Kegyes ​kétbalkezes visszatér (Kegyes Kétbalkezes 4.) 64 csillagozás

Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Az „Egy kegyes kétbalkezes naplója” sikerének köszönhetően Adrian számos helyre kap meghívást az idősek teadélutánjától kezdve, egy gyerek-istentiszteleten át, egészen Ausztráliáig. Hősünk tehát újra tollat ragad, hogy megörökítse keresztény előadói pályafutása során szerzett tapasztalatait. Találkozhatunk a régi ismerősökkel: Anne-nel, a feleségek gyöngyével, Edwinnel, a bölcs gyülekezetvezetővel, az ellenállhatatlan Glóriával és a többiekkel. Gerald ezúttal nem anagrammákat, hanem példázatokat gyárt, és természetesen továbbra sem megy minden úgy, mint a karikacsapás.

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Harmat, Budapest, 2019
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639148581 · Fordította: Csák Szilárd, Orbán Eszter · Illusztrálta: Lente István
>!
Harmat, Budapest, 2016
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639148581 · Fordította: Csák Szilárd, Orbán Eszter · Illusztrálta: Lente István
>!
Harmat, Budapest, 2008
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639148581 · Fordította: Csák Szilárd, Orbán Eszter · Illusztrálta: Lente István

2 további kiadás


Enciklopédia 5


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cippo I>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Mérsékelten rövid, tíz gumimaci hosszúságú könyv.
Az első részhez képest egy hajszálnyival kevésbé sodrón, négy és féllel csillagporzott.
A továbbikban tűkön ülve várjuk Leonard Thynn Idegen univerzumok – kommunikációelmélet és tudományos kutatások a kereszténység témakörében című önéletrajzi ihletésű kötetének mihamarabbi megjelenését.

3 hozzászólás
ptagi P>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Jellegzetes stílusát nagyjából 2 mondatból fel is lehet ismerni. Szeretem, ahogy játszi könnyedséggel él meg és tár elénk sokszor olyan kérdéseket is, amivel 'fekete öves hívők' is küzdenek nem kicsit.

padamak>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Évvégi könnyed – hahota és könnyek.
Szükségem volt erre, már nagyon régen nevettem könyvolvasás során ilyen felszabadultan. A tanulságok is meghatóak és meghatározóak.
Jólesett! Még a befejezés estéjén, szilveszterezéskor felolvastam belőle – és kölcsön is kérték elolvasásra… Adom!

Tessa_Linyssim>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Ez a könyve is tetszett az írónak, még mindig nagyon találó, és humoros volt. :) Viszont az előző rész jobban tetszett.
Gerald példázat átiratain jókat kuncogtam, mert bizony gyakran valóban olyan a viselkedésünk, mint ahogy ő felvázolta. :)

ayuu>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Adrian Plass visszatér: avagy a nagy fehér hittérítő újra írja a BIGÉT, izéé… IGÉT :)))
Halkan jegyzem meg: a könyv nyilvános helyen való olvasása továbbra is ellenjavallt, ugyanis ön- és közveszélyessé teheti az ember lányát, aki hasát fogva könnyekkel küszködve szakad a röhögéstől. :)
http://konyvmerengo.blogspot.com/

AgiVega IP>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Ez is nagyon aranyos volt, jókat nevettem rajta (főleg a tékozló fiú kifordított történetén és Adrian indiai vendéglős sztoriján). Nem volt annyira zseniális, mint az első, de épp elég jó volt – szórakoztatott, kikapcsolt, és mégis tele volt életbölcsességgel. Szeretem Plasst, és bátran ajánlom mindenkinek – hívőknek és keresőknek, sőt, akár teljesen ateistáknak is. Ja, és most már én is utánanézek, hogy mi a fene az a „kleisztogám”! :D

AnitaZoé P>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Az első része jobb, de ezt sem ajánlott várakozás, utazás közben olvasni. Anagrammák helyett átírt történeteket gyárt Gerald, amik nagyon szórakoztatóak, de mellette mindig van bennük elgondolkodtató. Anne megértő és türelmes még mindig, Adrian pedig továbbra is szeretnivaló kétbalkezes. :)

l2njpx>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Ó, nagyon igaz minden sora. Geraldot imádom, a parafrázisait különösen. A tökéletes család körlevele meg egy gyöngyszem.

pat P>!
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Kicsit komolyabb a hangvétele, és a mondanivalója is direktebb valamelyest. Azért még így is bőven tűréshatáron belül marad, és tömegközlekedési eszközön ez sem a legideálisabb olvasmány. (Kivéve persze, ha reklámozni akarjuk a könyvet.) Kéne belőlük saját, de nem látom sehol…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

cippo I>!

