Kegyes ​kétbalkezes visszatér 48 csillagozás

Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Az „Egy kegyes kétbalkezes naplója” sikerének köszönhetően Adrian számos helyre kap meghívást az idősek teadélutánjától kezdve, egy gyerek-istentiszteleten át, egészen Ausztráliáig. Hősünk tehát újra tollat ragad, hogy megörökítse keresztény előadói pályafutása során szerzett tapasztalatait. Találkozhatunk a régi ismerősökkel: Anne-nel, a feleségek gyöngyével, Edwinnel, a bölcs gyülekezetvezetővel, az ellenállhatatlan Glóriával és a többiekkel. Gerald ezúttal nem anagrammákat, hanem példázatokat gyárt, és természetesen továbbra sem megy minden úgy, mint a karikacsapás.

Eredeti mű: Adrian Plass: The Sacred Diary of Adrian Plass, Christian Speaker Aged 45 3/4

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Harmat, Budapest, 2016
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639148581 · Fordította: Csák Szilárd, Orbán Eszter · Illusztrálta: Lente István
>!
Harmat, Budapest, 2001
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 963914858X · Fordította: Orbán Eszter, Csák Szilárd · Illusztrálta: Lente István

Enciklopédia 1


Kedvencelte 7

Most olvassa 5

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
cippo IP
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Mérsékelten rövid, tíz gumimaci hosszúságú könyv.
Az első részhez képest egy hajszálnyival kevésbé sodrón, négy és féllel csillagporzott.
A továbbikban tűkön ülve várjuk Leonard Thynn Idegen univerzumok – kommunikációelmélet és tudományos kutatások a kereszténység témakörében című önéletrajzi ihletésű kötetének mihamarabbi megjelenését.

3 hozzászólás
>!
ayuu
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Adrian Plass visszatér: avagy a nagy fehér hittérítő újra írja a BIGÉT, izéé… IGÉT :)))
Halkan jegyzem meg: a könyv nyilvános helyen való olvasása továbbra is ellenjavallt, ugyanis ön- és közveszélyessé teheti az ember lányát, aki hasát fogva könnyekkel küszködve szakad a röhögéstől. :)
http://konyvmerengo.blogspot.com/

>!
Csancs
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Tényleg sokkal mélyebb gondolatok kerülnek elő benne, de én ezt a könyvet is ugyanúgy élveztem, mint az előzőt. Nekem kicsit hiányoztak Gerald anagrammái, de az átírt Szentírási részletek pótoltak valamelyest (konkrétan szétröhögtem magam rajtuk…:)) És még azt is megtudtuk végre, hogy Leonard miért kérte kölcsön a macskát. :)

>!
AgiVega I
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Ez is nagyon aranyos volt, jókat nevettem rajta (főleg a tékozló fiú kifordított történetén és Adrian indiai vendéglős sztoriján). Nem volt annyira zseniális, mint az első, de épp elég jó volt – szórakoztatott, kikapcsolt, és mégis tele volt életbölcsességgel. Szeretem Plasst, és bátran ajánlom mindenkinek – hívőknek és keresőknek, sőt, akár teljesen ateistáknak is. Ja, és most már én is utánanézek, hogy mi a fene az a „kleisztogám”! :D

>!
AnitaZoé P
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Az első része jobb, de ezt sem ajánlott várakozás, utazás közben olvasni. Anagrammák helyett átírt történeteket gyárt Gerald, amik nagyon szórakoztatóak, de mellette mindig van bennük elgondolkodtató. Anne megértő és türelmes még mindig, Adrian pedig továbbra is szeretnivaló kétbalkezes. :)

>!
l2njpx
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Ó, nagyon igaz minden sora. Geraldot imádom, a parafrázisait különösen. A tökéletes család körlevele meg egy gyöngyszem.

>!
pat P
Adrian Plass: Kegyes kétbalkezes visszatér

Kicsit komolyabb a hangvétele, és a mondanivalója is direktebb valamelyest. Azért még így is bőven tűréshatáron belül marad, és tömegközlekedési eszközön ez sem a legideálisabb olvasmány. (Kivéve persze, ha reklámozni akarjuk a könyvet.) Kéne belőlük saját, de nem látom sehol…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
cippo IP

„Az elmúlt héten tanulmányoztam valamit, amiből rengeteg újdonságot tudtam meg az élet meztelen igazságáról, és sok időt töltöttem azzal, hogy elmémben véssem a tanulmányozott dolgokat. Akkor, gyerekek – fordult Stenneth hátra egy pillanatra –, kérlek, mutassátok fel, ami a kezetekben van, hogy mindenki láthassa, mit is tanulmányoztam én!”
Amikor a gyerekek felemelték a lapokat, két szónak kellett volna előtűnnie: „JÓB” és „IGÉKET”. Igen ám, csakhogy a „B” betűt tartót fiúcska kicsit odébb állt, és rossz helyre került a szóköz – nevetett fel megint Edwin –, úgyhogy más értelme lett az egésznek.

136. oldal

4 hozzászólás
>!
cippo IP

Néha másra sem tudok gondolni, mint hogy egy távoli galaxis messzi bolygóján egy földönkívüli azon sopánkodik, miért van Leonard olyan sokáig távol hazulról.

144. oldal

9 hozzászólás
>!
AgiVega I

Néha azt gondolom, a szövegszerkesztőm lenéz engem. Olykor gúnyos megjegyzéseket tesz, mint például: BIZTOS, HOGY EL AKARJA MENTENI?

206. oldal

>!
AgiVega I

– Tudod, papa, te egyfajta teológus Kirk kapitány vagy. Bátran merészkedsz olyan területekre, ahol korábban ember még nem járt.

146. oldal

>!
AgiVega I

Gondolatban töröltem bevezető anekdotámat a lelkészről, a léggömbről és a mutáns ananászról.

149. oldal

>!
AgiVega I

Megkerestem a WC-t, mielőtt még leültem volna (úgy értem az asztalhoz). A mosdókagylók előtt állva így szóltam Istenhez:
– Haszontalannak, idegesnek, idétlennek, rondának és hitetlennek érzem magam, és haza akarok menni.
– Halleluja, győzelemre fel! – szólalt meg egy hang az egyik fülkéből.

64. oldal

>!
Timi_P

Életem legtöbb döntésekor általában két dolog között választhatok, aközött, amit nem akarok, és aközött, amit még kevésbé.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés
>!
AgiVega I

Miért késik a halál pont akkor, amikor oly nagy szükséged van rá?

159. oldal

>!
AgiVega I

Milyen furcsa, amikor valaki szerepet játszik, pontosan érti, hogy a másik mire gondol, mégis úgy kell tennie, mintha nem értené, mert annyira igyekszik megfelelni annak a szerepnek, amely nem engedi meg, hogy megértse, mire gondol a másik.
(Ezt az utóbbi részt felolvastam Anne-nek, aki pontosan értette, mit akarok mondani, de nem tartotta valószínűnek, hogy más is érteni fogja. Ennek ellenére benne hagyom.)

170. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Roald Dahl: Meghökkentő mesék 1.
Paul James (Lady Constance Crabtree): II. Erzsébet királynő titkos naplója
Terry Pratchett: Kisistenek
Geoffrey Chaucer: Canterbury mesék
Gerald Durrell: Istenek kertje
Alan Alexander Milne: Micimackó
Alan Alexander Milne: Amikor még kicsik voltunk
Gerald Durrell: A hahagáj
William Makepeace Thackeray: A rózsa és a gyűrű
Gerald Durrell: Rokonom, Rosy