt nem éri el, de érdemes ezt is elolvasni. Vannak benne komoly gondolatok, de a nevetés is garantált annak, aki vevő a humorára.
Tanulságos, elgondolkodtató. Olyan hasonlatokat hoz fel, amikre nem is gondol az ember.

>!
AgiVega I
Adrian Plass: Miért követem Jézust?

Kellemes olvasmány volt, néha meg is nevettetett. Sajnos ezzel már minden Plass könyvet kiolvastam, „kifogytam” belőlük. :(


Népszerű idézetek

>!
tataijucc P

Talán hit és hitetlenség ugyanannak az éremnek két oldala. Megfordíthatjuk az érmét, de nem tüntethetjük el azt az oldalt, amelyiket éppen nem nézzük.

Azért követem Jézust mert... nem tudom, amúgy hova mehetnék, és egyébként is, nehéz abbahagyni

>!
tataijucc P

Hogy Isten miért nem ezt a fejlett technikával megáldott kort választotta fia látogatásának időpontjául? A legtöbb ember nem úgy viszonyul ezekhez az eszközökhöz, mint én. Korunk globális kommunikációs rendszerei nyilván sokkal alkalmasabbak lennének annál, minthogy egyik ember a másiknak üggyel-bajjal adja tovább az üzenetet. Úgy tűnik, nem. De miért nem? Alighanem azért, mert a kereszténység mindig is éppen a személyes kommunikációról szólt. Mindig is arról szólt, hogy az egyének fontosak. Többen találtak a keresztény hithez személyes kapcsolatokon keresztül, mint bármely más módon. Muszáj volt így is kezdődnie. S egyes, magukat kereszténynek hívók legádázabb törekvései ellenére a kereszténység maga még mindig él. Labilis, rozoga, házikészítésű, egyfolytában javításra szorul, de még mindig gurul – és mi, Jézus földi teste, együtt alkottuk.

Azért követem Jézust, mert... akkor is szabad, ha az ember nem konyít semmilyen gyakorlati és műszaki dologhoz, főleg a számítógépekhez

>!
tataijucc P

Végül Istenre gondoltam, és hogy mennyire vágyhat arra, hogy mi, akik kereszténynek hívjuk magunkat, tudatában legyünk a lelki háború hatalmas viharainak, amelyek a teremtés láthatatlan, de nagy fontossággal bíró csatamezőin zúgnak és dörögnek. Arra gondoltam, mennyire örülne, ha azt láthatná, hogy levetjük az értelmetlen vallásosság fojtogató öltözékét, hogy sebezhetően, önfeledten ünnepelhessük mások előtt is azt, hogy bármennyi mennydörgés visszhangozzon és villám cikázzon is a világmindenségben, a csatát megnyerte az Úr már akkor, amikor egy Jézus nevű fiatalember, akin nem volt egyéb, mint egy ágyékkötő, hangosan felkiáltott: „Elvégeztetett!”.

Azért követem Jézust, mert... megvéd minket és harcol értünk, és egy szörnyű vihart élt át miattunk

>!
tataijucc P

Isten nem leli kedvét a vallásos simulékonyságban, se a biztonságos és közönyös kereszténységben.

Azért követem Jézust, mert... még a (látszólag) borzalmas dolgokból is valami jót hoz ki

>!
tataijucc P

A kerékcseréről szóló fejezet példának okáért így fog kezdődni:
1. Igyon egy csésze teát! (lásd első fejezet: "Teafőzés")
2. Olvassa el az újságot!
3. Igyon még egy csésze teát!
4. Adja föl az egész kerékcserét!
5. Döntse el, hogy végül is nekiállhat pár perc múlva, hiszen semmi jobb dolga nincs!
6. Igyon még egy csésze teát!
7. Sétáljon ki, és álljon meg az autó előtt (mindjárt-el-fog-ütni-de-kit-érdekel pozícióban)! Viselkedjen természetesen! Ha az autó gyanút fog, hogy tervez valamit ellene, durcás lesz és kellemetlenkedni fog.
8. Nos, most jön az első nehéz dolog. Látja azt a négy kerek izét? A kocsi minden sarkánál van belőlük egy. Ezek a kerekek. Ezek közül az egyik nem működik rendesen, mert a kerékguminak nevezett izében, ami körbeveszi, nincs levegő. Ezt a kereket le fogjuk venni, és egy másikat teszünk a helyére. Hiszi szíve mélyén, hogy ilyesmi lehetséges?
9. Menjen vissza a házba, igyon még egy csésze teát, és ismételje át az eddig tanultakat! Utána újra ki fogunk menni, és el fogom magyarázni, hogyan tud rájönni, hogy melyik az a kerék, amelyiket ki kell cserélni…

Azért követem Jézust, mert... akkor is szabad, ha az ember nem konyít semmilyen gyakorlati és műszaki dologhoz, főleg a számítógépekhez

>!
tataijucc P

Egy szakember, akit az utcai nyilvános telefonfülkéből hívtam fel, kivizsgálta a helyzetet, és szinte azonnal komoly hibát talált a rendszerben. Engem. A rendszert egy idióta üzemeltette.

Azért követem Jézust, mert... akkor is szabad, ha az ember nem konyít semmilyen gyakorlati és műszaki dologhoz, főleg a számítógépekhez

>!
tataijucc P

Azért megnyugtató érzés, ugye, hogy Hollywood összes kincse és meggyőző ereje együtt sem lenne soha képes rávenni Istent, hogy adja el a „viharhoz fűződő jogait”.

Azért követem Jézust, mert... megvéd minket és harcol értünk, és egy szörnyű vihart élt át miattunk

>!
tataijucc P

Körülbelül annyit konyítok a dicsőítéshez, mint a pápa ahhoz, hogy milyen az, amikor osztozkodni kell valakivel a fogkrémen, vagy a forró-vizes lábmelegítő palackon, de hát keresztény körökben már régóta úgy kezelik a szaktudást, mint valami köztulajdonban lévő kutat.

Azért követem Jézust, mert... a dicsőítés lelkülete, és nem a formája érdekli

>!
tataijucc P

Fájdalmasan távol vagyunk a tökéletességtől…

Azért követem Jézust, mert... kedvesebb és könyörületesebb azoknál, akik borzalmas dolgokat követtek el a nevében az elmúlt 2000 esztendőben

>!
vajdazs

C. S. Lewis azt mondta, hogy ha a világ tökéletessé válna, Isten lenézne, és látna egy embert, aki olvasgat a kertben.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tomka Ferenc: Az egyház bűnei?
Manfred Vasold: A keresztes hadjáratok
Benkő Mihály: Csata Nikápolynál
Amin Maalouf: A keresztes háborúk arab szemmel
Trux Béla: Akkon ostroma
Steven Runciman: A keresztes hadjáratok története
Jack Whyte: A templom lovagjai – A becsület lobogója
Elizabeth Chadwick: A legnagyobb lovag
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Titkos keresztes háború
Walter Scott: Oroszlánszívű Richárd