„Az elmúlt héten tanulmányoztam valamit, amiből rengeteg újdonságot tudtam meg az élet meztelen igazságáról, és sok időt töltöttem azzal, hogy elmémben véssem a tanulmányozott dolgokat. Akkor, gyerekek – fordult Stenneth hátra egy pillanatra –, kérlek, mutassátok fel, ami a kezetekben van, hogy mindenki láthassa, mit is tanulmányoztam én!”
Amikor a gyerekek felemelték a lapokat, két szónak kellett volna előtűnnie: „JÓB” és „IGÉKET”. Igen ám, csakhogy a „B” betűt tartót fiúcska kicsit odébb állt, és rossz helyre került a szóköz – nevetett fel megint Edwin –, úgyhogy más értelme lett az egésznek.

136. oldal

4 hozzászólás
cippo I>!

Néha másra sem tudok gondolni, mint hogy egy távoli galaxis messzi bolygóján egy földönkívüli azon sopánkodik, miért van Leonard olyan sokáig távol hazulról.

144. oldal

9 hozzászólás
AgiVega IP>!

Néha azt gondolom, a szövegszerkesztőm lenéz engem. Olykor gúnyos megjegyzéseket tesz, mint például: BIZTOS, HOGY EL AKARJA MENTENI?

206. oldal

AgiVega IP>!

– Tudod, papa, te egyfajta teológus Kirk kapitány vagy. Bátran merészkedsz olyan területekre, ahol korábban ember még nem járt.

146. oldal

AgiVega IP>!

Gondolatban töröltem bevezető anekdotámat a lelkészről, a léggömbről és a mutáns ananászról.

149. oldal

AgiVega IP>!

Megkerestem a WC-t, mielőtt még leültem volna (úgy értem az asztalhoz). A mosdókagylók előtt állva így szóltam Istenhez:
– Haszontalannak, idegesnek, idétlennek, rondának és hitetlennek érzem magam, és haza akarok menni.
– Halleluja, győzelemre fel! – szólalt meg egy hang az egyik fülkéből.

64. oldal

Timi_P>!

Életem legtöbb döntésekor általában két dolog között választhatok, aközött, amit nem akarok, és aközött, amit még kevésbé.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés
AgiVega IP>!

Milyen furcsa, amikor valaki szerepet játszik, pontosan érti, hogy a másik mire gondol, mégis úgy kell tennie, mintha nem értené, mert annyira igyekszik megfelelni annak a szerepnek, amely nem engedi meg, hogy megértse, mire gondol a másik.
(Ezt az utóbbi részt felolvastam Anne-nek, aki pontosan értette, mit akarok mondani, de nem tartotta valószínűnek, hogy más is érteni fogja. Ennek ellenére benne hagyom.)

170. oldal

AgiVega IP>!

Éjjel arra ébredtem, hogy én hülye, véletlenül lenyomtam az „m” betűt a billentyűzeten. Mielőtt felébredtem volna, harmincöt oldal „m” betűt írtam le. Kitöröltem, és lefeküdtem. Aztán mégis meggondoltam magam, és néhányat bennhagytam, hogy hiteles legyen a feljegyzés. Anne szerint ez a húzásom már több mint elégséges feltétele a hosszú távú elmegyógyintézeti kezelésnek.

206. oldal


A sorozat következő kötete

Kegyes Kétbalkezes sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

David Heller: A Mennyország klassz hely lenne, ha nem kéne előbb szívrohamot kapni
Nick Page: A kereszténység majdnem tévedhetetlen története
Floris Gabriel: Ébreszd fel a szíved!
Emmanuil Roidisz: Johanna nőpápa
On Sai: Szürke szobák
Terry Pratchett: Kisistenek
Balázs Károly: Ne féljetek nevetni!
Mariarosa nővér: Szeretsz te engem?
C. H. Spurgeon: Egy vidám földműves életbevágó tanácsai
Luther Márton: Luther megmondja